Josh Walet

Alphense student blaast petitie voor spoorlijn Alphen-Schiphol nieuw leven in

Een spoorlijn tussen Alphen aan den Rijn en Schiphol zou het leven van veel mensen een stuk makkelijker maken. Vanuit die gedachte werd eerder al een petitie opgericht. De Alphense student Xin Taphoorn blaast deze petitie nu nieuw leven in.

Veel inwoners van Alphen aan den Rijn en Leimuiden reizen naar Schiphol. Nu gebeurt dat veel met de bus en de auto. Maar dat kan anders, zo stelde Tim Sekac. Hij startte daarom een petitie om een nieuwe spoorlijn tussen Alphen aan den Rijn en Schiphol te realiseren, een plan dat al eerder werd aangedragen.

Voor Alphen zou dit betekenen dat er een extra station moet komen bij winkelcentrum De Herenhof. De uitgestippelde spoorlijn volgt namelijk de Eisenhowerlaan/Prins Bernhardlaan. Het gaat om een spoorverbinding van circa 17 kilometer tussen Alphen en Schiphol, met stations in Ridderveld, Langeraar-Rijnsaterwoude, Leimuiden en Rijsenhout. Dit zou dus een verbinding worden die parallel loopt aan de N207 en de A4.

De petitie wordt nu nieuw leven ingeblazen door de Alphense student Xin Taphoorn. Hij ziet veel voordelen van een spoorlijn tussen Alphen en Schiphol. “Ik studeer aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en moet geregeld reizen met het ov van Alphen naar Amsterdam. Een spoorlijn tussen Alphen en Schiphol zal vele studenten, werkenden en andere reizigers helpen sneller hun bestemming te bereiken, en nog zelfs op een milieuvriendelijkere manier dan met de bus.”

Er zijn 1.000 handtekeningen nodig om stappen te kunnen zetten richting het realiseren van een spoorverbinding. De teller staat nu bijna op 300. De petitie kun je hier vinden en ondertekenen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Weekoverzicht vandaag 16:43

Alphens.nl weekoverzicht: het nieuws van week 48 samengevat

Wat speelde er afgelopen week in Alphen aan den Rijn? Van indrukwekkende talenten tijdens Scala On Stage en een helm aanschaffen voor je snorfiets tot aan de Alphense Bruggenrun. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht.

Overige vandaag 13:51

Let op: maandag testbericht van NL-Alert

Je hebt vast wel eens een doordringend alarmgeluid op je telefoon melding gehad van NL-Alert. Schrik niet, maandag 5 december om 12:00 uur wordt opnieuw een NL-Alert gestuurd.

Limesjaar 2022 vandaag 12:25

ROMEINEN Overstromingen

Het Alphense castellum Albaniana is rond het jaar 41 gebouwd op een ongunstige plek vlak aan de rivier Oude Rijn. Daarom hadden de soldaten in het fort regelmatig natte voeten. Sterker nog: het is een aantal keren voorgekomen dat hevige overstromingen behoorlijk wat schade aanrichtten.

Werken vandaag 09:32

De nieuwste vacatures van week 48

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.