Alphens.nl

Bouw Ashram College bereikt hoogste punt in bijzijn van wethouder Schotanus

Na jaren voorbereidingen is het bijna zover: de afronding van het nieuwe gebouw van het Ashram College. Op 14 maart stond de school stil bij een mijlpaal op weg naar de afronding. 

Na ruim veertig jaar onderwijs in het huidige schoolgebouw, is het Ashram College toe aan een schoolgebouw dat past bij het hedendaagse onderwijs. Op het terrein van het huidige Ashram College verrijst daarom langzamerhand een gloednieuw en duurzaam schoolgebouw. Naar verwachting opent het nieuwe schoolgebouw in 2024 haar deuren.

Bereiken hoogste punt

Op 14 maart bereikte de bouw, in het bijzijn van wethouder Gert-Jan Schotanus, het hoogste punt. De school stond die dag stil bij de feestelijke mijlpaal. “Het is leuk om weer terug te zien, helemaal als je het gebouw hebt zien groeien", begint de wethouder. “Ondanks dat er vraagstukken liggen hopen we volgend jaar het pand te openen. Er gaat een prachtig gebouw komen waar ambities kunnen groeien voor generaties van morgen. Onze felicitaties met dit moment.”

Het bestuur van het Ashram laat weten blij te zijn met de bouw. “Het is nog niet af maar we hebben hele mooie dingen bedacht wat betreft duurzaamheid. Ook hebben we spannende periodes gehad. Bijvoorbeeld enorme prijsstijgingen en de vraag of materialen op tijd komen. Door de bouw hebben we goed kunnen zien dat we bereid zijn uit de box te denken.” Ook laten ze weten dat de samenwerking tussen de gemeente goed verlopen is. “Ik hoop dat we een voorbeeld kunnen zijn voor kinderen die hier naar school zullen gaan door de samenwerking die wij hebben laten zien."

Modern schoolgebouw

Tijdens de bouw van het nieuwe pand wordt aandacht besteed aan duurzaamheid. Zo wordt het schoolgebouw bijna energieneutraal met warmtepompen en zonnepanelen. Ook wordt de school ingedeeld in domeinen, wat volgens het bestuur aansluit bij het hedendaagse onderwijs. Dit houdt in dat diverse vakken geclusterd worden in een bepaald deel van het schoolgebouw. Zo zal er een science deel komen en een domein society.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Evenementen vandaag 09:17

Veldsink Advies Carrière Event in Zevenhuizen

Onder het genot van een hapje en een drankje kennismaken met misschien wel jouw nieuwe baan en collega’s. Het kan! Veldsink Advies organiseert op 15 juni 2023 het Veldsink Advies Carrière Event in Zevenhuizen. Tijdens dit evenement maken mensen kennis met het werk in de verzekeringsbranche en onderzoeken ze of het werk in deze sector bij hen past.

Sport vandaag 08:09

Alphia speelt ook volgend seizoen in de 2e klasse

Wat een ontknoping van het seizoen 2022-2023 werd het gisteren op De Bijlen. Het hele seizoen waren alle teams aan elkaar gewaagd en daardoor bleef het spannend tot de laatste wedstrijd. De opdracht voor Alphia voorafgaand aan de wedstrijd tegen Esto was duidelijk. De Alphianen moesten winnen om een veilige plek in de ranglijst te behalen. 

Sport vandaag 08:06

ARC 1 sluit af met nederlaag

De belangen waren groot voor ARC. Als Nieuwenhoorn niet zou winnen en ARC wel dan zou de 3e periode een prooi zijn voor ARC. Het eerste gebeurde, maar ARC verloor met 1 - 0 van Capelle.

Sport vandaag 08:04

Boys 1 sluit af met zege en elfde plek

Alphense Boys sloot het seizoen ’22-’23 op Eerste Pinksterdag af met een 4-1 overwinning bij Alcides en - uiteindelijk – met een elfde plaats op de ranglijst. De doelstelling (vier of vijf clubs onder zich houden) werd daarmee behaald en ook in het nieuwe seizoen is Boys 1 dus Vierde Divisionist.