Alphense tafeltennisvereniging flink gedupeerd door vuurwerkvandalisme

Als gevolg van een door vuurwerk vandalisme ontstane brand tijdens de jaarwisseling kan tafeltennisvereniging ATTC de komende maand geen trainingen verzorgen en competitiewedstrijden spelen in de gymzaal aan het Marsdiep. De clubruimte van ATTC is er helaas nog veel erger aan toe en kan de komende maanden niet worden gebruikt. 

De brandweer was er gelukkig heel snel bij, anders waren de gevolgen niet te overzien geweest. De schade is niet beperkt tot de clubruimte. Experts hebben vastgesteld dat er ook in de gymzaal en kleedkamers rookschade is (roet). De gevolgschade is dan ook voor zowel de Gemeente als ATTC niet misselijk.

Voorzitter van ATTC René Honig: “Het is vreselijk triest, maar we zijn een vitale club dus ook dit komen we met hulp van onze leden wel weer te boven. Gelukkig betreft het alleen maar materiele schade. We willen graag zo spoedig mogelijk weer een balletje slaan. Op dit moment zijn we in overleg met de gemeente om te kijken of we tijdelijk gebruik kunnen maken van een andere sportzaal."

Wethouder sport Gert-Jan Schotanus: “We konden dit jaar oud en nieuw weer echt vieren. Dat hebben we ook gedaan samen met elkaar. Heel treurig is het dan dat er mensen zijn die het niet kunnen laten om eigendom van anderen te vernielen. Dit kost de tafeltennisvereniging en onze gemeenschap veel geld en het ontneemt voor een langere periode sportplezier voor de leden van de vereniging. Het is misschien goed daar over na te denken als je denkt dat je iets leuks of iets stoers van plan bent te doen! En wees sportief, als je het vuurwerk hebt gegooid, meld je dan bij ons. “

De geplande nieuwjaarsbijeenkomst van ATTC kan gelukkig elders worden gehouden, korfbalvereniging Tempo stelt hun nieuwe clubhuis hiervoor ter beschikking. "Fantastisch dat ze dit doen!" De clubruimte is grotendeels door leden van ATTC gebouwd en ingericht. "Helaas krijgen we lang niet alles vergoed door de verzekering. We zijn dan ook op zoek naar lokale partijen die iets voor ons zouden kunnen betekenen. Wie helpt ons uit de brand?"


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 11:01

Raad wil meer Hbo-studenten als stagiair in Alphen

De Alphense gemeenteraad vindt dat er te weinig aandacht is voor het bieden van stageplekken en voor samenwerkingsverbanden tussen bedrijfsleven, inclusief gemeente, en het Hbo. Daarom heeft de raad een motie ingediend om een praktische manier te vinden om dit toch voor elkaar te krijgen.

Maatschappelijk vandaag 10:31

Nieuw 'Educatief Out of Art Museum' in Alphen aan den Rijn

Een uniek initiatief om kunst te ervaren en te waarderen, het Educatief Out of Art Museum, opende op 18 april in de Galerie & Kunstuitleen van Atelier Verfstreken. Het museum presenteert kunstwerken van kunstenaars met een verstandelijke beperking en biedt bezoekers de mogelijkheid om kunst op een interactieve manier te ontdekken en te beleven.

Advertorial Evenementen vandaag 09:15

Danjil op Sama Sama Maluku Festival

De in Alphen geboren Danjil Tuhumena is allang geen onbekende meer in onze regio. De carrière van Danjil begon als 3-jarige drummer in de familie band ‘The Family Song’. Na het veel te vroege overlijden van vader Marcus Tuhumena stopte The Family Song en is Danjil zijn muzikale weg blijven volgen.

Politiek gisteren 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement gisteren 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.