Josh Walet

‘Anderhalvemetercirkels’ aangebracht op dagcampingterrein

Op een verantwoorde manier genieten van de zon in het park, maar hoe? In navolging van andere steden als New York en Rotterdam, brengt de gemeente Alphen aan den Rijn nu ook op het dagcampingterrein cirkels aan in het gras om aan te geven hoeveel anderhalve meter afstand inhoudt.

Op Hemelvaartsdag was het op verschillende locaties aan de drukke kant, voornamelijk in Park Zegersloot, waar mensen de zon en de verkoeling opzochten. Door cirkels aan te brengen op het gras op het dagcampingterrein bij de Zegerplas, hoopt de gemeente dat bezoekers voldoende afstand van elkaar houden.

Tussen de cirkels zit twee meter afstand. Een cirkel biedt plek aan meerdere personen uit één huishouden. Ook als je niet uit hetzelfde huishouden komt mag je met elkaar in een cirkel zitten, maar dan moet anderhalve meter afstand worden gehouden. Zijn alle cirkels vol? Dan word je verzocht een andere keer terug te komen. Alleen zó kunnen we voldoende afstand houden van elkaar. Als je lekker aan het chillen bent op het veld, ben je anders al snel geneigd om dichter naar elkaar te schuiven. Dat brengt nu nog te veel risico’s met zich mee. Aan de entrees van Park Zegersloot zijn borden geplaatst met daarop de instructies.

De cirkels zijn tot stand gekomen met behulp van de voetbalverenigingen uit Alphen. Vier ervaren lijnentrekkers van de verenigingen brachten de cirkels aan met hun kalkmachines. Burgemeester Spies: “Alle lof en dank voor de verenigingen. Het is een mooi voorbeeld van hoe we samenwerken om de verspreiding van corona tegen te gaan.” 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Coronavirus in Alphen vandaag 19:19

Nog even wachten op versoepelingen, buitenschoolse opvang wel open

Ouders van schoolgaande kinderen kunnen opgelucht ademhalen. De buitenschoolse opvang (bso) mag vanaf maandag weer open. Andere versoepelingen komen er nog niet vanaf 21 april. Het demissionaire kabinet zet de pijlen nu op versoepelen vanaf 28 april.

Te zien op televisie vandaag 18:31

EenVandaag besteedt aandacht aan de woningbouwsituatie in de Alphense Gnephoek

De huizenmarkt zit totaal op slot. Het bouwen van huizen is daarom een kwestie die hoog op de politieke agenda staat. Wethouder Gerard van As en gedeputeerde Anne Koning van de provincie Zuid-Holland waren maandagavond te zien bij EenVandaag over bouwen in de buitenranden, met de Gnephoek in het bijzonder.

Politiek vandaag 17:36

City Deal geeft uitgangspunten nieuwbouw aan

Alphen aan den Rijn ondertekent de City Deal Circulair en Conceptueel Bouwen. Dit houdt in dat de gemeente de uitgangspunten voor nieuwbouw laat aansluiten bij de ambities voor duurzaamheid. De grootste ambitie is om in 2050 CO2 neutraal te zijn.

Maatschappelijk vandaag 16:14

Burgemeester Spies leest voor aan kinderen uit de Diamantstraat

Op zaterdag 10 april konden kinderen uit de Diamantstraat luisteren naar verhalen van burgemeester Liesbeth Spies tijdens het voorleesuurtje. Ook werd er een tekenwedstrijd georganiseerd voor kinderen uit de buurt. “Het was een geslaagde middag!”