Alphens.nl

Coronaregels zichtbaar op het station, borden en pictogrammen volgen later

De maatregelen voor de anderhalvemetersamenleving blijven nog wel even. Daarom hebben NS en ProRail zich voorbereid op het stapsgewijs invoeren en aanbrengen van zichtbare coronamaatregelen op de stations. In Alphen hangen de coronaregels vanaf vandaag ook op het station. De borden en pictogrammen volgen op een later moment.

Deze coronamaatregelen op de stations moeten reizigers helpen 1,5 meter afstand te houden van elkaar. Vanaf vandaag zijn bij alle ingangen van de stations de volgende coronaregels te zien: houd 1,5 meter afstand, houd zoveel mogelijk rechts, raak zo weinig mogelijk aan, houd vier treden afstand op roltrappen, gebruik de lift alleen met maximaal twee personen, en houd vijf tegels afstand op het perron. De coronaregels staan op informatieschermen en worden indien nodig ook via de omroepberichten onder de aandacht gebracht.

Daarnaast zijn NS en ProRail gestart met een proef op zes stations in Nederland Arnhem Centraal, Amsterdam Zuid, Utrecht Centraal, Gouda, Culemborg en Groningen Noord. Daar zijn de stations voor het eerst voorzien van borden en pictogrammen. “We zijn vorige week gestart met deze pilot, maar we merken dat we dit nu al uit willen breiden naar alle stations. Zeker met het oog op de verruiming van de dienstregeling op 1 juni. Dan willen we alle stations in Nederland voorzien hebben van borden en pictogrammen met de regels”, laat een woordvoerder van NS weten.

Maar het is nog niet duidelijk wanneer station Alphen aan den Rijn de borden en pictogrammen krijgt. “Er zijn zo’n 400 stations in Nederland die we hiervan willen voorzien en wanneer Alphen aan den Rijn op de planning staat is nog niet bekend. Natuurlijk willen we alles zo snel mogelijk geregeld hebben, maar het bedrijf dat de borden en pictogrammen verzorgt kan niet alle stations tegelijkertijd voorzien. Wel verwachten we dat Alphen aan den Rijn binnen twee weken aan de beurt is, maar een concrete datum kunnen we nog niet noemen.”

Let op: De boodschap van de ov-sector blijft: het openbaar vervoer is geen uitje, reis alleen als dat echt niet anders kan.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Sport gisteren 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen gisteren 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek gisteren 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige gisteren 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.