Frans van der Heijden

AZC verliest nipt in Zaanstad

Zaterdag 19 oktober was het waterpoloteam van AZC Alphen te gast in Zaanstad, waar ze het moest opnemen tegen het team van De Zaan.

Tekst loopt door onder het fotoalbum.

Foto album

De Zaan (8 van 18).jpg (foto: Frans van der Heijden)
De Zaan (17 van 18).jpg (foto: Frans van der Heijden)
De Zaan (4 van 18).jpg (foto: Frans van der Heijden)
De Zaan (7 van 18).jpg (foto: Frans van der Heijden)

Eerder deze zomer trok een aantal sterke spelers van AZC naar de ploeg uit Zaanstad. Het was dus maar de vraag hoe de Alphenaren zich zouden houden tegen hun oud ploeggenoten. Dat gaf in de praktijk een wisselend beeld. Voordat AZC het doorhad stond ze met 5-1 achter. De veerkracht van de ploeg bleek echter opnieuw een geducht wapen. Met nog 35 seconden op de klok was de stand weer gelijk: 9-9. In een laatste poging kon De Zaan echter toch weer de ban breken. Met een geplaatst schot werd de eindstand bepaald op 10-9, waardoor AZC met lege handen terugkeerde naar Alphen.

Aanstaande zaterdag staat een nieuwe wedstrijd op het programma. Het eerste team van AZC speelt dan om 18:00u in zwembad AquaRijn tegen Schuurman BZC uit Borculo. Het tweede team van AZC treedt anderhalf uur later aan tegen het tweede van team van BZC.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek gisteren 18:01

Bouwen in de Gnephoekpolder is lange termijn planning

De provincie Zuid-Holland is tegen nieuwbouw in de Gnephoek. Daarnaast zijn aan de zuidrand bedrijven gevestigd die niet zomaar kunnen verhuizen. Bovendien is de gemeente  geen grondeigenaar. Op de lange termijn is de Gnephoekpolder echter de ideale locatie voor een nieuwe woonwijk aan de rand van Alphen-Stad.

Politiek gisteren 17:09

Twee inwoners uit Alphen de dupe van kinderopvangtoeslag affaire

Eerder dit jaar kwam het nieuws naar buiten dat er ook in Alphen aan den Rijn slachtoffers zijn van de kinderopvangtoeslagen affaire. SP had hierover vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. Uit de antwoorden blijkt dat recentelijk twee inwoners uit Alphen zich hierover bij de gemeente hebben gemeld.

Verkeer en vervoer gisteren 16:40

Gratis gehandicaptenparkeerapp slaat nog niet aan

In juni 2019 had de gemeente Alphen aan den Rijn een primeur: als eerst gemeente van Nederland werd het mogelijk om te parkeren met een gratis gehandicaptenparkeerapp (GPA). Maar doordat een overgrote meerderheid van de kaarthouders de app nog niet gebruikt, moet een handhaver achter de nieuwe scanauto aanrijden.

Blog Opinie gisteren 16:01

Gelijkspel is een teleurstelling voor ARC, Alphense Boys haakt op alle fronten af

ARC kreeg zaterdag 15 februari bezoek van Capelle waarvan de uitwedstrijd redelijk simpel met 2-1 werd gewonnen. Dat zou dus op eigen veld opnieuw moeten kunnen, want de voormalige derde divisionist stond acht plekken lager op de ranglijst en moet hard knokken om een nieuwe degradatie te voorkomen.

Advertorial Cultuur gisteren 15:19

Voorjaarsvakantie in Parkvilla

Het is bijna vakantie! Op maandag 24 februari begint in Alphen de voorjaarsvakantie. Daarom draait Parkvilla twee leuke kinderfilms voor alle leeftijde: 'De Grote Boze Vos' en ‘Solan & Ludwig gaan naar de maan’.

Calamiteiten gisteren 14:53

Politie helpt jonge beschonken vrouwen

Afgelopen weekend hebben twee jonge vrouwen iets te diep in het glaasje gekeken. Zij konden niet meer op eigen kracht thuiskomen en hadden de hulp van de politie nodig.