steveninactie

Alphense Steven in actie voor Het vergeten kind

De 16-jarige Steven Heppener uit Alphen aan den Rijn, gaat op 20 januari 2020 een poging doen om het wereldrecord indoor karten te verbreken. Dit doet hij voor het goede doel ‘Het vergeten kind’.

Steven vindt dat alle kinderen in Nederland een veilig thuis verdienen. “Ik heb een goed leven, maar dat geldt helaas niet voor alle kinderen in Nederland”, vertelt Steven. Daarom wilt hij geld inzamelen voor ‘Het vergeten kind’ dit wilt hij doen door het officiële Guinness World Record te verbreken voor het indoor karten. Dit betekent dat hij binnen 24 uur meer dan 734 kilometer moet karten.

Karten
“Het is een loodzware opgave om 24 uur lang te karten. Daarom train ik al 1,5 jaar lang om dit te kunnen bereiken. Iedere dag bestaat voor mij uit school, huiswerk, trainen en nog eens werken”, vertelt Steven. “Zo intensief bezig zijn met karten vraagt een hoop energie, dus het is echt nodig om vooraf zoveel te trainen. Er zijn dagen dat ik geen zin heb, maar als ik in de avond even wat voor mezelf doe, ben ik blij dat ik toch weer getraind heb. Karten is mijn hobby en mijn sport. Ik ben dus niet onbekend in de kart, dus ik weet ook wat mij te wachten staat.”

Steven zal op 20 januari 2020 om 9:00 uur starten met 24 uur lang karten. Hij gaat proberen het officiële Guinness World Record te verbreken op de kartbaan in Zoetermeer. “Ik hoop dat er heel veel mensen langskomen om mij aan te moedigen, dat zou ik echt heel leuk vinden!”


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Economie vandaag 11:02

Alphense bedrijven hebben tekort aan mondkapjes door Coronavirus

Over de hele wereld is een tekort aan mondkapjes door het Coronavirus. In Peking, China wordt zelfs in enkele dagen een fabriek voor mondkapjes uit de grond gestampt om aan de hoge vraag te kunnen voldoen. Ook in Alphen kampen bedrijven met leveringsproblemen van mondkapjes.

Advertorial Cultuur vandaag 10:49

Stormloop kaarten De Beentjes van Sint Hildegard

Ze is dé ster van het witte doek en van het theater: Johanna ter Steege. De kassa van Castellum wordt overspoeld met de vraag naar tickets voor De Beentjes van Sint Hildegard, waarin zij de hoofdrol vertolkt. Het speelfilmdebuut van Herman Finkers scoort zo goed in de Alphense bioscoop, dat de film komende week ook een aantal keer in de grote Fonds Alphenzaal te zien is.

Natuur en recreatie vandaag 09:42

Eerste paal voor Klimpark Alphen de grond in

Op dinsdagochtend 25 februari is de eerste paal voor Klimpark Alphen in Park Zegersloot de grond ingegaan. Wethouder Gert-Jan Schotanus en kinderwethouder Day van der Pijl waren aanwezig bij de ceremonie.

Politiek vandaag 08:53

Hazerswoudse raadsleden hebben vraagtekens bij verkeersplannen

Raadsleden van CDA, Nieuw Elan, D66 en VVD stellen, in principe namens Hazerswoude-Dorp waar zij wonen, vragen aan het college van burgemeester en wethouders. Zij willen vooral weten waarom de gemeenteraad en de dorpsbewoners ineens buitenspel staan.