Josh Walet

ARC 1 herpakt zich met zege

Zaterdagmiddag heeft ARC 1 zich tegen Spijkenisse 1 hersteld van de nederlaag van vorige week tegen FC’s Gravenzande.

In de eerste helft viel er voor de toeschouwers erg weinig te genieten. Beide ploegen probeerden het wel, maar eigenlijk waren er nauwelijks doelrijpe kansen te noteren. Het bleef bij speldenprikjes en wat schoten. Daarbij kwamen de beide doelmannen niet in gevaar. In minuut 30 kwam op links Lilhinho da Silva Martins voor het eerst goed door. Zijn voorzet was mooi, maar de kopbal van Neal Arnoldus was te zacht. Aan de andere kant was het vijf minuten later wel raak.

Een verrre ingooi van Spijkenisse werd onvoldoende weggewerkt door de Alphense verdediging en het was Mika Weerts die zuiver inkopte en doelman Mike van Vliet, die enigszins op het verkeerde been stond, kansloos liet en de 0-1 aantekende. Met die stand leek de rust in te gaan, maar de goede voorzet vanaf rechts van Huib Oversloot werd door Boyd Baatje op de juiste waarde geschat en de 1-1 stond op het bord.

In het tweede bedrijf verving Niels de Vogel de geblesseerd geraakte Mike van Vliet en kwam Luca Tarani voor Yassin Kaabouni. Het tempo in de wedstrijd ging was omhoog en ARC ging op zoek naar de voorsprong. Die kwam er in minuut 52 toen Huib Oversloot met geluk na balverlies van ARC weer in balbezit kreeg. Zijn voorzet kwam bij Neal Arnoldus die voortreffelijk afrondde en de 2-1 op het scorebord bracht. Daarna moest Spijkenisse komen en ze kregen in minuut 60 de mogelijkheid om op 2-2 te komen. Op links kwam een van de voorwaartsen van Spijkenisse goed door. De bal werd teruggelegd op Dwaite Duurham en van vanaf een meter op twaalf hard uithaalde. Het was echter Niels de Vogel die met een fantastische safe met de vingertoppen de bal naast tikte. Een cruciale redding.

ARC was echter bij de les en ging op zoek naar een grotere voorsprong. Vooral Luca Tarani, die sterk inviel, was dreigend. Zo schoot hij na een mooie actie net naast en hij stond met nog vijftien minuten op de klok aan de basis van de 3-1. Nadat hij de bal van Lilinho da Silva Martins had ontvangen zette hij perfect voor en tegendraads kopte de ingevallen Matthijs de Oude schitterend binnen. Met die 3-1 zat de wedstrijd op slot. Vlak voor tijd was Matthijs nog dicht bij zijn tweede treffer, maar na een voorzet van wederom Luca Tarani schoot Matthijs net naast.

Na 93 minuten floot scheidsrechter Rick Sturm, die veel toeliet, voor de laatste maal en zocht ARC met de drie punten op zak de kleedkamer op. Op de ranglijst klom ARC een paar plekken en staat nu gedeeld vierde. Volgende week gaat de ploeg van Mark Evers op bezoek bij de nummer twee en dat is Smitshoek.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek gisteren 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement gisteren 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie gisteren 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk gisteren 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!