Alphense hiphop kidscrew 6e op EK

Afgelopen weekend waren de Europese kampioenschappen hiphop van de UDO. Dansbond. Dit jaar gehouden in Veldhoven. Namens Nederland waren tijdens het NK crews uitgenodigd om Nederland te gaan vertegenwoordigen. De crew Force District van de jeugd dansafdeling van Harry Cools kreeg ook de felbegeerde uitnodiging voor de categorie kids under 14.

"De kids hebben hard getraind", vertelt Suzan van Cools Dance and Events uit Alphen. "In onze hoofdvestiging aan de Wilhelminalaan zijn extra zalen om te trainen, dus gelukkig kon er veel getraind worden."

De crew wordt geleid door danscoach Romy. "Ik ben super trots op de meiden, we hebben al een heel mooi wedstrijdseizoen achter de rug, maar dit is toch wel de kers op de taart, 6e van het hiphop Ek in hun categorie." In totaal deden er 12 crews mee uit verschillende landen zoals UK, België, Duitsland, Rusland, Frankrijk, Kroatië, Zweden, Italië ed. 

16 juni houdt de de jeugdafdeling van Cools 3  eindshows in de grote zaal van het Castellum Theater daar kan de crew ook nog heerlijk performen voor de fans. 

Zondag 23 juni zijn de dansaudities, voor wie ook wil wedstrijddansen dé kans om een plek in een crew te bemachtigen. Info via administratie@dansenleren.nl


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Stadshart gisteren 20:50

Volgend jaar "Zwarte Gondelvaart" ?

De traditionele gondelvaart is dit jaar niet doorgegaan. De belangstelling om deel te nemen was sterk teruggelopen en het pakket eisen dat de gemeente op tafel legde groeide ieder jaar. Feestboten werden verboden en de kosten waren te hoog geworden. Een aantal Alphenaren denkt de oplossing te hebben. 

Advertorial Horeca gisteren 19:09

Beleef Italiƫ in Alphen aan den Rijn

Osteria La Piazza heeft nog maar kort zijn deuren geopend. Het restaurant heeft zich laten inspireren door Italië, waar een Osteria een ontmoetingsplek voor vrienden en familie is. Maar Osteria La Piazza is meer dan dat. Je kan er namelijk ook lunchen, dineren en borrelen. En dat op z’n Italiaans!  

Politiek gisteren 18:03

Theater Castellum gaat volgende zomer op de schop

Theater Castellum is van juni tot en met oktober 2020 gesloten. Er is dan een grote verbouwing van onder meer de entree, kassa, garderobe, trappenhuizen en foyers. Ook wordt de horecakeuken verplaatst.

Politiek gisteren 17:17

Bedrijventerreinen kunnen niet zomaar worden bebouwd

Woningen in plaats van een bedrijventerrein is in theorie een mooie oplossing voor de woningnood. Wethouder Gerard van As wijst echter op de krapte voor vestiging van bedrijven in Alphen aan den Rijn.

Horeca gisteren 16:14

Geen gondelvaart meer, wat dan?

17 september 2019 wordt het eerste jaar zonder gondelvaart, toch is het niet stil in Alphen aan den Rijn. In het dorp zijn er veel andere dingen te doen.