Energiek Alphen

Coöperatie Energiek Alphen zoekt nieuwe vrijwilligers met ambitie voor groener en duurzamer Alphen aan den Rijn

Coöperatie Energiek Alphen (EA) zet zich sinds 2014 in voor duurzame energieopwekking en energiebesparing. Wat begon met enkele vrijwilligers is nu een gemeenschap van ongeveer 30 personen die zich belangeloos inzetten voor de verduurzaming van Alphen aan den Rijn.

In samenwerking met de Gemeente heeft Energiek Alphen al mooie projecten gerealiseerd. Denk aan twee zonnedaken (Rijnvicus en GC Zeegersloot) en het verstrekken van 1.500 energiebesparings-adviezen aan bewoners. Voor een duurzaam Alphen is er nu meer hulp nodig.

Vanaf 2024 breidt EA haar activiteiten uit en roept nieuwe vrijwilligers op om zich aan te sluiten bij het EA-team. Ze zoeken enthousiaste mensen uit Alphen aan den Rijn die interesse hebben in energiebesparing en -opwek, en die graag samenwerken aan projecten om de energietransitie te versnellen. Ervaring is mooi meegenomen, maar ze leren je ook graag de nodige kennis voor diverse projecten. EA werkt momenteel aan projecten zoals:

  • Energiecoaches die bewoners energieadviezen geven
  • Ontwikkelen en bouwen van nieuwe zonnevelden en zonnedaken
  • Communicatie steun voor projecten en Energiek Alphen
  • Hulpteam voor kleine besparingsmaatregelen bij bewoners thuis
  • Advies over energiebesparing aan huurders, in samenwerking met woningcorporaties
  • Ondersteuning bij duurzaamheidssubsidies en het ontwikkelen van een Ontzorgprogramma
  • Ontwikkelteam voor vernieuwende energie-initiatieven, zoals Zelflevering+ en Local4local
  • Bouw mee aan een Energiegemeenschap voor alle Alphenaren en bedrijven
  • Lid worden van het ICT team dat een datasysteem ontwikkelt om de resultaten van projecten te meten.

Heb je wat vrije tijd over, werk je graag samen en heb je interesse in het verduurzamen van Alphen aan den Rijn? Meld je dan aan bij:

Secretaris Wim van Aken: E: wim.van.aken@energiekalphen.nl, M: 06-82312768

Voorzitter Erik de Ruijter: E: erik.de.ruijter@energiekalphen.nl, M: 06-20004513.

Over Coöperatie Energiek Alphen

Coöperatie Energiek Alphen aan den Rijn is een lokale organisatie van vrijwilligers die zich inzetten voor duurzame energie en energiebesparing. Samen met bewoners, bedrijven, gemeente en andere organisaties streven ze naar een duurzame toekomst. EA biedt advies en ondersteuning om energie-efficiëntie te verbeteren en duurzame keuzes te stimuleren. Sinds 2014 heeft EA succesvolle projecten opgezet, waaronder drie zonne-installaties, 1.500 energieadviezen en twee energiebespaarmarkten voor bewoners in wijken.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie vandaag 16:03

Groei deze zomer met Let's Recruit!

De zomer is aangebroken! De tijd om na te denken over nieuwe stappen in je carrière: wil je je in je huidige gebied ontwikkelen of ben je klaar voor een switch? Let’s Recruit! houdt je via Instagram op de hoogte van het nieuwste vacatureaanbod. Volg ze nu en maak kans op een zomerse prijs! 

Maatschappelijk vandaag 14:35

Ladies Circle Groene Hart overhandigt cheque van 1.000 euro aan het Jeroen Heitzman Accufonds

Met de Circle Cycle ’24 heeft Ladies Circle Groene Hart € 1000 bijeen gefietst voor het Jeroen Heitzman Accufonds van de Alphense Fietsmaatjes. Op zondag 21 april fietsten vijfenveertig gesponsorde deelnemers deze tocht van 24 kilometer langs de mooiste plekken rondom Alphen aan den Rijn. Dat leverde een cheque van € 1000 euro op, die op 12 juli door Marjon van Rijs en Emmy Rijnsburger aan het fonds is overhandigd.

Overige vandaag 13:42

Gratis scootmobielcursus in Alphen aan den Rijn groot succes

Op woensdag 2 juli vond er een waardevolle en informatieve scootmobielcursus plaats bij Atletiekvereniging AAV'36. Deze cursus, georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland (VVN) Alphen aan den Rijn in samenwerking met Welzorg, Vegro en Ergozorg, bood scootmobielgebruikers de kans om hun rijvaardigheden te verbeteren en hun kennis van verkeersregels op te frissen. Daarnaast konden deelnemers die nog niet over een eigen scootmobiel beschikten er kennis mee maken.

Maatschappelijk vandaag 12:08

Wheels 4 Rescue schenkt ambulance aan ziekenhuis in Gambia

Tijdens hun vakantie in Gambia zagen Sjaak en Hester Zevenhoven de zorgwekkende staat van de gezondheidszorg. Veel ziekenhuizen zijn verouderd, slecht uitgerust en kampen met een tekort aan medicijnen en gekwalificeerd personeel, wat leidt tot hoge kosten en beperkte toegang tot zorg. De kinder- en moedersterftecijfers behoren tot de hoogste ter wereld door een gebrek aan prenatale zorg en gezondheidseducatie.

Verkeer en vervoer vandaag 10:29

Vakantiedrukte: Tips voor een soepele reis op Zwarte Zaterdag

Zaterdag 20 juli is het weer zover: Zwarte Zaterdag. Deze dag staat bekend als een van de drukste verkeersdagen van het jaar, wanneer miljoenen Europeanen massaal op vakantie gaan. De wegen naar populaire vakantiebestemmingen, zoals Zuid-Frankrijk, Spanje en Italië, raken overvol en files zijn onvermijdelijk.