Josh Walet

‘Anderhalvemetercirkels’ aangebracht op dagcampingterrein

Op een verantwoorde manier genieten van de zon in het park, maar hoe? In navolging van andere steden als New York en Rotterdam, brengt de gemeente Alphen aan den Rijn nu ook op het dagcampingterrein cirkels aan in het gras om aan te geven hoeveel anderhalve meter afstand inhoudt.

Op Hemelvaartsdag was het op verschillende locaties aan de drukke kant, voornamelijk in Park Zegersloot, waar mensen de zon en de verkoeling opzochten. Door cirkels aan te brengen op het gras op het dagcampingterrein bij de Zegerplas, hoopt de gemeente dat bezoekers voldoende afstand van elkaar houden.

Tussen de cirkels zit twee meter afstand. Een cirkel biedt plek aan meerdere personen uit één huishouden. Ook als je niet uit hetzelfde huishouden komt mag je met elkaar in een cirkel zitten, maar dan moet anderhalve meter afstand worden gehouden. Zijn alle cirkels vol? Dan word je verzocht een andere keer terug te komen. Alleen zó kunnen we voldoende afstand houden van elkaar. Als je lekker aan het chillen bent op het veld, ben je anders al snel geneigd om dichter naar elkaar te schuiven. Dat brengt nu nog te veel risico’s met zich mee. Aan de entrees van Park Zegersloot zijn borden geplaatst met daarop de instructies.

De cirkels zijn tot stand gekomen met behulp van de voetbalverenigingen uit Alphen. Vier ervaren lijnentrekkers van de verenigingen brachten de cirkels aan met hun kalkmachines. Burgemeester Spies: “Alle lof en dank voor de verenigingen. Het is een mooi voorbeeld van hoe we samenwerken om de verspreiding van corona tegen te gaan.” 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Sport gisteren 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen gisteren 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek gisteren 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige gisteren 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.