Google Street View

Amerikaans bedrijf betaalt miljoenen voor overname Frames Group

Plug Power is de nieuwe eigenaar van het Alphense bedrijf Frames Group. Het Amerikaanse bedrijf is gespecialiseerd in groene waterstof. Dit betekent dat het roer bij Frames Group drastisch omgaat. Zij gaan mee in de ontwikkeling van groene waterstof.

Frames Group deelde dit nieuws woensdag. Plug Power is al enige tijd bezig om een waterstof-ecosysteem te bouwen door een netwerk van waterstof gerelateerde bedrijven om zich heen te verzamelen. Daar is nu dus Frames Group, waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in Alphen aan den Rijn, aan toegevoegd.

De overname van Frames ondersteunt het doel van Plug Power om in 2025 een geïnstalleerde elektrolysecapaciteit van drie gigawatt (GW) te bereiken. Plug zal zijn stacktechnologie combineren met de systeemintegratiecapaciteiten van Frames om een reeks kant-en-klare elektrolyzeroplossingen te leveren, van containers van één megawatt (MW) tot standalone installaties van 1.000 MW.

“We kijken uit naar onze reis samen, waarde leverend aan klanten over de hele wereld door middel van onze groene waterstofoplossingen”, zegt Andy Marsh, CEO voor Plug Power, in een persbericht. “Plug Power is klaar om een van de grootste pure play groene waterstof ecosysteem bedrijven te worden.” Frans Roozendaal, CEO van Frames Group, voegt daaraan toe: “We zijn verheugd deel uit te maken van de Plug Power organisatie. Samen met het Plug Power-team kunnen we ons huidige klantenbestand bijstaan, hun trajecten versnellen en hun energieaanbod decarboniseren.”

Verwacht wordt dat de overname tegen het einde van het jaar zal zijn afgerond, zodra alle vereiste goedkeuringen zijn verkregen. De transactie omvat 85 miljoen euro in contanten en 30 miljoen euro aan earn-outs.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Werken vandaag 09:29

Heftruck certificaat halen via Apics Flexjobs

Ontdek de sleutel tot een bloeiende carrière in de logistiek! Het behalen van een heftruck certificaat opent niet alleen deuren naar talloze mogelijkheden, maar verhoogt ook de veiligheid op de werkvloer aanzienlijk.

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige gisteren 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.