Winkelcentrum Ridderhof

Bouw woontoren Ridderhof ‘even uitgesteld’ vanwege te hoge bouwkosten

Dit jaar is begonnen aan de langverwachte renovatie van winkelcentrum Ridderhof. Het vernieuwde winkelcentrum moet dienen als plek waar mensen samen kunnen komen, kunnen blijven hangen én kunnen wonen. Dat laatste dreigt in de problemen te komen.

Aan het gerenoveerde winkelcentrum moet een woontoren komen. Dit sluit aan bij de door de gemeente vastgestelde woonvisie. De bouw voor de woontoren met 80 tot 100 appartementen is echter ‘even uitgesteld’, laat Robert Grootenhuijs, voorzitter van de winkeliersvereniging weten.

Waarom dat is? De bouwkosten zouden te hoog zijn. De woontoren zou een groot deel van de kosten van de renovatie van het winkelcentrum, de openbare ruimte en de bouw van de woningen zelf moeten dekken. Met de huidige prijs van de woningen en de kosten van het bouwen, is dat niet het geval.

Het is nog niet duidelijk hoe ze nu verder gaan. Een optie is om te wachten tot de bouwkosten zakken zodat ze aan het einde van de renovatie wél genoeg geld overhouden. Een andere optie is het plan aanpassen. Zo zouden er meer middeldure huizen in de toren kunnen komen. Schroders Capital hoopt nu op flexibiliteit van de gemeente.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winactie Sport vandaag 16:24

Win je aankoopbedrag terug bij Running & Walkingcenter!

Het voorjaar komt er langzaam aan en iedereen wil onderhand weer eens lekker buiten wandelen of hardlopen. Als extra stimulans heeft Running & Walkingcenter een mooie actie! Je kunt namelijk jouw aankoopbedrag terugwinnen!

Politie en handhaving vandaag 15:17

Jongen mishandeld op de Willemstraat

Gisteren, rond 15:30 uur, kreeg de politie Alphen aan den Rijn een melding van een mishandeling op de Willemstraat. Een jongen wilde daar gaan voetballen met zijn jongere broertje, toen een groep van tien jongens ook interesse toonde om mee te doen. Helaas namen zij echter de bal af en renden ermee weg. Toen de jongen zijn bal terug wilde halen, werd hij door vijf van deze jongens in elkaar geslagen.

Politie en handhaving vandaag 14:20

Politie onderzoekt inbraak op de Watermunt in Alphen aan den Rijn

Op vrijdag 19 april, omstreeks 20:15 uur, ontving de Politie Alphen aan den Rijn een melding van een inbraak op de Watermunt. De inbraak moet hebben plaatsgevonden tussen 15:00 uur en 20:15 uur. Bij aankomst bleek het hele huis overhoop te zijn gehaald, wat het op dat moment nog moeilijk maakte om precies vast te stellen wat er allemaal was weggenomen.

Overige vandaag 13:55

Teken zijn weer actief: verhoogd risico op tekenbeten

Met het stijgen van de temperatuur en de komst van het voorjaar, trekken mensen er weer op uit. Echter, deze tijd van het jaar brengt ook een verhoogd risico op tekenbeten met zich mee. Dit blijkt uit een alarmerende stijging van het aantal tekenbeetmeldingen op Tekenradar.nl.

Advertorial Kinderen vandaag 12:36

Kinderfilms met ontbijtbuffet in meivakantie

Parkvilla heeft drie mooie films op het programma voor verschillende leeftijden. Dieren staan centraal deze vakantie en een aantal zijn gebaseerd op populaire kinderboeken.