Pixabay

Appen op de fiets? 95 euro boete!

Vanaf aanstaande maandag 1 juli is het oppassen geblazen op de fiets. Als je dan appt, belt of met een andere elektronisch apparaat in de weer bent op de fiets kun je een bekeuring van 95 euro krijgen.

De politie zal gelijk beginnen met bekeuren en zal geen waarschuwingsperiode handhaven, liet politiechef John Nieumeijer eerder al weten. De politie is al langere tijd bezig met een bewustwordingscampagne voor de nieuwe regel en het gevaar van appen en bellen op de fiets. Ook als je met een ander elektronisch apparaat bezig bent op de fiets of je navigatie van je telefoon gebruikt kun je een boete krijgen. 

De regel is door minister Cora van Nieuwenhuizen ingesteld. Ook op de fiets moet je bewust bezig zijn met je omgeving en als je met je telefoon bezig bent, raak je snel afgeleid en kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan voor jou als fietser maar ook voor andere weggebruikers.

 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek gisteren 20:58

Hoe het komt dat er zomaar leidingen liggen bij De Aarhof

Onlangs werd bekend dat de werkzaamheden voor de nieuwbouw van de Alphense centrale  bibliotheek circa 6 ton meer zullen kosten. Dit komt omdat kabels moeten worden verlegd. De vraag rees uiteraard waarom het vooraf niet bekend was dat deze kabels er liggen.

Politiek gisteren 19:50

Commissaris van de Koning bezoekt Alphen aan den Rijn

Jaap Smit, Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, brengt donderdag 14 november een officieel werkbezoek aan de gemeente Alphen aan den Rijn. In het Oude Raadhuis aan het Burgemeester Visserpark voert Smit verschillende gesprekken.

Calamiteiten gisteren 19:43

24-jarige man vermist

Op dit moment is een 24-jarige man vermist vanaf de Argostraat in Alphen.  

Politiek gisteren 18:37

Sluitende begroting gemeente ondanks miljoenen tegenvaller

Het Rijk heeft onlangs bekendgemaakt hoeveel geld er naar de gemeenten gaat. Naar nu blijkt, gaat het landelijk zo goed dat de gemeenten minder geld in het laatje krijgen. Dat komt omdat landelijk minder geld wordt uitgegeven dan verwacht.

Advertorial Horeca gisteren 17:16

Culinair genieten in de wintermaanden bij Wet ’n Wild

Wet ’n Wild pakt in de wintermaanden uit met een culinair wintermenu. De nieuwe dinerkaart is seizoensgebonden en verandert iedere maand, om zo de meest passende seizoensproducten voor te schotelen.