Josh Walet

Alphense zendmast kleurt oranje tijdens Orange the World

Van woensdag 25 november tot en met donderdag 10 december (met uitzondering van Sinterklaas) is de Alphense zendmast oranje verlicht voor Orange the World. Dit is een internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes.

Soroptimistclub Alphen aan den Rijn en gemeente Alphen aan den Rijn vragen ook dit jaar aandacht voor de wereldwijde actie: Orange the World. Dit is een internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen, die elk jaar van 25 november tot en met 10 december wordt georganiseerd. In deze periode vinden in meer dan 100 landen acties plaats om aandacht te vragen voor geweld waarmee vrouwen en meisjes wereldwijd nog altijd worden geconfronteerd.

De kleur oranje

De kleur oranje staat in deze context voor een zonsopgang in een stralende, optimistische toekomst zonder geweld voor iedere vrouw en ieder meisje. Wereldwijd worden manifestaties gehouden en gebouwen oranje verlicht om duidelijk te maken dat geweld tegen vrouwen moet stoppen! Gebouwen die oranje kleuren zijn bijvoorbeeld: de Erasmusbrug in Rotterdam, het gemeentehuis in New York, het hoofdkantoor van de Europese Commissie in Brussel en de historische Amman Citadel in Jordanië. In Alphen aan den Rijn zal de Alphense zendmast in deze actieperiode oranje kleuren (met uitzondering van 4 t/m 6 december in verband met Sinterklaas).

Wat te doen bij (huiselijk) geweld

Ben jij slachtoffer van huiselijk geweld, of krijg je signalen dat iemand anders hiermee te maken heeft, dan kun je voor advies terecht bij Veilig Thuis via veiligthuishollandsmidden.nl. Bij een onveilige thuissituatie kunnen volwassenen en kinderen ook snel de juiste hulp vinden via www.hulpapp.nl. Via deze website kunnen zij op een eenvoudige en duidelijke manier contact leggen met hulpinstanties die op het moment van zoeken ook daadwerkelijk bereikbaar zijn. In de HulpApp staan ook de contactgegevens van jouw wijkagent.

Via fier.nl kun je 24/7 terecht voor hulp bij loverboyproblematiek, eergerelateerd geweld, mensenhandel, kindermishandeling, huiselijk geweld, seksueel geweld of (vroegkinderlijk) trauma. Voor hulp of advies bij sekswerk en mensenhandel, kun je terecht bij shop-denhaag.nl.

Soroptimist International

Soroptimist International (een internationale netwerkorganisatie van werkende vrouwen) maakt zich al een eeuw sterk voor de positie van vrouwen en kinderen, en streeft onder andere naar het uitbannen van geweld tegen vrouwen en meisjes.

Voor meer informatie kun je de websites www.orangetheworld.nl en www.soroptimist.nl raadplegen.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige gisteren 14:49

Kerstlichtje voor Alphenaren

Na de zeer geslaagde actie vorig jaar organiseert Tom in de Buurt dit jaar opnieuw weer een Kerstlichtje-nominatie. Welke Alphenaar verdient volgens jou een kerstlichtje?

Werken gisteren 13:04

Het nieuwe vacature aanbod van week 47

Op zoek naar baan? Of zoek je een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Wij hebben onze eigen vacaturepagina. Daar vind je vacatures in diverse soorten branches. Ben jij nieuwsgierig naar het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen? Lees dan snel verder.

Sport gisteren 09:36

Mooie opbrengst Spinning Marathon Alphen

Begin deze maand werd de Spinning Marathon Alphen gehouden bij Jawi Fitness Club Nederland. En dat heeft een mooie opbrengst opgeleverd. 

Calamiteiten 27 nov. 2021 18:30

Auto belandt in de sloot na botsing

Op de N11 nabij Zwammerdam heeft zaterdag aan het einde van de middag een ongeval plaatsgevonden. Een auto is daarbij in de sloot beland.

Advertorial Wonen en bouwen 27 nov. 2021 15:56

Eerste sleutel voor huis Housing First in Alphen aan den Rijn

Iedereen verdient een kans en soms is er meer dan één kans nodig. Als je geen netwerk hebt om op terug te vallen of als het allemaal niet lukt omdat je niet in het 'juiste' hokje past, dan is het zo lastig om terug te komen van een tegenslag. En die tegenslag kan ons echt allemaal overkomen. Woonforte is daarom blij dat ze hier een bijdrage aan kunnen leveren.