Josh Walet

Bewoners niet te spreken over bomenkap bij nieuwe in-/uitrit aan de Staalweg

Recentelijk heeft de gemeente een vergunning toegekend voor het aanleggen van een extra in-/uitrit halverwege de Staalweg in Alphen. Bewoners hebben bezwaar aangetekend, maar tot hun verbazing waren de eerste bomen al gekapt voordat het bezwaar was beoordeeld. 

Op het bedrijventerrein waar voormalig Bos Beton gevestigd was, wil de eigenaar afzonderlijke bedrijfsunits gaan verhuren. Bij de gemeente is daarom een vergunning ingediend voor het aanleggen van een extra in-/uitrit aan de Staalweg. Eerder weigerde de gemeente de vergunningaanvraag omdat de aanleg van de in- en uitrit ten koste zou gaan van het openbaar groen. Nu is de vergunning toch toegekend, waar de bewoners bezwaar tegen hebben gemaakt. Maar nog voordat het bezwaar was beoordeeld, waren de eerste bomen al gekapt. 

De bewoners, die zich verenigd hebben in het bewonerscomité Leefbare Omgeving HeimansWetering, zijn boos dat de gemeente dit heeft laten gebeuren terwijl zij een bezwaarschrift hebben ingediend. Ook zijn ze niet te spreken over dat er geen maatregelen zijn getroffen om onomkeerbare werkzaamheden als het kappen van bomen, te voorkomen. Het gaat de bewoners voornamelijk om het kappen van de bomen waar ze bezwaar tegen hebben, maar ook om de verkeersveiligheid die met de komst van een in-/uitrit in het geding zou komen. Zij zijn daarom een petitie gestart om de 'karakteristieke bomenlaan' te behouden.

Staalweg bomenkap inrit uitrit


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige gisteren 14:49

Kerstlichtje voor Alphenaren

Na de zeer geslaagde actie vorig jaar organiseert Tom in de Buurt dit jaar opnieuw weer een Kerstlichtje-nominatie. Welke Alphenaar verdient volgens jou een kerstlichtje?

Werken gisteren 13:04

Het nieuwe vacature aanbod van week 47

Op zoek naar baan? Of zoek je een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Wij hebben onze eigen vacaturepagina. Daar vind je vacatures in diverse soorten branches. Ben jij nieuwsgierig naar het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen? Lees dan snel verder.

Sport gisteren 09:36

Mooie opbrengst Spinning Marathon Alphen

Begin deze maand werd de Spinning Marathon Alphen gehouden bij Jawi Fitness Club Nederland. En dat heeft een mooie opbrengst opgeleverd. 

Calamiteiten 27 nov. 2021 18:30

Auto belandt in de sloot na botsing

Op de N11 nabij Zwammerdam heeft zaterdag aan het einde van de middag een ongeval plaatsgevonden. Een auto is daarbij in de sloot beland.

Advertorial Wonen en bouwen 27 nov. 2021 15:56

Eerste sleutel voor huis Housing First in Alphen aan den Rijn

Iedereen verdient een kans en soms is er meer dan één kans nodig. Als je geen netwerk hebt om op terug te vallen of als het allemaal niet lukt omdat je niet in het 'juiste' hokje past, dan is het zo lastig om terug te komen van een tegenslag. En die tegenslag kan ons echt allemaal overkomen. Woonforte is daarom blij dat ze hier een bijdrage aan kunnen leveren.