CDA Alphen
Advertorial Politiek plein

CDA Alphen gaat met deze top-12 kandidaten voor de grootste partij van Alphen

Op 13 september heeft de Algemene Ledenvergadering van het CDA Jeroen van Gool (41) als de nieuwe lijsttrekker en de overige kandidaten voor de top 12 voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022 gekozen. Opvallend is de mix van vernieuwing&ervaring, man&vrouw, stad&dorpen, ondernemers&onderwijzers, volksvertegenwoordigers&beleidsmakers.

Marly de Blaeij (bestuursvoorzitter) sprak de ALV toe: “Wij zijn als bestuur ontzettend blij dat we ook voor de volgende periode weer zoveel goede kandidaten voor de nieuwe fractie hebben gevonden. Een TOP team, waarin we SAMEN, zij aan zij, aan de slag gaan. Het CDA laat met deze lijst duidelijk zien dat het een brede middenpartij is.”

Op 2 staat de ervaren Boskoopse Helma van der Louw (65). Zij reageerde op haar plek als eerste vrouw op de lijst: “Ik ben er trots op om me weer voor het CDA in te mogen zetten, juist omdat deze partij een verbindende factor speelt met daarin normen en waarden centraal. Geen individualisme, maar zorgen voor en communiceren met elkaar. Mijn motto: Samen met collega s maken we een sterke samenleving met plek voor iedereen. Dus voldoende betaalbare huizen bouwen en zorgen voor goede verkeersoplossingen. Ik ben er klaar voor.”

Op nummer 3 een nieuwkomer, maar bij velen wel bekende Alphense ondernemer, Winfried Ponsioen (65). Winfried zet zich al jaren op verschillende wijze in, onder andere met het herontwikkelen van oude panden tot betaalbare appartementen, daarnaast zet hij zich voor veel goede doelen in zowel als bestuurder als vrijwilliger. Zijn drive: “Het mag wel wat sneller en transparanter bij de gemeente, dat aanjagen en wat meer ondernemerschap in de politiek brengen, daar ga ik voor.” Op de vraag waarom bij het CDA, antwoordt hij: “Met name de zorg voor elkaar, het misschien wat ouderwetse woord naastenliefde en de gematigde lijn van het CDA trekken me aan. Daar draag ik graag mijn steentje aan bij.”

Naast deze ervaren mensen, kiest het CDA voor een goede mix van vernieuwing en ervaring en spreiding over stad en kernen en diversiteit qua personen en achtergrond. Achtereenvolgens staan op de lijst: Floris Out uit Hazerswoude Dorp (24), Cheryl Oosterman uit Aarlanderveen (42), Vanessa Scholtens uit Alphen (41), Mark Vermeulen uit Alphen (39), Bert Helder uit Boskoop (59), Kirsten Bruijnes uit Alphen (41), Marise van t Wout uit Boskoop (22), Ronald Hendrix uit Alphen (58) en Henk Oostdam uit Boskoop (55).

“Juist in deze onzekere tijden waar populisme de boventoon voert en veel mensen op zoek zijn naar identiteit, geeft het CDA met gevoel en verstand vanuit onze waarden Solidariteit, Gespreide Verantwoordelijkheid, Gerechtigheid en Rentmeesterschap antwoord op vele vragen. Omdat we ons niet inzetten voor maar een deel van Alphen of het individuele belang, maar voor het algemeen belang gaan! CDA – SAMEN DOEN!”


Meer nieuws

Politiek gisteren 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement gisteren 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie gisteren 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk gisteren 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!