NU.nl

Bijna terug naar normaal: dit verandert er op 26 juni

Vanaf zaterdag 26 juni kan bijna alles weer op anderhalve meter. Er geldt dan geen maximum aantal meer voor bezoek en groepsvorming, de mondkapjesplicht vervalt deels en op kantoor werken mag weer gedeeltelijk.

Tijdens de persconferentie op vrijdag 18 juni werd bekendgemaakt dat vanaf 26 juni nog meer regels versoepeld zullen worden. Bijna alles mag dan weer, maar wel op anderhalve meter. Hieronder een overzicht van de versoepelingen.

  • De mondkapjesplicht verdwijnt deels. Het is vanaf 26 juni alleen nog verplicht om een mondkapje te dragen in het openbaar vervoer en bij personenvervoer, op stations en vliegvelden, en in het voorgezet onderwijs.
  • Alle sectoren mogen weer open volgens de reguliere openingstijden, waaronder winkels, horeca, kunst en cultuur. Het maximaal aantal toegestane gasten is dan afhankelijk van de grootte van de ruimte. 
  • Het dringend advies om thuis maximaal 4 bezoekers te ontvangen, komt te vervallen. Groepsvorming is ook toegestaan. Mits er anderhalve meter afstand wordt gehouden.
  • Het advies ‘Werk thuis, tenzij het niet anders kan’ verandert. Werknemers die nu nog thuis werken, mogen in overleg met hun werkgever maximaal de helft van hun tijd ook op kantoor werken. Er wordt opgeroepen om daar anderhalve meter afstand te houden en zoveel mogelijk buiten de spits te reizen.
  • Amateurwedstrijden zijn vanaf 26 juni voor iedereen weer toegestaan. Ook met publiek, zij moeten wel anderhalve meter afstand van elkaar houden.
  • Het verbod om alcohol te verkopen na 22:00 vervalt vanaf 26 juni. Dit geldt ook voor het verbod van het hebben en drinken van alcohol na 22:00 in de openbare ruimte. Ook het zang-, schreeuw-en blaasinstrumentenadvies vervalt.
  • Locaties en evenementen mogen met coronatoegangsbewijs open zonder anderhalve meter afstand te houden. Denk hierbij aan festivals, maar ook aan clubs en discotheken. 

Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca gisteren 16:41

Werken bij Van der Valk Avifauna

Gastvrijheid, doorpakken, je thuis voelen en plezier hebben in je werk. Daar draait het bij Van der Valk om. Voel jij je aangesproken? Dan is Van der Valk Avifauna op zoek naar jou!

Wonen en bouwen gisteren 15:53

Zelfstandig wonen bij De Ampère, Lois heeft er zin in

Lois is een spontane jongedame van bijna 20 jaar. Nu woont ze nog met haar ouders, drie zusjes en twee broers in Alphen, maar dat gaat binnenkort veranderen. Ze gaat namelijk het huis uit om te gaan wonen bij De Ampère. 

Overige gisteren 13:39

Houten overnaadse sloep gestolen uit de Rijnhaven

In de nacht van 27 op 28 juli is een houten overnaadse sloep gestolen in de Rijnhaven in Alphen. De eigenaar hoopt met hulp van Alphenaren de dader(s) te vinden en zijn sloep terug te krijgen. 

Megajacht gisteren 12:25

Megajacht Gallant Lady vaart door Alphen

Donderdagochtend was het weer zover. Er voer weer een megajacht door de Alphense wateren. Dit keer was het de beurt aan de Gallant Lady. En dat was nog best een uitdaging gezien de weersomstandigheden.