Alphens

Buns of Glory: met ‘epic sandwiches’ willen Friso en Donna Alphen veroveren

Alphen is een hotspot rijker. Deze week heeft broodjeszaak Buns of Glory de deuren geopend aan de Hooftstraat 80 in Alphen. Jonge ondernemers Friso en Donna kunnen niet wachten om Alphenaren kennis te laten maken met hun bijzondere en unieke broodjes. “Een grote droom die werkelijkheid wordt!”

Het was een grote wens van Friso om ooit een eigen broodjeszaak te openen. “Al sinds 2013 heb ik met mijn broer Martijn de website Broodjestester.nl. Daarvoor reizen we stad en land af op zoek naar de lekkerste broodjes, waar we vervolgens een recensie over schrijven. Mijn liefde voor lekkere broodjes was er al, maar is hierdoor nog groter geworden”, begint hij.

Maar ook Donna is gek van alles wat met eten te maken heeft. “We zijn zelfs zulke foodies dat als we op vakantie zijn, we onze planning helemaal afstemmen op de eettentjes waar we graag naartoe willen”, lacht Donna. Dat ze zoveel in het buitenland eten is ook terug te zien op de menukaart. “Het is voor ons echt een bron van inspiratie. De ervaringen die we daar opdoen nemen we mee bij het samenstellen van de menukaart. De Smash Burger hebben we bijvoorbeeld ontdekt in Amerika. Zo lekker.”

Tekst loopt door onder de foto's

Buns of Glory collage 2.png

© Buns of Glory

Toewerken naar de opening

De stap om ook daadwerkelijk een broodjeszaak te openen, namen ze vorig jaar tijdens de lockdown. Toen hebben Friso en Donna de tijd genomen om het hele concept uit de denken. Aangezien ze zelf in Haarlem wonen, zijn ze eerst daar gaan kijken voor een locatie. Ondanks dat ze zelf vrij onbekend zijn met Alphen, is de keuze uiteindelijk toch gevallen op het pand in de Hooftstraat. “Dat komt eigenlijk door mijn broers”, vertelt Donna. “Zij wonen beide in Alphen, mijn jongste broer woont zelf een stukje verderop in de Hooftstraat. Door hen werden we getipt over dit pand.”

Terwijl heel Nederland bedolven was onder de sneeuw en de temperatuur buiten ver onder het vriespunt lag, reisden Friso en Donna samen af naar Alphen om het pand te bekijken. “De straat vonden we direct leuk”, glundert Friso. Ook het pand zelf viel in de smaak. “Er had al een verbouwing plaatsgevonden en dat sloot eigenlijk erg goed aan op de ideeën die wij hadden over de inrichting. Dat sprak ons erg aan, want er hoefde daardoor niet veel meer aan te gebeuren.”

Toch duurde het even voordat ze de deuren openden. Sinds maart zijn ze namelijk al bezig om alles gereed te maken voor de opening. Dat ze hier een paar maanden de tijd voor hebben genomen was een bewuste keuze. “We wilden niet zomaar wat doen. Een goed doordacht plan vinden we belangrijk om het te laten slagen. Daarom hebben we de tijd genomen om alles goed uit te denken, zodat het concept staat als een huis”, leggen ze uit. “In die tijd hebben we ook een leuk team om ons heen verzameld, dus nu zijn we er helemaal klaar voor!”

Tekst loopt door onder de foto's

Buns of Glory collage 1.png

© Buns of Glory

Broodjes met een twist

Buns of Glory is een broodjeszaak, maar wel anders dan de andere broodjeszaken die Alphen al heeft. “Bij Buns of Glory onderscheiden we ons met de lekkerste sandwiches, goede koffie en een heerlijk terras. De broodjes op onze menukaart zijn herkenbaar, maar hebben net een andere twist wat het bijzonder en uniek maakt”, legt Friso uit. Donna voegt toe: “Bovendien hebben we voor ieder wat wils; vlees, vis, groente, vega, het staat allemaal op de kaart. Oh, en vergeet de koffie of een lekker ontbijt niet!”

Daarnaast is er ook een speciale borrelkaart. “Op vrijdag en zaterdag zijn we ook ’s avonds open. Speciaal daarvoor hebben we een borrelkaart samengesteld, met diverse lekkere borrelhapjes, wijn, bier en cocktails.” Ook aan de borrelhapjes hebben ze een twist gegeven. “Natuurlijk hebben we bitterballen en kaasstengels, maar op de kaart staan ook hot dog bites en mini buns. En voor wie ongegeneerd op vrijdag- of zaterdagmiddag een lekker drankje wil doen, hebben we de boozy brunch.”

Plannen om het concept verder uit te breiden zijn er ook al volop. “We zijn al in gesprek met bezorgdiensten zodat we straks ook bij Alphenaren thuis heerlijke broodjes voor de lunch kunnen bezorgen. Als het echt aanslaat willen we uitbreiden met meer zaken”, zegt Donna. Maar mensen een goed gevoel bezorgen staat voorop. “Aangezien we zelf gek zijn van lekker eten op het terras, willen we dat ook op onze gasten overbrengen. Als mensen tevreden weggaan, kan onze dag niet meer stuk!”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek vandaag 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige vandaag 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.

Politiek vandaag 12:32

Gemeenteraadsvergadering donderdag 25 april

De Alphense gemeenteraad vergadert een keer in de maand. De meeste onderwerpen staan als hamerstuk op de agenda en worden niet besproken, omdat dit eerder tijdens een raadscommissievergadering is gebeurd en de politieke partijen het in grote meerderheid eens zijn. Hieronder een lijst met op donderdag 25 april genomen besluiten.

Overige vandaag 11:59

Nieuwe supermarkt geopend in Driehoorne: Food Lovers Lekker Makkelijk

Donderdag 25 april heeft Mark Vriezema samen met zijn gezin en medewerkers het stokje overgenomen van Anton van Rijn en zet daarmee dit mooie initiatief voort. Voor de bewoners van Driehoorne een fantastische winkel aan huis met zelfs de mogelijkheid om boodschappen te laten bezorgen.