Alphens EV

Alrijne Ziekenhuis onderzoekt wat afschalen planbare zorg voor patiënten betekent

Door de zorg voor coronapatiënten lopen de ziekenhuizen over. Minister van Medische Zorg en Sport Tamara van Ark meldt daarom dat de planbare zorg in ziekenhuis voorlopig wordt gestaakt. Wat dit voor Alrijne Ziekenhuis betekent, wordt nu onderzocht.

De druk op de zorg loopt op door het stijgende aantal coronapatiënten. Door de hoge werkdruk en besmettingen onder personeel kampen ziekenhuizen ook met een hoog ziekteverzuim. Daar komt ook nog eens bij kijken dat de roosters door de kerstperiode nog lastiger in te vullen zijn. Dit terwijl de piek in de ziekenhuizen pas in januari wordt verwacht. Daarom komt het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) met extra maatregelen.

Alle hens aan dek

Dit meldt heeft minister Tamara van Ark van Medische Zorg en Sport (MZS). Het afschalen van de planbare zorg is nodig om de acute en kritiek planbare zorg in de komende weken te waarborgen. Minister Van Ark (MZS): “Het is echt alle hens aan dek in de ziekenhuizen de komende weken. Helaas moet planbare reguliere zorg in deze bijzondere periode toch worden afgeschaald. Ik steun de ziekenhuizen in de extra maatregelen en roep iedereen nogmaals op zich tijdens de lockdown aan de maatregelen te houden. Alleen dan kunnen we de zorg toegankelijk houden voor iedereen die dat nodig heeft.”

Alrijne Ziekenhuis

Het afschalen van de planbare ziekenhuiszorg betekent dat er operaties en behandelingen moeten worden uitgesteld. Alrijne Ziekenhuis zal ook maatregelen moeten nemen, aangezien zij ook te maken hebben met een forse toename van het aantal met corona besmette patiënten.

Maar wat betekent dit voor jouw afspraak/operatie, gaat die nog door? Alrijne laat weten: “Wij onderzoeken nu wat dit voor onze planbare zorg betekent. Patiënten worden persoonlijk gebeld als hun operatie of afspraak niet doorgaat. Zij hoeven dus niet zelf te bellen. De spoedzorg, inclusief oncologische zorg en zorg voor kinderen gaat gewoon door.”

Daarnaast doet Alrijne de oproep om alleen naar je afspraak te komen. Als dit niet mogelijk is, wordt je begeleider verzocht in de auto te wachten. Voor afspraken van kinderen, kwetsbare ouderen en bijzondere situaties geldt een uitzondering.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek gisteren 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement gisteren 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie gisteren 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk gisteren 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!