Josh Walet

Alphense Klimaatbos deels toegankelijk voor bezoekers

De afgelopen weken is door de gemeente, vrijwilligers, omwonden en zelfs een minister hard gewerkt aan het Alphense Klimaatbos. Vanaf 1 maart zal het Klimaatbos voor een deel opengesteld worden voor bezoekers.

Onder andere scholieren van drie basisscholen en omwonenden hebben geholpen bij de aanplant van bomen en bijvoorbeeld het aanleggen van takkenrillen. Ook bracht minister Rob Jetten van Klimaat en Energie vorige week een bezoek aan Alphen aan den Rijn om hier een boom te planten.

Vanaf woensdag 1 maart zal een deel van het Klimaatbos dus open gaan voor publiek. Het gaat om het gedeelte nabij het Paddeneiland tot aan het wielerparcours van Avanti. Het Klimaatbos is toegankelijk via de brug ter hoogte van Augustijnenlaan 16. In de rest van het Klimaatbos worden de komende weken de laatste grote werkzaamheden uitgevoerd. Eind maart is het gehele bos toegankelijk voor bezoekers.

Klimaatbos

Het Klimaatbos moet ruimte bieden voor ontspanning, zorgen voor biodiversiteit en moet klimaatverandering tegengaan. Er zullen uiteindelijk minimaal 500 bomen geplaatst worden. Gert van den Ham: “We zijn een groene stad met lef. We doen dingen die niet in andere gemeenten gebeuren.” Zo is de grond gebruikt in het bos afkomstig van andere gebieden in Alphen. De wens van de gemeente is om in elke wijk een klimaatbos te plaatsen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Sport vandaag 10:23

ARC MO13-1 kampioen in Hoofdklasse C

Na een zwaarbevochten 0-1 overwinning op sportpark Ter Specke tegen regerend kampioen FC Lisse, zijn de meiden van ARC O-13 onder leiding van het trainers trio Kraaij, Janssen en Lagerweij op overtuigende wijze kampioen geworden in de Hoofdklasse C.

Advertorial Evenementen vandaag 09:17

Veldsink Advies Carrière Event in Zevenhuizen

Onder het genot van een hapje en een drankje kennismaken met misschien wel jouw nieuwe baan en collega’s. Het kan! Veldsink Advies organiseert op 15 juni 2023 het Veldsink Advies Carrière Event in Zevenhuizen. Tijdens dit evenement maken mensen kennis met het werk in de verzekeringsbranche en onderzoeken ze of het werk in deze sector bij hen past.

Sport vandaag 08:09

Alphia speelt ook volgend seizoen in de 2e klasse

Wat een ontknoping van het seizoen 2022-2023 werd het gisteren op De Bijlen. Het hele seizoen waren alle teams aan elkaar gewaagd en daardoor bleef het spannend tot de laatste wedstrijd. De opdracht voor Alphia voorafgaand aan de wedstrijd tegen Esto was duidelijk. De Alphianen moesten winnen om een veilige plek in de ranglijst te behalen. 

Sport vandaag 08:06

ARC 1 sluit af met nederlaag

De belangen waren groot voor ARC. Als Nieuwenhoorn niet zou winnen en ARC wel dan zou de 3e periode een prooi zijn voor ARC. Het eerste gebeurde, maar ARC verloor met 1 - 0 van Capelle.

Sport vandaag 08:04

Boys 1 sluit af met zege en elfde plek

Alphense Boys sloot het seizoen ’22-’23 op Eerste Pinksterdag af met een 4-1 overwinning bij Alcides en - uiteindelijk – met een elfde plaats op de ranglijst. De doelstelling (vier of vijf clubs onder zich houden) werd daarmee behaald en ook in het nieuwe seizoen is Boys 1 dus Vierde Divisionist.