Josh Walet

‘Anderhalvemetercirkels’ aangebracht op dagcampingterrein

Op een verantwoorde manier genieten van de zon in het park, maar hoe? In navolging van andere steden als New York en Rotterdam, brengt de gemeente Alphen aan den Rijn nu ook op het dagcampingterrein cirkels aan in het gras om aan te geven hoeveel anderhalve meter afstand inhoudt.

Op Hemelvaartsdag was het op verschillende locaties aan de drukke kant, voornamelijk in Park Zegersloot, waar mensen de zon en de verkoeling opzochten. Door cirkels aan te brengen op het gras op het dagcampingterrein bij de Zegerplas, hoopt de gemeente dat bezoekers voldoende afstand van elkaar houden.

Tussen de cirkels zit twee meter afstand. Een cirkel biedt plek aan meerdere personen uit één huishouden. Ook als je niet uit hetzelfde huishouden komt mag je met elkaar in een cirkel zitten, maar dan moet anderhalve meter afstand worden gehouden. Zijn alle cirkels vol? Dan word je verzocht een andere keer terug te komen. Alleen zó kunnen we voldoende afstand houden van elkaar. Als je lekker aan het chillen bent op het veld, ben je anders al snel geneigd om dichter naar elkaar te schuiven. Dat brengt nu nog te veel risico’s met zich mee. Aan de entrees van Park Zegersloot zijn borden geplaatst met daarop de instructies.

De cirkels zijn tot stand gekomen met behulp van de voetbalverenigingen uit Alphen. Vier ervaren lijnentrekkers van de verenigingen brachten de cirkels aan met hun kalkmachines. Burgemeester Spies: “Alle lof en dank voor de verenigingen. Het is een mooi voorbeeld van hoe we samenwerken om de verspreiding van corona tegen te gaan.” 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Romeinen vandaag 12:00

ROMEINEN Kampdorp

Het Romeinse castellum Albaniana was een klein grensfort. Net als alle andere forten was ook het Alphense fort een magneet voor handelaren en ambachtslieden. Zij woonden in de vicus, het kampdorp. Daar woonden trouwens ook vrouwen en kinderen van de legionairs.

Politiek vandaag 10:35

Veel informatiemarkten na zomerreces politiek

De politieke partijen in Alphen aan den Rijn hebben donderdag 9 juli gevraagd om meer informatie over een waslijst aan onderwerpen die in de jaarstukken 2019, voorjaarsnota 2020 en kaderbrief 2021 voorbij komen. De raad wil inhoudelijk meer weten over waar de gemeente haar geld aan uitgeeft.

Horeca gisteren 17:55

Twee weken na de grote brand bij Proto: Nikos en Alekos willen sterker terugkeren

Vandaag, zaterdag 11 juli, is het precies twee weken geleden dat Nikos en Alekos Baloumis zagen hoe een grote brand een ravage aanrichtte aan hun geliefde restaurant Proto. De broers zijn momenteel druk bezig om zo snel mogelijk weer open te kunnen: "We willen Proto terugbrengen op een efficiëntere, mooiere manier." 

Natuur en recreatie gisteren 15:03

Wet ’n Wild WakePark is een nieuw obstakel rijker: de ‘poolgap’

Het begon allemaal in april 1999. Toen draaide de baan zijn eerste rondje en begon het Wet ’n Wild WakePark met nul obstakels in het water. Nu, 21 jaar later, liggen er negen obstakels in het water. En zaterdag 11 juli is daar het grootste obstakel van Nederland bij gekomen: de ‘poolgap’.