Besloten vergadering: gemeente zit aan Vorm vast

Tijdens het voor de pers en publiek besloten gedeelte van de gisteren gehouden gemeenteraadsvergadering informeerde het college van B&W de raad over het contract met projectontwikkelaar Vorm. Waar het oorspronkelijk leek te gaan om intentieovereenkomst, b

Ondanks het feit dat de ontwikkelaar op alle fronten gefaald heeft kan Alphen nog minstens 5 maanden geen kant op. Zelfs als daarna begonnen wordt met de herziene plannen rond de Lage Zijde en het Thorbeckeplein, heeft Vorm nog de nodige rechten om aan de bouw deel te nemen. Verantwoordelijk wethouder Lyczak (VVD) weigerde verder commentaar. 

Hoewel voor veel raadsleden deze informatie als een donderslag bij heldere hemel kwam, vond de meerderheid dat toch onvoldoende bezwaar om de besluiten over de Lage Zijde uit te stellen tot na de verkiezingen.  Ordevoorstellen daartoe van de SP en Nieuw Elan, haalden het dan ook niet.   


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Cultuur gisteren 17:25

Expositie abstracte schilderijen Parkvilla foyer

Tot en met 5 januari 2020 exposeren Vera Pieterse en Bep Cherillo een deel van hun schilderijen in de foyer van Parkvilla in Alphen. De expositie bestaat uit schilderijen op doek met een abstracte stijl met soms daarin verborgen een realistische toets.

Gemeente gisteren 16:47

Scanauto controleert op betaald parkeren

Vanaf 2 december gaat Gemeente Alphen aan den Rijn een scanauto inzetten om te controleren of mensen betaald hebben voor het parkeren of een vergunning hebben.

Evenementen gisteren 16:08

Data van de Avond- en Dag LAURA zijn bekend

In 2020 vindt de 73e editie plaats van de fietsvierdaagse van de LAURA en de 51e editie van de avondfietsvierdaagse. De organisatie heeft de data van het evenement bekend gemaakt. Let op! De Dag Laura vindt in een andere week plaats.

Overige gisteren 15:22

Intertoys donatie-actie voor Jantje Beton van start

De donatie-actie van Intertoys voor Jantje Beton is van start gegaan. Tot en met 31 maart 2020 kun je bij de kassa van de Intertoys € 0,50 doneren aan Jantje Beton. De opbrengst komt ten goede aan projecten van Jantje Beton voor kinderen in kwetsbare posities.