Josh Walet

Bezoeker probeert via kleding en haarborstel drugs naar binnen te smokkelen bij PI Alphen

Mensen die een bezoek brengen aan een gedetineerde uit de Alphense gevangenis, proberen soms op de meest gekke manieren iets mee naar binnen te smokkelen. Dit keer werd geprobeerd om drugs naar binnen te smokkelen via kleding en een haarborstel.

PI Alphen werkte samen met Dienst Vervoer en Ondersteuning, een landelijke dienst van DJI die het vervoer van arrestanten, gedetineerden en vreemdelingen verzorgt, en zette de drugshond in. “Het team ontdekte smokkelwaar in onder andere kleding die bezoek probeerde binnen te brengen”, zo laat PI Alphen op Twitter weten. “Domme actie, want binnenbrengen van smokkelwaar is strafbaar.”

Contrabande

In onder andere penitentiaire inrichtingen mogen justitiabelen bepaalde voorwerpen niet in hun bezit hebben. Hieronder vallen ook spullen die in de samenleving niet zijn toegestaan, zoals drugs en wapens. “Daarnaast zijn er voorwerpen die buiten de inrichting legaal zijn, maar die verboden kunnen zijn als je bent ingesloten, zoals mobiele telefoons en andere gegevensdragers, alcohol en geld. Al deze verboden spullen noemt DJI ‘contrabande’.” Eind vorig jaar werden er nog twee anti-smokkelnet gerealiseerd op de overdekte luchtplaatsen van de Alphense gevangenis om ervoor te zorgen dat smokkelwaar niet via die route zijn weg naar binnen kan vinden.

Strafbaar

Als je bepaalde spullen mee naar binnen probeert te smokkelen, is dat niet geheel zonder gevolgen. “Per 1 november 2019 is het strafbaar om bepaalde voorwerpen binnen te brengen in een justitiële inrichting. Personen die verboden voorwerpen de inrichting binnenbrengen kunnen op grond van deze bepaling worden gestraft met hechtenis van ten hoogste zes maanden of een geldboete van de derde categorie (maximaal € 8.700, red.).”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Kunst en Cultuur gisteren 15:08

Onthaasten met klei bij Parkvilla

Met klei kun je alle kanten op. Je creëert iets in een ruimtelijke vorm en met een beetje techniek ben je vrij om van alles te maken. Van fijn sieraad tot een meubel. “Tijdens de cursus keramiek hebben wij ook wel eens krukje gemaakt van klei en dat was echt zo stevig dat je erop kon zitten”, vertelt Parkvilla docente Beatrijs van Rheeden.

Werken gisteren 13:37

Het nieuwe vacature aanbod van week 37

Op zoek naar leuke baan? Of zoek je een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen. Wij hebben onze eigen vacaturepagina. Daar vind je diverse soorten vacatures in verschillende branches. Ben jij nieuwsgierig naar het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen? Lees dan snel verder.

Romeinen gisteren 12:00

ROMEINEN Metaalwerk

In het Alphense castellum Albaniana zijn veel metalen voorwerpen gevonden. Onder meer in de fabrica, de extreem grote werkplaats. Daar werd zeker metaal bewerkt, want er zijn haarden en bewerkingsafval aangetroffen. Maar ook op het castellumterrein en in de oeverzone zijn metalen onderdelen gevonden.

Advertorial Sport gisteren 09:22

OldStars waterpolo van start in Alphen aan den Rijn

Op donderdag 23 september kunnen ouderen uit Alphen aan den Rijn en omstreken gratis kennismaken met OldStars waterpolo bij het Zwembad en Buurthuis Aquarijn. De clinic staat onder leiding van Robin van Galen; voormalig bondscoach van het Nederlands Waterpolo mannenteam.