Josh Walet

Alphense Klimaatbos deels toegankelijk voor bezoekers

De afgelopen weken is door de gemeente, vrijwilligers, omwonden en zelfs een minister hard gewerkt aan het Alphense Klimaatbos. Vanaf 1 maart zal het Klimaatbos voor een deel opengesteld worden voor bezoekers.

Onder andere scholieren van drie basisscholen en omwonenden hebben geholpen bij de aanplant van bomen en bijvoorbeeld het aanleggen van takkenrillen. Ook bracht minister Rob Jetten van Klimaat en Energie vorige week een bezoek aan Alphen aan den Rijn om hier een boom te planten.

Vanaf woensdag 1 maart zal een deel van het Klimaatbos dus open gaan voor publiek. Het gaat om het gedeelte nabij het Paddeneiland tot aan het wielerparcours van Avanti. Het Klimaatbos is toegankelijk via de brug ter hoogte van Augustijnenlaan 16. In de rest van het Klimaatbos worden de komende weken de laatste grote werkzaamheden uitgevoerd. Eind maart is het gehele bos toegankelijk voor bezoekers.

Klimaatbos

Het Klimaatbos moet ruimte bieden voor ontspanning, zorgen voor biodiversiteit en moet klimaatverandering tegengaan. Er zullen uiteindelijk minimaal 500 bomen geplaatst worden. Gert van den Ham: “We zijn een groene stad met lef. We doen dingen die niet in andere gemeenten gebeuren.” Zo is de grond gebruikt in het bos afkomstig van andere gebieden in Alphen. De wens van de gemeente is om in elke wijk een klimaatbos te plaatsen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Wonen en bouwen gisteren 17:11

Feestelijke start bouw Watersportcentrum in Rijnhaven

Vandaag vond in de Rijnhaven een feestelijke bijeenkomst plaats ter viering van de start van de bouw van het toekomstbestendige watersportcentrum van Nova Watersport. Tijdens het evenement deelden eigenaren Floris en Rutger samen met Wethouder Gerard van As hun visie op de toekomst van het gebied en de rol van het nieuwe gebouw.

Evenement gisteren 16:59

Laatste kans! Beleef het EK Voetbal in Park Rijnstroom

Oranjefans, pak je kans! Morgen, op 21 juni, transformeert Park Rijnstroom in dé plek waar je moet zijn voor een onvergetelijke avond vol oranjegekte, live muziek en natuurlijk de spannende wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk, live te volgen op een reusachtig scherm.

Sport gisteren 15:37

Maxime Takken wint zilver op NK Tijdrijden

De 14-jarige Maxime Takken uit Alphen heeft gisteren een knappe prestatie geleverd door de zilveren medaille te winnen op het Nederlands Kampioenschap Tijdrijden in Steenbergen. Over een winderig parcours van 18,9 kilometer wist Maxime in de categorie Nieuweling-meisjes (U17) een gemiddelde snelheid van ruim 38 km/u te behalen, wat haar een tweede plaats opleverde.

Calamiteiten gisteren 15:05

Zwaarbewapende politie-eenheid rijdt verdachte klem op N207

Donderdag is de auto van een verdachte klemgereden door een gespecialiseerde, zwaarbewapende eenheid van de politie. De N207, de provinciale weg tussen Alphen aan den Rijn en Boskoop, werd speciaal voor de arrestatie in beide richtingen afgesloten.

Politiek gisteren 14:28

Bezwaren tegen komst AZC aan Genielaan Alphen aan den Rijn

De voorgenomen vestiging van een asielzoekerscentrum (AZC) aan de Genielaan in Alphen aan den Rijn stuit op bezwaren van omwonenden. Op woensdag 19 juni vond een belangrijke hoorzitting plaats, voorafgaand aan de aankomende beslissing over de omgevingsvergunning.

Evenement gisteren 13:02

Romeinse Dag in Alphen aan den Rijn volledig uitverkocht

De Romeinse Dag op vrijdag 28 juni in het Alphense stadshart is volledig uitverkocht. Op deze dag wordt Alphen-Stad omgetoverd tot een levendig Romeins dorp voor alle leeftijden, met een gevarieerd programma dat onder andere een speurtocht en Romeinse vaartochten omvat. Helaas zijn alle beschikbare tijdsloten voor de Romeinse vaartochten volgeboekt.