Instagram Liesbeth Spies

Burgemeester Liesbeth Spies en wethouder Anouk Noordermeer komen op voor mensenrechten

Afgelopen zaterdag 10 december heeft burgemeester Liesbeth Spies samen met wethouder Anouk Noordermeer de mensenrechtenvlag gehesen. Dit om aandacht te vragen voor de rechten van mensen over de hele wereld op de Dag van de Mensenrechten.

“Mensenrechten lijken zo vanzelfsprekend, maar staan toch dagelijks nog wereldwijd ter discussie”, verteld Burgemeester Liesbeth Spies. Daarom hees ze samen met wethouder Anouk Noordermeer de mensenrechtenvlag. Deze vlag staat als symbool voor gelijkwaardigheid van ieder mens op aarde. 

Write For Rights

Nadat ze de vlag hadden gehesen hebben ze meegeschreven tijdens de jaarlijkse schrijfactie: Write For Rights 2022. Dit is een jaarlijks terugkomende actie van Amnesty International, waarmee ze zich inzetten voor mensen die onterecht vastzitten of worden bedreigd vanwege hun werk, mening of wie ze zijn. 

We sturen honderdduizenden brieven naar koningen, ministers en presidenten en vragen hun een einde te maken aan onrecht. Ieder jaar levert dat succes op. Activisten komen vrij, discriminatie stopt, daders worden berecht”, aldus Amnesty. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 17:32

Oranje Nassausingel wordt helemaal 50 km/u straat

De Oranje Nassausingel die vanaf de N207 Alphen-Stad invoert, wordt over de hele lengte een 50 km/u toegangsweg. De weg wordt opnieuw ingericht "Het blijft natuurlijk niet alleen bij een nieuw bord met 50", zegt wethouder Relus Breeuwsma.

Wonen en bouwen vandaag 14:52

Gemeente laat video maken over toekomst Gnephoek

Wel of niet bouwen in de Gnephoek? Deze vraag klinkt al jaren in de gemeente. Inmiddels is ook de provincie én de minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening betrokken. Gemeente Alphen aan den Rijn heeft een video laten maken die laat zien hoe zij aankijken tegen de woningbouw.

Wonen en bouwen vandaag 13:45

Beschermde waterspitsmuis zorgt voor uitstel bouw Van der Valk hotel

In oktober vorig jaar heeft de raad ingestemd met de bouw van het Van der Valk hotel. Dit hotel zal langs de N11 gebouwd worden en zal dienen als ‘landmark’ in de entreeport van Alphen aan den Rijn. Waarom de bouw nog niet begonnen is? De boosdoener is een beschermde diersoort.