Parkvilla
Advertorial Cultuur

Creatieve informatiemiddag Parkvilla

Afgelopen zondag 6 september stonden de deuren van Parkvilla wagenwijd open voor alle cultuurliefhebbers van Alpen aan den Rijn.

Het was een inspirerende en creatieve middag met teken- en theaterworkshops voor kinderen, een open les ‘botanisch tekenen’ voor volwassenen en als afsluiter een fantastisch buitenoptreden van singersongwritersduo ‘ATKD’. Uiteraard allemaal op gepaste afstand.

Proeflessen en een optreden

Om 11:45 uur stond er al een lange rij met kinderen (en hun ouders) te wachten op de eerste proefles van het Jeugdtheaterhuis. Veel kinderen mochten proeven aan wat theater en musical nou echt inhoudt. Kinderen die liever met hun handen werken konden terecht bij de open les van TenS (tekenen en schilderen voor kinderen van 6-18 jaar). Onderdeel van de informatiemiddag was ook de feestelijke presentatie van de app ‘BeleefRoutes’ van de Heerlijkheid van Alfen, met een ludieke opening door wethouder Gert-Jan Schotanus.

Singersongwritersduo ‘ATKD’ (voorheen bekend onder: All The King’s Daughters), bestaande uit de tweelingzusjes Nina en Laura Philips (1990) en bekend van onder andere hun optreden bij ‘de wereld draait door’, sloot de informatiemiddag af met een fantastisch optreden bij Parkvilla op het buitenpodium op het terras. De afgelopen periode werkte het duo aan een nieuwe stijl met meer elektro, maar door corona viel dit plan deels in het water. Om toch weer te kunnen optreden werden de nieuwe elektronische liedjes akoestisch gemaakt en onder de titel ‘We, From A Distance’ ten gehore gebracht. Zo ook bij Parkvilla!

Ook de vaste partners Productiehuis Alphen en Serious Music Alphen waren in de foyer aanwezig met een informatiestand.

Nieuwe cursussen

Nieuw zijn de volgende cursussen: botanisch tekenen, Paint Paint Paint!, verschillende dans- en ontspanningslessen zoals Dansmix 4+, pilates en vinyase yoga. Verder is er een breed scala aan cursussen zoals: tekenen/schilderen, beeldhouwen, keramiek, edelsmeden, fotografie, creatief schrijven, storytelling, theatertechniek, kunst- en filmgeschiedenis en veel verschillende danslessen voor elk niveau en voor elke leeftijd.

Voor meer informatie, het volgen van een proefles en inschrijven, kijk op www.parkvilla.nl  


Meer nieuws

Politiek gisteren 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement gisteren 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie gisteren 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk gisteren 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!