Josh Walet

Bewoners niet te spreken over bomenkap bij nieuwe in-/uitrit aan de Staalweg

Recentelijk heeft de gemeente een vergunning toegekend voor het aanleggen van een extra in-/uitrit halverwege de Staalweg in Alphen. Bewoners hebben bezwaar aangetekend, maar tot hun verbazing waren de eerste bomen al gekapt voordat het bezwaar was beoordeeld. 

Op het bedrijventerrein waar voormalig Bos Beton gevestigd was, wil de eigenaar afzonderlijke bedrijfsunits gaan verhuren. Bij de gemeente is daarom een vergunning ingediend voor het aanleggen van een extra in-/uitrit aan de Staalweg. Eerder weigerde de gemeente de vergunningaanvraag omdat de aanleg van de in- en uitrit ten koste zou gaan van het openbaar groen. Nu is de vergunning toch toegekend, waar de bewoners bezwaar tegen hebben gemaakt. Maar nog voordat het bezwaar was beoordeeld, waren de eerste bomen al gekapt. 

De bewoners, die zich verenigd hebben in het bewonerscomité Leefbare Omgeving HeimansWetering, zijn boos dat de gemeente dit heeft laten gebeuren terwijl zij een bezwaarschrift hebben ingediend. Ook zijn ze niet te spreken over dat er geen maatregelen zijn getroffen om onomkeerbare werkzaamheden als het kappen van bomen, te voorkomen. Het gaat de bewoners voornamelijk om het kappen van de bomen waar ze bezwaar tegen hebben, maar ook om de verkeersveiligheid die met de komst van een in-/uitrit in het geding zou komen. Zij zijn daarom een petitie gestart om de 'karakteristieke bomenlaan' te behouden.

Staalweg bomenkap inrit uitrit


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Wat vindt de Alphenaar vandaag 11:12

Zo vieren Alphenaren dit weekend Sinterklaas

Ondanks dat het dit jaar anders zal zijn dan andere jaren is het zaterdag 5 december weer zover, dan staat pakjesavond voor de deur. De veiligheidsregio en de gemeente riepen al eerder op om de feestdag in met het eigen gezin te vieren vanwege het coronavirus. Maar houden Alphenaren zich hier ook aan?

Overige vandaag 10:31

22-jarige molenaar betreedt Molenviergang Aarlanderveen

De Bovenmolen (molen 3) van Molenviergang Aarlanderveen heeft een nieuwe molenaar. De 22-jarige Joël Grootendorst uit Ottoland bewoont en beheert sinds november de molen aan de Kortsteekterweg in Aarlanderveen.

Alphens Sinterklaas Journaal Voor Kinderen vandaag 07:29

Het Alphens Sinterklaas Journaal 2020 - Aflevering 18

Ook dit jaar beleven de Sint en zijn pieten weer de leukste avonturen. De achttiende aflevering van het Alphens Sinterklaas Journaal kun je nu zien op Alphens.nl! Tot en met 4 december iedere schooldag een nieuwe aflevering.

Wonen en bouwen gisteren 17:48

De sloop bij het Rode Dorp gezien van bovenaf

Vorige week is de sloop van het Rode Dorp in Alphen van start gegaan. De eerste woningen zijn inmiddels gesloopt, de komende weken volgt de rest. Op deze dronebeelden krijg je een indruk van hoe het Rode Dorp er nu uitziet.