Josh Walet

Alphense zendmast op 4 en 5 mei rood, wit en blauw gekleurd

Dinsdag 4 en woensdag 5 mei staan in het teken van het herdenken van de oorlogsslachtoffers en 76 jaar bevrijding. De Alphense zendmast kleurt deze dagen daarom rood, wit en blauw.

Dodenherdenking en Bevrijdingsdag zal dit jaar, net als vorig jaar, anders zijn dan gebruikelijk. Dit heeft alles te maken met de pandemie waar we middenin zitten. Wel wordt de vlag op 4 mei om 18:00 uur halfstok gehangen. Alle inwoners worden opgeroepen om de oorlogsslachtoffers vanuit huis te herdenken. Op eigen initiatief bloemen neerleggen bij een oorlogsmonument is wel toegestaan. Op 5 mei mag de Nederlandse vlag tussen zonsopgang en zonsondergang uithangen. 

Zendmast

De basiskleur van de zendmast is wit / groen / wit, een verwijzing naar Alphen aan den Rijn als middelpunt van het Groene Hart van Holland. Met het lichtschema wordt ingespeeld op belangrijke dagen en gebeurtenissen die publieke aandacht verdienen, bijvoorbeeld carnaval, Kerst en Sinterklaas. Kijk op AlphenLinkt.nl voor het volledige overzicht.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Romeinen vandaag 11:59

ROMEINEN Zadel

De Romeinse cavalerie was niet in het minst zo succesvol, omdat de berijders van de pony’s uitstekende goed getrainde ruiters waren. Daarnaast werd een Romeins cavaleriepaard vakkundig opgezadeld met een stevig zadel en een degelijk hoofdstel.

Verkeer en vervoer gisteren 17:23

Bewoners in actie voor omstreden Ziendeweg

Is het kunst? Is het wetenschap? Is het activisme? Bewoners uit Zwammerdam en omgeving hebben zaterdag 642 witte kruisen langs de Ziendeweg tussen Alphen en Nieuwkoop geplaatst. Op poëtische wijze vragen ze hiermee aandacht voor de vele verkeerslachtoffers langs deze weg.