Vogelpark Avifauna

Avifauna doneert taxussnoeisel aan Taxus Taxi

Medewerkers van Vogelpark Avifauna hebben de taxus een knipbeurt gegeven. Maar het taxussnoeisel wordt niet zomaar weggegooid. Avifauna doneert het namelijk aan Taxus Taxi, een stichting die taxussnoeisel verzameld. De naalden van de taxus bevatten namelijk de basis grondstof voor chemotherapieën.

Jaarlijks sterven er in Nederland duizenden mensen aan kanker. In 2009 startte Stichting Taxus Taxi daarom met het inzamelen van taxussnoeisel. “Door de inzameling van taxussnoeisel kunnen wij iets betekenen voor mensen die lijden aan deze vreselijke ziekte. De taxusnaalden bevatten dé basis grondstof voor chemotherapieën. In de zomermaanden zijn wij met ons kleine, hechte team hard aan het werk om zoveel mogelijk taxussnoeisel in te zamelen. Hiermee dragen wij op een eenvoudige manier bij aan dit goede doel”, aldus de stichting.

Vogelpark Avifauna legt uit: “En hier willen ook wij ons steentje aan bijdragen. Onze medewerkers van groenvoorziening zijn afgelopen week namelijk druk in de weer geweest met het snoeien van onze taxus. We bewaren het taxussnoeisel om te doneren aan Taxus Taxi.”


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 17:44

Dronken horecagast misdraagt zich en krijgt flinke boete

Het aantal bezoekers dat aanwezig is bij horecagelegenheden is een stuk lager dan normaal in de weekenden door de coronacrisis. Daarnaast zijn veel horecagelegenheden slechts beperkt open. Toch weet niet iedereen zich te gedragen.

Overige vandaag 17:12

Picnic start op 22 juli met bezorgen in Alphen

Alphenaren hebben er iets langer op moeten wachten dan gepland, maar vanaf woensdag 22 juli is het zo ver. Dan start websuper Picnic met bezorgen in Alphen aan den Rijn.

Gezondheid en welzijn vandaag 15:31

Op deze plekken in Alphen is een tekort aan AED’s

Nederland heeft over het algemeen een dekkend AED-netwerk. Hiermee is de kans groot dat als je in Nederland een hartstilstand krijgt, er binnen 500 meter aan AED te vinden is. Maar op 1775 plekken in Nederland is dat niet het geval, waaronder ook op een aantal plekken in Alphen.