Google Street View

Amerikaans bedrijf betaalt miljoenen voor overname Frames Group

Plug Power is de nieuwe eigenaar van het Alphense bedrijf Frames Group. Het Amerikaanse bedrijf is gespecialiseerd in groene waterstof. Dit betekent dat het roer bij Frames Group drastisch omgaat. Zij gaan mee in de ontwikkeling van groene waterstof.

Frames Group deelde dit nieuws woensdag. Plug Power is al enige tijd bezig om een waterstof-ecosysteem te bouwen door een netwerk van waterstof gerelateerde bedrijven om zich heen te verzamelen. Daar is nu dus Frames Group, waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in Alphen aan den Rijn, aan toegevoegd.

De overname van Frames ondersteunt het doel van Plug Power om in 2025 een geïnstalleerde elektrolysecapaciteit van drie gigawatt (GW) te bereiken. Plug zal zijn stacktechnologie combineren met de systeemintegratiecapaciteiten van Frames om een reeks kant-en-klare elektrolyzeroplossingen te leveren, van containers van één megawatt (MW) tot standalone installaties van 1.000 MW.

“We kijken uit naar onze reis samen, waarde leverend aan klanten over de hele wereld door middel van onze groene waterstofoplossingen”, zegt Andy Marsh, CEO voor Plug Power, in een persbericht. “Plug Power is klaar om een van de grootste pure play groene waterstof ecosysteem bedrijven te worden.” Frans Roozendaal, CEO van Frames Group, voegt daaraan toe: “We zijn verheugd deel uit te maken van de Plug Power organisatie. Samen met het Plug Power-team kunnen we ons huidige klantenbestand bijstaan, hun trajecten versnellen en hun energieaanbod decarboniseren.”

Verwacht wordt dat de overname tegen het einde van het jaar zal zijn afgerond, zodra alle vereiste goedkeuringen zijn verkregen. De transactie omvat 85 miljoen euro in contanten en 30 miljoen euro aan earn-outs.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 17:32

Oranje Nassausingel wordt helemaal 50 km/u straat

De Oranje Nassausingel die vanaf de N207 Alphen-Stad invoert, wordt over de hele lengte een 50 km/u toegangsweg. De weg wordt opnieuw ingericht "Het blijft natuurlijk niet alleen bij een nieuw bord met 50", zegt wethouder Relus Breeuwsma.

Wonen en bouwen vandaag 14:52

Gemeente laat video maken over toekomst Gnephoek

Wel of niet bouwen in de Gnephoek? Deze vraag klinkt al jaren in de gemeente. Inmiddels is ook de provincie én de minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening betrokken. Gemeente Alphen aan den Rijn heeft een video laten maken die laat zien hoe zij aankijken tegen de woningbouw.

Wonen en bouwen vandaag 13:45

Beschermde waterspitsmuis zorgt voor uitstel bouw Van der Valk hotel

In oktober vorig jaar heeft de raad ingestemd met de bouw van het Van der Valk hotel. Dit hotel zal langs de N11 gebouwd worden en zal dienen als ‘landmark’ in de entreeport van Alphen aan den Rijn. Waarom de bouw nog niet begonnen is? De boosdoener is een beschermde diersoort.