SWA geeft reactie op vragen over ontslag Frankes

De fracties van GroenLinks, PvdA en SP zijn verbaasd over het besluit om SWA-directeur Herman Frankes een andere functie te geven en hebben hier vragen over gesteld. Peter van den Bosch, voorzitter van de ondernemingsraad van SWA, hier op gereageerd met een verklaring.

Ronald Geurts (SP) is één van de raadsleden die de keuze niet helemaal begrijpt. "Michel du Chatinier (bestuurslid SWA) heeft kort geleden in een presentatie juist laten zien dat de zaken bij SWA goed op orde zijn. De participatieladder, een centraal punt uit het Koersplan Participatiewet, wordt zelfs al geïmplementeerd. Een raar moment om een directeur op een zijspoor te zetten", vond Ronald. 

"De ondernemingsraad van SWA is blij dat de zaken bij hun bedrijf goed op orde zijn", reageert Peter van den Bosch. "Dat het financieel solide is en vooral is de ondernemingsraad blij dat we het participatiebeleid, precies in de lijn van het door de gemeenteraad vastgestelde koersplan, al echt handen en voeten hebben kunnen geven."

"Directeur Frankes heeft inderdaad een duidelijke rol gehad in die ontwikkeling van SWA in de richting van een (modern) participatiebedrijf. Tegelijk begrijpt de ondernemingsraad dat er omstandigheden kunnen ontstaan waarin een directeur en een bestuur met elkaar in gesprek moeten hoe ze verder gaan. Dat heeft er bij SWA toe geleid dat Frankes reeds nu al de functie van directeur niet meer invult, officieel om op voorhand al ruimte te maken voor een nog te werven kwartiermaker. De ondernemingsraad is in dat terugtreden niet betrokken. Het terugtreden van Frankes is bovendien ruim voordat het extern advies over de positionering van het toekomstige werkbedrijf afgerond is en besluitvorming op basis daarvan in de gemeenteraad heeft plaatsgevonden", luidt de verklaring.

De ondernemingsraad van SWA vindt het nu vooral van belang dat de kennis, expertise en het netwerk van SWA het uitgangspunt vormen voor het nieuwe, gemeentelijke werkbedrijf. "Hierin willen we een nauwe samenwerking met werkgevers en anderen, zoals het onderwijs, bestaande en vernieuwende instrumenten toepassen om de mensen uit de participatiedoelgroep naar vermogen te laten stijgen op de participatieladder", besluit Peter. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Kinderen vandaag 14:36

Inschrijving Huttenbouw opent op woensdag 1 mei!

Ahoy, piraten! Het belooft weer een groot feest te worden, want de 51e editie van de Huttenbouw staat voor de deur, en dit jaar kunnen jullie op avontuur als echte piraten! Dit jaar vindt het evenement plaats van maandag 12 tot en met vrijdag 16 augustus. Kinderen van 4 tot en met 14 jaar kunnen zich vanaf woensdag 1 mei aanmelden.

Maatschappelijk vandaag 10:02

Actiegroep World Servants Alphen aan den Rijn ondersteunt Voedselbank

De Actiegroep World Servants Alphen aan den Rijn heeft onlangs de handen ineengeslagen met de plaatselijke voedselbank, in een poging om niet alleen wereldwijd, maar ook lokaal impact te maken. Tijdens hun recente paasactie heeft de actiegroep niet alleen fondsen verzameld voor hun buitenlandse projecten, maar ook geld ingezameld ten behoeve van de voedselbank. Op deze manier hoopt de groep een helpende hand te bieden aan degenen die het het hardst nodig hebben, hier in ons eigen dorp.

Blog Bikkels on Bikes: Fietsend naar Vietnam gisteren 17:03

Bikkels on Bikes: Het Balatonmeer

Het Balatonmeer is het grootste meer van Hongarije. Veel Hongaren hebben hier een tweede huisje of appartement om te genieten van het water en het warme weer. Hoe is het om langs dit meer te fietsen en waarom is het zo geliefd dat gaan wij ontdekken. Het balatonmeer is zo groot, toen mijn vader vanuit Griekenland naar huis vloog met het vliegtuig op een heldere dag vertelde de piloot, als je nu uit het raam kijkt, kun je het balaton meer duidelijk zien, het grootste meer van Hongarije.