Alphia

Alphia zit in goede flow en wint ook bij RCL

Alphia lijkt de flow weer gevonden te hebben. Na een wat mindere periode na de winterstop (drie gelijke spelen en één nederlaag) werden er negen punten gemorst tegen voornamelijk ploegen in de onderste regionen in deze 2e klasse. Vele supporters zagen de zware periode die toen aanbrak zwaar in. Maar de mannen van Marcel Vondeling herpakte zich en wonnen vervolgens bij Donk (1-2), thuis van Foreholte (1-0) en afgelopen zaterdag werd de lastige uitwedstrijd tegen RCL met 0-2 gewonnen.

Op een, op z’n zachtst gezegd, moeilijk bespeelbaar veld begonnen zowel RCL als Alphia met veel respect voor elkaar. De keepers aan weerszijden konden zich beperken tot wat coaching en zo af en toe een spelhervatting. Na tien minuten spelen deelde Robin Brasker namens de gastheren een eerste speldenprik uit. Zijn schot van circa 18 meter ging rakelings langs de paal van Alphia doelman Nick Kleijnenburg. Niet veel later belandde een Leiderdorpse inzet in het zijnet. Opmerkelijk is dat deze inzet de laatste serieuze kans in de hele wedstrijd was voor de gastheren.

Ook Alphia stelde er aanvallend niet veel tegenover. De meest serieuze kans van de Alphianen kwam voort uit een prima genomen vrije trap door Marwan Fennich. Zijn inzet werd ternauwernood door de RCL doelman naast het doel getikt. Beide ploegen speelden compact en goed georganiseerd en konden, zoals gezegd, in aanvallend opzicht geen potten breken. Hierdoor gingen beide ploegen met een 0-0 ruststand de pauze in.

Het spelbeeld in de tweede helft was niet veel anders. Het publiek zag een wedstrijd die zich voornamelijk op het middenveld afspeelde. Een moment van onachtzaamheid in de Leiderdorpse verdediging leidde in de 70e minuut tot een doelpunt voor de Alphianen. De goed spelende Marwan Fennich onderschepte knap de bal en wist in een één-op-één situatie met een droog schot de RCL doelman kansloos te laten (0-1). Na dit doelpunt ging RCL meer risico nemen, waardoor de ruimtes op het veld groter werden. Alphia speelde vanuit een compacte organisatie en wachtte rustig op de omschakelmomenten die zouden komen.

Vlak voor tijd werd de RCL doelman met een rode kaart van het veld gestuurd. Het werd daarna even wat onrustig op en rond het veld, dit was voor de scheidsrechter aanleiding om een afkoelingsperiode in te lassen. Na een onderbreking van ongeveer tien minuten werd het spel hervat. Omdat de gastheren al drie keer had gewisseld, was de ploeg genoodzaakt om een veldspeler voor de resterende zes minuten op doel te zetten. Ondanks alle verwoede pogingen kon RCL geen echt gevaar meer stichten en bleef de verdediging van Alphia overeind. In de absolute slotfase besliste invaller Dylan Zaal de wedstrijd op prima aangeven van Bas Hazebroek (0-2). Direct na dit doelpunt floot scheidsrechter Mulder voor de laatste keer en nam Alphia de drie punten mee naar huis.

Door deze overwinning stijgt Alphia naar de vierde plek op de ranglijst. Volgende week komt de nummer drie HVV naar de Bijlen. Het gat met de Haagse ploeg is slechts twee punten. Dat gaat dus weer een spannende wedstrijd worden. Maar de mannen van Marcel Vondeling hebben de afgelopen weken laten zien dat ze in dit soort wedstrijden tot grote hoogte kunnen stijgen. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Muziek vandaag 16:32

Berget Lewis treedt op tijdens Sama Sama Maluku Festival

Met haar krachtige en betoverende stem, bekend als de "Queen of Soul", zal Berget Lewis optreden op het Sama Sama Maluku Festival op 7 juli 2024. Dit grootste Molukse festival in Nederland vindt plaats op het festivalterrein aan de Zegerplas in Alphen.

Kinderen vandaag 14:36

Inschrijving Huttenbouw opent op woensdag 1 mei!

Ahoy, piraten! Het belooft weer een groot feest te worden, want de 51e editie van de Huttenbouw staat voor de deur, en dit jaar kunnen jullie op avontuur als echte piraten! Dit jaar vindt het evenement plaats van maandag 12 tot en met vrijdag 16 augustus. Kinderen van 4 tot en met 14 jaar kunnen zich vanaf woensdag 1 mei aanmelden.

Maatschappelijk vandaag 10:02

Actiegroep World Servants Alphen aan den Rijn ondersteunt Voedselbank

De Actiegroep World Servants Alphen aan den Rijn heeft onlangs de handen ineengeslagen met de plaatselijke voedselbank, in een poging om niet alleen wereldwijd, maar ook lokaal impact te maken. Tijdens hun recente paasactie heeft de actiegroep niet alleen fondsen verzameld voor hun buitenlandse projecten, maar ook geld ingezameld ten behoeve van de voedselbank. Op deze manier hoopt de groep een helpende hand te bieden aan degenen die het het hardst nodig hebben, hier in ons eigen dorp.