Eveline Verhoeve

Brochure Romeinse stadswandeling gelanceerd

Wethouders Relus Breeuwsma (toerisme & recreatie) en Anouk Noordermeer (cultuur) hebben zaterdag 3 september tijdens het Romeins Weekend samen de brochure 'Pleisterplaats Albaniana, Romeinse stadswandeling' gelanceerd. De wandeling is er een uit de serie Alphen wandelt, fietst en vaart.

In de brochure staat een stadswandeling langs de Romeinse geschiedenis van Alphen aan den Rijn. Enerzijds wordt een beeld geschetst van het Romeinse castellum en kampdorp aan de Hoge Zijde, anderzijds komen de boeren, het landschap en de rivieren Oude Rijn en Kromme Aar aan de Lage Zijde aan bod. Hoewel er geen Romeinse steen meer op z’n plek ligt, zijn er wel degelijk verwijzingen naar het Romeinse verleden te zien.

Initiatiefnemers zijn Platform Recreatie en Toerisme (PReT) en RomeinsAlphen.nl, een uitgebreid online naslagwerk over de Romeinse geschiedenis van Alphen aan den Rijn. De wandeling is ongeveer 2 km lang en voert langs 17 halteplaatsen. Hoewel Het Brugwachtertje de startlocatie is, kan de wandeling in willekeurige volgorde worden gelopen. Wie een smartphone bij zich heeft, kan onderweg via de website meer informatie over het Romeinse Albaniana en haar bewoners opvragen op www.RomeinsAlphen.nl.

De brochure met de Romeinse stadswandeling is verkrijgbaar bij VVV Alphen aan de Aarkade (in de bibliotheek), het Brugwachtertje naast de Alphense Brug en De Vergulde Wagen aan de Van Boetzelaerstraat.

Romeinse stadswandeling lancering.jpg

Romeinse stadswandeling Brugwachtertje.jpg


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Maatschappelijk gisteren 17:16

Wethouder neemt buurttuin symbolisch in gebruik

Tijdens de Burendag afgelopen zaterdag in ‘Het Kruispunt’ heeft wethouder Gert Jan Schotanus de buurttuin in gebruik genomen. Met de tuin wil ‘Het Kruispunt’ iets betekenen voor de wijk. Maar ze willen ook hun liefde voor de natuur laten zien.

Verkeer en vervoer gisteren 14:55

Extra drempel aangelegd in drukke Karel Doormanstraat

Veel geparkeerde auto’s, kinderen die afgezet worden bij het kinderdagverblijf en de speeltuin bezoeken. En vergeet het bouwverkeer niet. De Karel Doormanstraat in het Alphense Rode Dorp is op dit moment een drukke straat. Bewoners maken zich zorgen om de verkeersveiligheid.

Sport gisteren 12:31

Medailles voor AZC tijdens regiokampioenschappen

Vorige week was eindelijk weer de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen voor de zwemmers van AZC: de limieten wedstrijd in Alkmaar. Dit weekend stond de eerste echte krachtmeting van het seizoen op het programma: de Regionale kampioenschappen estafette in Papendrecht.

Advertorial Horeca gisteren 11:20

Werken bij McDonald's: gastvrij, flexibel en bovenal gezellig

We kennen het allemaal: de grote gele M. Dé plek om naar toe te gaan voor een lekker burgermenu, een McFlurry of gewoon een kopje koffie. Maar een restaurant is niets zonder haar werknemers. Lars (19), Jelle (20), Sem (18) en Jitske (18) vertellen je wat werken bij McDonald’s zo uniek maakt.