CDA Alphen

CDA Alphen gaat met deze top-12 kandidaten voor de grootste partij van Alphen

Op 13 september heeft de Algemene Ledenvergadering van het CDA Jeroen van Gool (41) als de nieuwe lijsttrekker en de overige kandidaten voor de top 12 voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022 gekozen. Opvallend is de mix van vernieuwing&ervaring, man&vrouw, stad&dorpen, ondernemers&onderwijzers, volksvertegenwoordigers&beleidsmakers.

Marly de Blaeij (bestuursvoorzitter) sprak de ALV toe: “Wij zijn als bestuur ontzettend blij dat we ook voor de volgende periode weer zoveel goede kandidaten voor de nieuwe fractie hebben gevonden. Een TOP team, waarin we SAMEN, zij aan zij, aan de slag gaan. Het CDA laat met deze lijst duidelijk zien dat het een brede middenpartij is.”

Op 2 staat de ervaren Boskoopse Helma van der Louw (65). Zij reageerde op haar plek als eerste vrouw op de lijst: “Ik ben er trots op om me weer voor het CDA in te mogen zetten, juist omdat deze partij een verbindende factor speelt met daarin normen en waarden centraal. Geen individualisme, maar zorgen voor en communiceren met elkaar. Mijn motto: Samen met collega s maken we een sterke samenleving met plek voor iedereen. Dus voldoende betaalbare huizen bouwen en zorgen voor goede verkeersoplossingen. Ik ben er klaar voor.”

Op nummer 3 een nieuwkomer, maar bij velen wel bekende Alphense ondernemer, Winfried Ponsioen (65). Winfried zet zich al jaren op verschillende wijze in, onder andere met het herontwikkelen van oude panden tot betaalbare appartementen, daarnaast zet hij zich voor veel goede doelen in zowel als bestuurder als vrijwilliger. Zijn drive: “Het mag wel wat sneller en transparanter bij de gemeente, dat aanjagen en wat meer ondernemerschap in de politiek brengen, daar ga ik voor.” Op de vraag waarom bij het CDA, antwoordt hij: “Met name de zorg voor elkaar, het misschien wat ouderwetse woord naastenliefde en de gematigde lijn van het CDA trekken me aan. Daar draag ik graag mijn steentje aan bij.”

Naast deze ervaren mensen, kiest het CDA voor een goede mix van vernieuwing en ervaring en spreiding over stad en kernen en diversiteit qua personen en achtergrond. Achtereenvolgens staan op de lijst: Floris Out uit Hazerswoude Dorp (24), Cheryl Oosterman uit Aarlanderveen (42), Vanessa Scholtens uit Alphen (41), Mark Vermeulen uit Alphen (39), Bert Helder uit Boskoop (59), Kirsten Bruijnes uit Alphen (41), Marise van t Wout uit Boskoop (22), Ronald Hendrix uit Alphen (58) en Henk Oostdam uit Boskoop (55).

“Juist in deze onzekere tijden waar populisme de boventoon voert en veel mensen op zoek zijn naar identiteit, geeft het CDA met gevoel en verstand vanuit onze waarden Solidariteit, Gespreide Verantwoordelijkheid, Gerechtigheid en Rentmeesterschap antwoord op vele vragen. Omdat we ons niet inzetten voor maar een deel van Alphen of het individuele belang, maar voor het algemeen belang gaan! CDA – SAMEN DOEN!”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Winkels vandaag 17:01

Volg een wijncursus bij La Bodega ’87!

Altijd al meer willen leren over wijn? Volg dan nu een wijncursus bij wijnspeciaalzaak en wijnbar La Bodega ’87. Onder leiding van vinoloog en ervaren gastronomie docent Ton Wortelboer begin je met de basisopleiding ‘Wijnoorkonde’. Tijdens de cursus leer je alles over de verschillende wijnstreken, druiven, wijnsoorten en hoe de wijnen worden gemaakt.

Advertorial Horeca vandaag 13:50

Yes! De nieuwe menukaart van La Cubanita is er

Heb jij zin in tapas? Dan ben je bij La Cubanita aan het juiste adres! De nieuwe menukaart is nu ook uitgebracht. Deze keer staan er 18 nieuwe tapas op de kaart én 2 nieuwe desserts. Welke nieuwe tapas wil jij graag proeven?

Dieren vandaag 13:02

Tips van de dierenambulance: dit kun je doen als een dier in nood is

Het gebeurt de laatste tijd vaker dat de dierenambulance minder goed bereikbaar is, hoe zeer ze ook hun best doen om dat wel te zijn. “Dat vinden we vreselijk en eigenlijk ook niet acceptabel, maar soms kunnen we echt niet anders.” Daarom geven ze tips over de dingen die je zelf zou kunnen doen mocht een dier in nood verkeren.