Ontwikkelingen rond Alphense Rijnhaven gaan hard

De afgelopen jaren is hard gewerkt aan de ontwikkeling van Rijnhaven-Oost in Alphen aan den Rijn. De voormalige industriële haven is inmiddels omgetoverd tot recreatiehaven. Aan de oostkant zijn veel bouwplannen. Aan de westzijde is De Werf inmiddels volop in bedrijf.

Aan de oostkant van de inmiddels gezellig drukke Rijnhaven worden woningen gebouwd. De appartementen bij winkelcentrum De Baronie waren de eerste en staan er al een tijdje.
De plannen voor DOK2024 zijn in een vergevorderd stadium. Pal naast de voormalige PTT-toren komen appartementen direct aan de haven met in ieder geval allemaal uitzicht op het water. Binnenkort worden hier appartementen in een naastgelegen gebouw aan toegevoegd. DOK2024 is in de verkoop en wordt in 2019 gebouwd.

Ook de plannen voor het Havenhuys, een project van Green Real Estate de eigenaar van De Baronie, zijn in een vergevorderd stadium. Green bouwt aan de kop van de haven moderne appartementen en luxe penthouses in een duurdere prijsklasse.

De meest recente ontwikkeling is de bouw van drie complexen aan de rand van Rijnhaven-Oost. Onder de naam De Harmonie wordt het terrein van voorheen Wolters/Kluwer/Samsom na tien jaar gesteggel dan toch bebouwd. Het is de bedoeling dat in het eerste complex huurappartementen komen voor het middensegment.

De Werf
Op De Werf aan de westkant van de haven zijn verschillende bedrijven, ambachtslieden en kunstenaars gevestigd die gebruik maken van de oude fabriekshallen. Sloepenbouwer Wester-Engh vestigt hier een werf en beheert de havenfaciliteiten. Er zijn ligplaatsen voor kleine boten. Er is een winterstalling en er zijn reparatieplekken voor de huurders. Er is een havenkantoor en er is een toiletgebouw. Via de website Haven aan den Rijn kan voor ligplaatsen worden ingeschreven. Naast de vaste plaatsen zijn er ook passantenplaatsen. En, er is een aparte steiger voor historische schepen aan de oostkant van de haven. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Muziek vandaag 16:32

Berget Lewis treedt op tijdens Sama Sama Maluku Festival

Met haar krachtige en betoverende stem, bekend als de "Queen of Soul", zal Berget Lewis optreden op het Sama Sama Maluku Festival op 7 juli 2024. Dit grootste Molukse festival in Nederland vindt plaats op het festivalterrein aan de Zegerplas in Alphen.

Kinderen vandaag 14:36

Inschrijving Huttenbouw opent op woensdag 1 mei!

Ahoy, piraten! Het belooft weer een groot feest te worden, want de 51e editie van de Huttenbouw staat voor de deur, en dit jaar kunnen jullie op avontuur als echte piraten! Dit jaar vindt het evenement plaats van maandag 12 tot en met vrijdag 16 augustus. Kinderen van 4 tot en met 14 jaar kunnen zich vanaf woensdag 1 mei aanmelden.

Maatschappelijk vandaag 10:02

Actiegroep World Servants Alphen aan den Rijn ondersteunt Voedselbank

De Actiegroep World Servants Alphen aan den Rijn heeft onlangs de handen ineengeslagen met de plaatselijke voedselbank, in een poging om niet alleen wereldwijd, maar ook lokaal impact te maken. Tijdens hun recente paasactie heeft de actiegroep niet alleen fondsen verzameld voor hun buitenlandse projecten, maar ook geld ingezameld ten behoeve van de voedselbank. Op deze manier hoopt de groep een helpende hand te bieden aan degenen die het het hardst nodig hebben, hier in ons eigen dorp.