ChristenUnie

ChristenUnie zet in op drie zetels bij gemeenteraadsverkiezingen in maart

De top 5 van de kandidatenlijst is vorige week in de algemene ledenvergadering van de ChristenUnie Alphen aan den Rijn vastgesteld. Lijsttrekker voor de aankomende verkiezingen van 16 maart is Caroline Blom–de Ruiter.  

De nieuwe lijsttrekker, en huidige fractievoorzitter van de ChristenUnie, zegt: “Ik heb er veel vertrouwen in dat we de drie zetels die er in het verleden altijd zijn geweest, opnieuw kunnen veroveren.” Daarbij rekent de partij op de veelal trouwe achterban, maar ook op nieuwe stemmen. De ChristenUnie is een partij van christenen, voor iedereen.

Omliggende dorpskernen kunnen rekenen op specifieke lokale aandacht van de ChristenUnie. Michel du Chatinier (Hazerswoude-Rijndijk) vult plaats twee op de lijst in, gevolgd door Joop van der Wijngaard (Alphen aan den Rijn). De top sluit met Wouter de Bonte (Koudekerk aan de Rijn) en Siem Bak (Boskoop).

Lijsttrekker Blom-de Ruiter: “Wonen, duurzaamheid en jeugdzorg zijn speerpunten in het verkiezingsprogramma. Wij van de ChristenUnie gaan graag met de kiezer in gesprek over wat voor hen belangrijk is.” Het verkiezingsprogramma is op dezelfde avond vastgesteld. Het komt, na verwerking van een aantal amendementen, op een later tijdstip beschikbaar. 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Alphens Magazine 2021 gisteren 16:34

100 jaar Albert Heijn in Alphen aan den Rijn

In 2021 was het een eeuw geleden dat Albert Heijn zich vestigde in Alphen aan den Rijn. Op 1 maart 1921 opende er namelijk voor het eerst een winkel van Albert Heijn in de Julianastraat. Dat filiaal is inmiddels alweer jaren gesloten, maar Albert Heijn is nog steeds te vinden in het Alphense straatbeeld. Het jubileum is wel een mooi moment om terug te blikken op de afgelopen honderd jaar. Duik je mee in de geschiedenis van de Albert Heijn in Alphen aan den Rijn? 

Werken gisteren 14:40

De nieuwste vacatures van week 3

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, vind je hier.

Limesjaar 2022 gisteren 11:51

ROMEINEN De kade

Het Romeinse castellum in Alphen aan den Rijn, Albaniana, is gebouwd langs de oever van de rivier de Rijn. In de Romeinse tijd was de Oude Rijn de snelstromende hoofdstroom in de delta van de machtige rivier.

Alphens Magazine 2021 gisteren 09:39

(On)bekende Alphenaar Rianne Kompier: "Ik heb mijn zinnen gezet op het WK Freerunnen"

Als je de 20-jarige Rianne Kompier vraagt of zij zichzelf ziet als een bekende Alphenaar, dan zal ze daar ontkennend op antwoorden. Rianne, die tot de vaderlandse top in het freerunnen behoort, heeft met haar sport (in het verleden ook turnen) vaak in kranten en op websites gestaan. “Maar ik denk niet dat mensen mij dan op straat herkennen, dus ik zie mezelf toch meer als een onbekende Alphenaar.” 

Alphens Magazine 2021 22 jan. 2022 16:50

‘Het bunkertje’ onder de Salvatorikerk verdwijnt

We schrijven 1969 als na een innige samenwerking tussen de Hervormde en Alphense kerken onder de Salvatorikerk een jeugdsociëteit genaamd ‘Het Bunkertje’ haar deuren opent. Uitgangspunt was de jeugd vanaf 18 jaar elkaar te laten ontmoeten en ze zodoende weghouden van Café Markx en Midas.