Alphens EV

Alrijne Ziekenhuis onderzoekt wat afschalen planbare zorg voor patiënten betekent

Door de zorg voor coronapatiënten lopen de ziekenhuizen over. Minister van Medische Zorg en Sport Tamara van Ark meldt daarom dat de planbare zorg in ziekenhuis voorlopig wordt gestaakt. Wat dit voor Alrijne Ziekenhuis betekent, wordt nu onderzocht.

De druk op de zorg loopt op door het stijgende aantal coronapatiënten. Door de hoge werkdruk en besmettingen onder personeel kampen ziekenhuizen ook met een hoog ziekteverzuim. Daar komt ook nog eens bij kijken dat de roosters door de kerstperiode nog lastiger in te vullen zijn. Dit terwijl de piek in de ziekenhuizen pas in januari wordt verwacht. Daarom komt het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) met extra maatregelen.

Alle hens aan dek

Dit meldt heeft minister Tamara van Ark van Medische Zorg en Sport (MZS). Het afschalen van de planbare zorg is nodig om de acute en kritiek planbare zorg in de komende weken te waarborgen. Minister Van Ark (MZS): “Het is echt alle hens aan dek in de ziekenhuizen de komende weken. Helaas moet planbare reguliere zorg in deze bijzondere periode toch worden afgeschaald. Ik steun de ziekenhuizen in de extra maatregelen en roep iedereen nogmaals op zich tijdens de lockdown aan de maatregelen te houden. Alleen dan kunnen we de zorg toegankelijk houden voor iedereen die dat nodig heeft.”

Alrijne Ziekenhuis

Het afschalen van de planbare ziekenhuiszorg betekent dat er operaties en behandelingen moeten worden uitgesteld. Alrijne Ziekenhuis zal ook maatregelen moeten nemen, aangezien zij ook te maken hebben met een forse toename van het aantal met corona besmette patiënten.

Maar wat betekent dit voor jouw afspraak/operatie, gaat die nog door? Alrijne laat weten: “Wij onderzoeken nu wat dit voor onze planbare zorg betekent. Patiënten worden persoonlijk gebeld als hun operatie of afspraak niet doorgaat. Zij hoeven dus niet zelf te bellen. De spoedzorg, inclusief oncologische zorg en zorg voor kinderen gaat gewoon door.”

Daarnaast doet Alrijne de oproep om alleen naar je afspraak te komen. Als dit niet mogelijk is, wordt je begeleider verzocht in de auto te wachten. Voor afspraken van kinderen, kwetsbare ouderen en bijzondere situaties geldt een uitzondering.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 14:30

Dit jaar eenmalige huurverlaging voor sociale huurwoningen

In 2021 hebben huurders in sociale huurwoningen met een laag inkomen en een hoge huur recht op een eenmalige huurverlaging. De regering kondigde dit vorig jaar aan tijdens Prinsjesdag. Dat is goed nieuws voor een aantal huurders van Woonforte.

Overige vandaag 13:06

Megajacht Vanish vaart door de Rijn

Zaterdagochtend was het weer raak. Door de Rijn voer weer een megajacht, wat zoals gewoonlijk weer veel bekijks trok. 

Advertorial Overige vandaag 10:39

Gebarencursus in AquaRijn gaat weer van start

Vanaf woensdag 10 februari start een nieuwe gebarentaalcursus voor beginners (NGT). De cursus duurt twaalf weken en vindt plaats in Buurthuis AquaRijn van 19:30 uur tot 21:30 uur.

Overige vandaag 09:02

Sponsorpaal compenseert inzamelingsacties Alphense Voedselbank

Door alle maatregelen rondom corona heeft Voedselbank Alphen aan den Rijn en omstreken al tien maanden geen inzamelingsacties kunnen houden in supermarkten. Daarom plaatste de Voedselbank deze week een zogeheten sponsorpaal bij Albert Heijn Konincks in Koudekerk. Andere supermarkten in Alphen volgen binnenkort.