Energiek Alphen

Coöperatie Energiek Alphen zoekt nieuwe vrijwilligers met ambitie voor groener en duurzamer Alphen aan den Rijn

Coöperatie Energiek Alphen (EA) zet zich sinds 2014 in voor duurzame energieopwekking en energiebesparing. Wat begon met enkele vrijwilligers is nu een gemeenschap van ongeveer 30 personen die zich belangeloos inzetten voor de verduurzaming van Alphen aan den Rijn.

In samenwerking met de Gemeente heeft Energiek Alphen al mooie projecten gerealiseerd. Denk aan twee zonnedaken (Rijnvicus en GC Zeegersloot) en het verstrekken van 1.500 energiebesparings-adviezen aan bewoners. Voor een duurzaam Alphen is er nu meer hulp nodig.

Vanaf 2024 breidt EA haar activiteiten uit en roept nieuwe vrijwilligers op om zich aan te sluiten bij het EA-team. Ze zoeken enthousiaste mensen uit Alphen aan den Rijn die interesse hebben in energiebesparing en -opwek, en die graag samenwerken aan projecten om de energietransitie te versnellen. Ervaring is mooi meegenomen, maar ze leren je ook graag de nodige kennis voor diverse projecten. EA werkt momenteel aan projecten zoals:

  • Energiecoaches die bewoners energieadviezen geven
  • Ontwikkelen en bouwen van nieuwe zonnevelden en zonnedaken
  • Communicatie steun voor projecten en Energiek Alphen
  • Hulpteam voor kleine besparingsmaatregelen bij bewoners thuis
  • Advies over energiebesparing aan huurders, in samenwerking met woningcorporaties
  • Ondersteuning bij duurzaamheidssubsidies en het ontwikkelen van een Ontzorgprogramma
  • Ontwikkelteam voor vernieuwende energie-initiatieven, zoals Zelflevering+ en Local4local
  • Bouw mee aan een Energiegemeenschap voor alle Alphenaren en bedrijven
  • Lid worden van het ICT team dat een datasysteem ontwikkelt om de resultaten van projecten te meten.

Heb je wat vrije tijd over, werk je graag samen en heb je interesse in het verduurzamen van Alphen aan den Rijn? Meld je dan aan bij:

Secretaris Wim van Aken: E: wim.van.aken@energiekalphen.nl, M: 06-82312768

Voorzitter Erik de Ruijter: E: erik.de.ruijter@energiekalphen.nl, M: 06-20004513.

Over Coöperatie Energiek Alphen

Coöperatie Energiek Alphen aan den Rijn is een lokale organisatie van vrijwilligers die zich inzetten voor duurzame energie en energiebesparing. Samen met bewoners, bedrijven, gemeente en andere organisaties streven ze naar een duurzame toekomst. EA biedt advies en ondersteuning om energie-efficiëntie te verbeteren en duurzame keuzes te stimuleren. Sinds 2014 heeft EA succesvolle projecten opgezet, waaronder drie zonne-installaties, 1.500 energieadviezen en twee energiebespaarmarkten voor bewoners in wijken.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Sport gisteren 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen gisteren 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek gisteren 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige gisteren 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.