Architectenbureau Common Affairs

Centrale bibliotheek wordt gebouw zonder naam

De centrale bibliotheek in Alphen aan den Rijn krijgt geen naam. Uit een flitspeiling onder de inwoners blijkt dat 42 procent een naam niet nodig vindt.

De nieuwbouw voor de bibliotheek op de hoek van de Aarkade en De Vest in Alphen-Stad nadert haar voltooiing. Het gebouw bestaat uit een moderne bibliotheek, een archief, een bewaakte fietsenstalling en een parkeergarage.

Voor het gebouw zijn verschillende namen bedacht, die geen van allen de handen op elkaar kregen. Het wordt dus niet Het Venster (27 procent), Punt (17 procent) of Centraal (14 procent). Het gebouw krijgt gewoon geen naam (42 procent) en zal derhalve in de volksmond wel worden aangeduid als 'De Bieb'.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Onderwijs gisteren 17:18

Dit zijn de geslaagde leerlingen van het Scala College

De vlaggen kunnen uit vandaag, op nationale slaagdag! Hier vind je alle geslaagde examenkandidaten van het Scala College (eerste tijdvak) in Alphen aan den Rijn. Van harte gefeliciteerd allemaal!

Evenementen gisteren 16:52

Zesde editie Triathlon Alphen blijft voorlopig doorgaan

Veel wedstrijden worden geannuleerd in verband met het coronavirus, maar de zesde editie van de Triathlon Alphen vindt voor alsnog gewoon doorgang op 20 september 2020. De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang.

Advertorial Horeca gisteren 16:11

Genieten op het vernieuwde terras van Alfreds

Buiten genieten van een hapje en een drankje, het kan weer. Dat de terrassen weer open zijn is iets waar Alfreds zich enorm op had verheugd. Zo kunnen gasten eindelijk het totaal vernieuwde terras komen bewonderen!

Coronavirus in Alphen gisteren 15:38

Eindexamenleerling zijn in coronatijd, hoe is dat?

Vandaag, op nationale slaagdag, zetten we eindexamenleerlingen extra in het zonnetje. Hoe hebben eindexamenleerlingen dit jaar ervaren? Eindexamenleerlingen van het Ashram College delen hun verhaal.