Alphens

Alphense hondeneigenaren maken zich zorgen over virusuitbraak bij honden

Overgeven, diarree en futloosheid. Er zijn meerdere honden in Alphen die daar op dit moment mee kampen of de afgelopen dagen last van hebben gehad. Het houdt de gemoederen van Alphense hondeneigenaren flink bezig op social media.

In de Facebookgroep Allemaal Alphenaren plaatste Mirjam een bericht over haar hond die last heeft van een virus. Haar hond eet niet, braakt en heeft last van futloosheid. “Er heerst een hondenvirus in Alphen”, zo stelde ze. Toen ze aan mede-Alphenaren vroeg of hun honden er ook last van hebben, kreeg ze tientallen reacties.

“Onze dierenarts zegt ook dat er een virus is en onze hond had er flink last van”, reageert iemand. Een ander zegt: “Over dat virus is juist! Ook onze hond was er stevig ziek van. Overgeven, diarree en futloos!” Weer een ander reageert dat ook haar hond er last van had. “Hier idem dito. Ik dacht dat hij vergiftigd was. Zo ziek. Vijf dagen niet gegeten drinken wel gelukkig. Diarree, futloos.”

Er wordt gespeculeerd over wat het kan zijn. De één oppert dat het kan komen door het strooizout. “Ze likken het op van hun pootjes, van de straat of drinken uit plassen met strooizout. Komt vaker voor dat er tijdens strooiperiodes veel honden ziek worden.” De ander vermoedt giardia, dat is een darmparasiet die diarree veroorzaakt. Via de ontlasting kunnen dieren het aan andere dieren doorgeven. 

Volgens de meeste Alphenaren gaat het echter om een virus. Dat kregen zij te horen van de dierenarts. Dierenartsassistente Eveline beaamt dit, en is Alphen niet de enige plaats waar het momenteel voorkomt. Zij schrijft: "Ik werk als dierenartsassistente in Leiderdorp en zien ook heel veel honden met dezelfde klachten."

Heeft jouw hond er last van? Geen zorgen, de meeste honden knappen er binnen een paar dagen weer van op.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Sport gisteren 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen gisteren 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek gisteren 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige gisteren 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.