Advertorial Politiek

Coalitie Nieuw Elan, CDA en GroenLinks vrijwel klaar

Zeer waarschijnlijk wordt donderdag 26 april tijdens de raadsvergadering ook het coalitieakkoord tussen Nieuw Elan, CDA en GroenLinks aangeboden aan de Alphense gemeenteraad. De onderhandelingen worden inmiddels over details gevoerd.

Zaterdag 21 april is het voorlopige resultaat met maatschappelijke organisaties en partners van de gemeente Alphen aan den Rijn besproken. Formateur André de Jeu van grootste partij Nieuw Elan wil de uitkomsten, alsmede punten die vanuit de oppositie worden ingebracht, in het coalitieakkoord verwerken.

Een uitdaging is de verdeling van de portefeuilles voor de nieuwe wethouders. Daarbij is financiën de grootste uitdaging. Deze post werd de afgelopen jaren ingenomen door CU-wethouder Du Chatinier, die deze keer buiten de coalitie is gelaten.

In de wandelgangen wordt gemeld dat er vijf wethouders worden benoemd. Dat zal zeer waarschijnlijk niet komende donderdag zijn, omdat de screening van een wethouder iets meer tijd in beslag neemt. Op 26 april wordt de eerste gemeenteraadsvergadering in de nieuwe samenstelling na de verkiezingen gehouden.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Cultuur gisteren 17:25

Expositie abstracte schilderijen Parkvilla foyer

Tot en met 5 januari 2020 exposeren Vera Pieterse en Bep Cherillo een deel van hun schilderijen in de foyer van Parkvilla in Alphen. De expositie bestaat uit schilderijen op doek met een abstracte stijl met soms daarin verborgen een realistische toets.

Gemeente gisteren 16:47

Scanauto controleert op betaald parkeren

Vanaf 2 december gaat Gemeente Alphen aan den Rijn een scanauto inzetten om te controleren of mensen betaald hebben voor het parkeren of een vergunning hebben.

Evenementen gisteren 16:08

Data van de Avond- en Dag LAURA zijn bekend

In 2020 vindt de 73e editie plaats van de fietsvierdaagse van de LAURA en de 51e editie van de avondfietsvierdaagse. De organisatie heeft de data van het evenement bekend gemaakt. Let op! De Dag Laura vindt in een andere week plaats.

Overige gisteren 15:22

Intertoys donatie-actie voor Jantje Beton van start

De donatie-actie van Intertoys voor Jantje Beton is van start gegaan. Tot en met 31 maart 2020 kun je bij de kassa van de Intertoys € 0,50 doneren aan Jantje Beton. De opbrengst komt ten goede aan projecten van Jantje Beton voor kinderen in kwetsbare posities.