Josh Walet

Alrijne Ziekenhuis stelt operaties uit door toename coronapatiënten

De coronabesmettingen blijven ook in onze regio fors oplopen. Alrijne Ziekenhuis ziet daarnaast ook het aantal opnamen van patiënten met corona stijgen. “Hierdoor zijn wij helaas genoodzaakt om een aantal niet acute operaties uit te stellen.”

Landelijk blijven de coronabesmettingen in rap tempo toenemen. In Alphen aan den Rijn zijn er deze week van maandag tot en met donderdag al net zo veel besmettingen gemeld als in heel week 45. Bij Alrijne zien ze het aantal ziekenhuisopnamen ook stijgen, waardoor ze genoodzaakt zijn om niet acute operaties uit te stellen. “Wij vinden dit uiteraard heel vervelend voor de patiënten die nu op hun operatie moeten wachten. Maar alleen zo kunnen we de zorg aan coronapatiënten waarborgen”, aldus Alrijne.

Het ziekenhuis benadrukt dat de acute zorg, zoals operaties voor kinderen, zwangeren en oncologische operaties, altijd doorgaan. De keuze of de operatie wel of niet doorgaat, wordt door de arts beoordeeld. “Voor sommige operaties is het bijvoorbeeld nodig dat er een plek op de IC of verpleegafdeling beschikbaar is. Het kan zijn dat jouw operatie daarom niet doorgaat.”

Patiënten krijgen persoonlijk bericht als een afspraak of operatie wordt uitgesteld. Hoor je niets? Dan kun je ervan uit gaan dat jouw operatie doorgaat. De afspraken op de polikliniek gaan voorlopig allemaal door.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Evenement vandaag 09:42

Mis het niet: Scoor nu je tickets voor het ultieme Lekker Hollands feest!

Op zaterdag 22 juni is het tijd voor een fantastisch Hollands feest met topartiesten! Kom langs en geniet van een dag vol Nederlandse gezelligheid en muziek. Tickets zijn nu beschikbaar, maar wees er snel bij, want de pre-order tickets zijn al uitverkocht! Voor vroege vogels is er een speciale Hollandse deal voor slechts €19,95!

Sport gisteren 16:11

Opening buurtsportvereniging Kerk en Zanen

Op 3 juli vindt van 14:00 – 16:00 uur de opening van de buurtsportvereniging in Kerk en Zanen plaats. Een buurtsportvereniging is een plek waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen bewegen. De vereniging wordt georganiseerd door en met inwoners in de wijk.

Werken gisteren 12:59

Vacatureoverzicht week 24: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.