Alphens.nl

Bouw Ashram College bereikt hoogste punt in bijzijn van wethouder Schotanus

Na jaren voorbereidingen is het bijna zover: de afronding van het nieuwe gebouw van het Ashram College. Op 14 maart stond de school stil bij een mijlpaal op weg naar de afronding. 

Na ruim veertig jaar onderwijs in het huidige schoolgebouw, is het Ashram College toe aan een schoolgebouw dat past bij het hedendaagse onderwijs. Op het terrein van het huidige Ashram College verrijst daarom langzamerhand een gloednieuw en duurzaam schoolgebouw. Naar verwachting opent het nieuwe schoolgebouw in 2024 haar deuren.

Bereiken hoogste punt

Op 14 maart bereikte de bouw, in het bijzijn van wethouder Gert-Jan Schotanus, het hoogste punt. De school stond die dag stil bij de feestelijke mijlpaal. “Het is leuk om weer terug te zien, helemaal als je het gebouw hebt zien groeien", begint de wethouder. “Ondanks dat er vraagstukken liggen hopen we volgend jaar het pand te openen. Er gaat een prachtig gebouw komen waar ambities kunnen groeien voor generaties van morgen. Onze felicitaties met dit moment.”

Het bestuur van het Ashram laat weten blij te zijn met de bouw. “Het is nog niet af maar we hebben hele mooie dingen bedacht wat betreft duurzaamheid. Ook hebben we spannende periodes gehad. Bijvoorbeeld enorme prijsstijgingen en de vraag of materialen op tijd komen. Door de bouw hebben we goed kunnen zien dat we bereid zijn uit de box te denken.” Ook laten ze weten dat de samenwerking tussen de gemeente goed verlopen is. “Ik hoop dat we een voorbeeld kunnen zijn voor kinderen die hier naar school zullen gaan door de samenwerking die wij hebben laten zien."

Modern schoolgebouw

Tijdens de bouw van het nieuwe pand wordt aandacht besteed aan duurzaamheid. Zo wordt het schoolgebouw bijna energieneutraal met warmtepompen en zonnepanelen. Ook wordt de school ingedeeld in domeinen, wat volgens het bestuur aansluit bij het hedendaagse onderwijs. Dit houdt in dat diverse vakken geclusterd worden in een bepaald deel van het schoolgebouw. Zo zal er een science deel komen en een domein society.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Onderwijs vandaag 17:09

25 jaar sportklassen bij het Scala College

In 1999 is het Scala College gestart met de sportklassen. Dit betekent dat dit schooljaar het 25-jarig jubileum wordt gevierd en dat was afgelopen week goed te merken op het Scala College. Het docententeam van Lichamelijke Opvoeding (LO) heeft zich keihard ingezet om deze sportieve feestweek tot een succes te maken!

Politiek vandaag 16:17

Geen hulp in de huishouding meer voor 19 euro per maand

Het afschaffen van het abonnementstarief van 19 euro per maand voor hulp in de huishouding levert 1,5 miljoen per jaar op vanaf 2027. Tot nu toe betaalt gemeente Alphen aan den Rijn deze kosten. De Wmo-regeling huishoudelijke hulp wordt inkomensafhankelijk.

Overige vandaag 15:26

Dag van de Vluchteling gevierd met speciale bijeenkomst

Op 20 juni 2024, de Dag van de Vluchteling, bundelen Kwadraad, Participe, Friends for Friends, Mix Support en de Gemeente Alphen aan den Rijn hun krachten voor een bijzondere bijeenkomst. In Buurthuis De Mozaïek nodigen zij eenieder uit om samen de Dag van de Vluchteling te vieren. Een warme, multiculturele ontmoeting staat centraal, waarbij de nadruk ligt op het delen van verhalen, dromen, en het groeien als gemeenschap.

Sport vandaag 14:58

Girls-Only Basketball Clinic groot succes

'Basketball is een teamsport en je moet het samen doen, daar leer van hoe je met elkaar om moet gaan' en 'Goed de duimen achter de bal, anders krijg je hem tegen je neus', waren enkele van de tips die burgemeester Spies gaf aan de bijna dertig meiden die afgelopen zaterdag meededen aan de Girls-Only Basketball Clinic. De Clinic werd verzorgd door BV Alphia Tigers. Burgemeester Spies, zelf oud-basketballster bij BVA deed het welkomstwoord. “Basketball is een leuke sport, ik heb het altijd met plezier gedaan”, vertelde ze.

Politiek vandaag 14:43

Kinderboerderij Bospark wordt gesloten

Een van de kleine bezuinigingen op de gemeentelijke begroting is de voorgenomen sluiting van Kinderboerderij Bospark in 2026. De sluiting levert jaarlijks € 30.000 op.