Alphen Vitaal
Advertorial Sport

Alphense sportaanbieders bundelen krachten in Sportplatform

Donderdagavond 16 december vond de eerste bijeenkomst voor het Sportplatform in Alphen aan den Rijn plaats. Bijna vijftien verschillende sportaanbieders kwamen (digitaal) samen om te praten over een nieuw op te richten Sportplatform. Een plek waar Alphense sportaanbieders de krachten bundelen, elkaar kunnen informeren, en van elkaar kunnen leren. 

Het Sportplatform is een verlengstuk van Alphen Vitaal en moet een plek worden waar de sport de krachten bundelt én waar vereniging overstijgende onderwerpen worden behandeld. Naast uitwisseling van kennis is het de bedoeling dat het Sportplatform Alphen Vitaal gaat adviseren over het te voeren beleid en bijeenkomsten gaat organiseren om de sport bij elkaar te brengen. Het bij elkaar brengen van sportaanbieders moet niet alleen leiden tot meer en beter sportaanbod, maar ook meer samenwerking met andere domeinen als onderwijs, werkgevers en welzijn. Hierbij draagt het ook bij aan het vitaliteitsakkoord.

Op korte termijn worden de gemeenteraadsverkiezingen aangegrepen om een start te maken met het Sportplatform. Er wordt een krachtig campagneteam samengesteld die aan de slag gaat met het organiseren van een sportdebat. Eventuele campagneteamleden kunnen doorstromen naar het uiteindelijk Sportplatform. 

Door heel het land zijn er succesvolle voorbeelden over de opzet van een Sportplatform. In Alphen aan den Rijn is het streven dat vijf Alphenaren van vijf verschillende sportaanbieders plaatsnemen in het Sportplatform. Ondanks dat het uitgangspunt helder is, moet de invulling voor langere termijn nog vorm worden gegeven. Dit wordt gedaan met de vijf sportaanbieders die uiteindelijk plaats willen nemen in het Sportplatform.

Ook deelnemen?

Voor de sportaanbieders die niet aanwezig waren op 16 december blijft de uitnodiging openstaan om input aan te leveren. Om succes te boeken is namelijk samenwerking noodzakelijk. Het campagneteam en uiteindelijke Sportplatform wordt vormgegeven door Alphenaar Paul Baans en voorzitter van ATTC, René Honig. Eerstgenoemde is aangesteld als tijdelijk projectleider om dit in goede banen te leiden.

Begin januari wordt een tweede bijeenkomst gehouden met de personen die zich hebben aangemeld voor het campagneteam (of daar verder over in gesprek willen). Ben je niet in de gelegenheid geweest om donderdag 16 december aanwezig te zijn en wil je graag meer weten of in gesprek gaan over het platform? Neem dan contact op door een e-mail te sturen naar info@alphenvitaal.nl.


Meer nieuws

Blog Sport vandaag 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen vandaag 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek vandaag 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige vandaag 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.