Josh Walet

Bewoners niet te spreken over bomenkap bij nieuwe in-/uitrit aan de Staalweg

Recentelijk heeft de gemeente een vergunning toegekend voor het aanleggen van een extra in-/uitrit halverwege de Staalweg in Alphen. Bewoners hebben bezwaar aangetekend, maar tot hun verbazing waren de eerste bomen al gekapt voordat het bezwaar was beoordeeld. 

Op het bedrijventerrein waar voormalig Bos Beton gevestigd was, wil de eigenaar afzonderlijke bedrijfsunits gaan verhuren. Bij de gemeente is daarom een vergunning ingediend voor het aanleggen van een extra in-/uitrit aan de Staalweg. Eerder weigerde de gemeente de vergunningaanvraag omdat de aanleg van de in- en uitrit ten koste zou gaan van het openbaar groen. Nu is de vergunning toch toegekend, waar de bewoners bezwaar tegen hebben gemaakt. Maar nog voordat het bezwaar was beoordeeld, waren de eerste bomen al gekapt. 

De bewoners, die zich verenigd hebben in het bewonerscomité Leefbare Omgeving HeimansWetering, zijn boos dat de gemeente dit heeft laten gebeuren terwijl zij een bezwaarschrift hebben ingediend. Ook zijn ze niet te spreken over dat er geen maatregelen zijn getroffen om onomkeerbare werkzaamheden als het kappen van bomen, te voorkomen. Het gaat de bewoners voornamelijk om het kappen van de bomen waar ze bezwaar tegen hebben, maar ook om de verkeersveiligheid die met de komst van een in-/uitrit in het geding zou komen. Zij zijn daarom een petitie gestart om de 'karakteristieke bomenlaan' te behouden.

Staalweg bomenkap inrit uitrit


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winactie Sport vandaag 16:24

Win je aankoopbedrag terug bij Running & Walkingcenter!

Het voorjaar komt er langzaam aan en iedereen wil onderhand weer eens lekker buiten wandelen of hardlopen. Als extra stimulans heeft Running & Walkingcenter een mooie actie! Je kunt namelijk jouw aankoopbedrag terugwinnen!

Politie en handhaving vandaag 15:17

Jongen mishandeld op de Willemstraat

Gisteren, rond 15:30 uur, kreeg de politie Alphen aan den Rijn een melding van een mishandeling op de Willemstraat. Een jongen wilde daar gaan voetballen met zijn jongere broertje, toen een groep van tien jongens ook interesse toonde om mee te doen. Helaas namen zij echter de bal af en renden ermee weg. Toen de jongen zijn bal terug wilde halen, werd hij door vijf van deze jongens in elkaar geslagen.

Politie en handhaving vandaag 14:20

Politie onderzoekt inbraak op de Watermunt in Alphen aan den Rijn

Op vrijdag 19 april, omstreeks 20:15 uur, ontving de Politie Alphen aan den Rijn een melding van een inbraak op de Watermunt. De inbraak moet hebben plaatsgevonden tussen 15:00 uur en 20:15 uur. Bij aankomst bleek het hele huis overhoop te zijn gehaald, wat het op dat moment nog moeilijk maakte om precies vast te stellen wat er allemaal was weggenomen.

Overige vandaag 13:55

Teken zijn weer actief: verhoogd risico op tekenbeten

Met het stijgen van de temperatuur en de komst van het voorjaar, trekken mensen er weer op uit. Echter, deze tijd van het jaar brengt ook een verhoogd risico op tekenbeten met zich mee. Dit blijkt uit een alarmerende stijging van het aantal tekenbeetmeldingen op Tekenradar.nl.

Advertorial Kinderen vandaag 12:36

Kinderfilms met ontbijtbuffet in meivakantie

Parkvilla heeft drie mooie films op het programma voor verschillende leeftijden. Dieren staan centraal deze vakantie en een aantal zijn gebaseerd op populaire kinderboeken.