Josh Walet

Beroofde jongen (16) kreeg rake trappen en schoppen

Toen een 16-jarige jongen donderdagmiddag rond 16:00 uur op straat liep bij de President Kennedylaan in Alphen, werd hij beroofd door twee jonge mannen. De politie laat nu weten dat de jongen ook mishandeld is door de verdachten.

Donderdagavond deed Politie Alphen aan den Rijn al een getuigenoproep op Facebook vanwege de straatroof die eerder die dag plaatsvond. Toen het 16-jarige slachtoffer op de President Kennedylaan liep en de kruising met de Planetensingel overstak, werd hij plots door twee onbekende jonge mannen beroofd van zijn tas. Dit ging niet geweldloos. De verdachten gaven de 16-jarige rake trappen en schoppen, ook nadat hij op de grond terecht was gekomen.

De twee verdachten renden vervolgens weg in de richting van de Venusstraat. De politie verrichtte direct een onderzoek, maar kon de verdachten niet meer traceren. Beide verdachten hadden een donker getinte huidskleur en waren ongeveer 20 jaar oud, waarvan één een lengte had van ongeveer 1.80 à 1.90 meter lang met een slank postuur. De andere verdachte had een gezet postuur en was ongeveer 1.75 meter lang. Beiden droegen een grijs vest met een capuchon. Opvallend was dat de jongen met het flinke postuur een mondkapje droeg met daarop een gouden leeuw.

Getuigenoproep

De politie zoekt nog altijd naar getuigen van de straatroof. Hierbij zijn ze voornamelijk op zoek naar de bestuurder van een grijze bus, die naar de mannen heeft geroepen. Zij gingen er daardoor vandoor. Andere getuigen spreekt de politie ook graag. 

Ben jij getuige geweest van de straatroof? Of heb je deze twee personen gezien in de omgeving van de locatie? Neem dan contact op met de politie. Je kunt bellen met 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Het incident is bij de politie bekend onder proces-nummer 2021020519.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Winactie Eten en drinken vandaag 12:31

Winnen: € 25 die je vrij kunt besteden bij Kabalt’s Drive-In

Vanaf vandaag, vrijdag 26 februari, kun je weer terecht bij Kabalt’s Drive-In aan de J.A. Leeghwaterweg 1 in Alphen aan den Rijn. Nieuw is dat je terecht kunt voor zoete én hartige versnaperingen. Om te vieren dat ze weer open zijn, mogen wij € 25 aan tegoed weggeven die je vrij kunt besteden!

Wonen en bouwen vandaag 11:49

Bouwen in de Noordrand van Alphen? Werkgroep vraagt mening van bewoners

De haalbaarheid om te bouwen in de Noordrand en de Gnephoek wordt onderzocht. De werkgroep Leefbare Omgeving Heimanswetering (LOHW) behartigt daarbij de belangen van bewoners uit de omgeving van de Noordrand. Om hun visie en wensen te peilen, hebben ze een vragenlijst opgesteld.

Advertorial Overige vandaag 10:58

Nieuw bij Grip op je eetgedrag: Niet goed? Geld terug!

Succesvol afvallen kun je vergelijken met autorijden; het succes zit ‘m in de combinatie van vaardigheden. “Net als autorijden is succesvol afvallen geen rocket science”, legt Annouschka van Grip op je eetgedrag uit. “Je moet alleen wel weten waar je mee bezig bent.”

Cultuur vandaag 10:03

Textielafval van Alphenaren vormt basis voor blikvanger nieuwe bibliotheek

Op de eerste verdieping in de nieuwe bibliotheek is kunstenaar Femke van Gemert momenteel druk bezig met het installeren van een kunstwerk. Met zo’n 200 tot 300 kilo textielafval van Alphenaren erin verwerkt, moet Het Nest straks dé blikvanger van de nieuwe bibliotheek worden.