Parkvilla
Advertorial Cultuur

Creatieve informatiemiddag Parkvilla

Afgelopen zondag 6 september stonden de deuren van Parkvilla wagenwijd open voor alle cultuurliefhebbers van Alpen aan den Rijn.

Het was een inspirerende en creatieve middag met teken- en theaterworkshops voor kinderen, een open les ‘botanisch tekenen’ voor volwassenen en als afsluiter een fantastisch buitenoptreden van singersongwritersduo ‘ATKD’. Uiteraard allemaal op gepaste afstand.

Proeflessen en een optreden

Om 11:45 uur stond er al een lange rij met kinderen (en hun ouders) te wachten op de eerste proefles van het Jeugdtheaterhuis. Veel kinderen mochten proeven aan wat theater en musical nou echt inhoudt. Kinderen die liever met hun handen werken konden terecht bij de open les van TenS (tekenen en schilderen voor kinderen van 6-18 jaar). Onderdeel van de informatiemiddag was ook de feestelijke presentatie van de app ‘BeleefRoutes’ van de Heerlijkheid van Alfen, met een ludieke opening door wethouder Gert-Jan Schotanus.

Singersongwritersduo ‘ATKD’ (voorheen bekend onder: All The King’s Daughters), bestaande uit de tweelingzusjes Nina en Laura Philips (1990) en bekend van onder andere hun optreden bij ‘de wereld draait door’, sloot de informatiemiddag af met een fantastisch optreden bij Parkvilla op het buitenpodium op het terras. De afgelopen periode werkte het duo aan een nieuwe stijl met meer elektro, maar door corona viel dit plan deels in het water. Om toch weer te kunnen optreden werden de nieuwe elektronische liedjes akoestisch gemaakt en onder de titel ‘We, From A Distance’ ten gehore gebracht. Zo ook bij Parkvilla!

Ook de vaste partners Productiehuis Alphen en Serious Music Alphen waren in de foyer aanwezig met een informatiestand.

Nieuwe cursussen

Nieuw zijn de volgende cursussen: botanisch tekenen, Paint Paint Paint!, verschillende dans- en ontspanningslessen zoals Dansmix 4+, pilates en vinyase yoga. Verder is er een breed scala aan cursussen zoals: tekenen/schilderen, beeldhouwen, keramiek, edelsmeden, fotografie, creatief schrijven, storytelling, theatertechniek, kunst- en filmgeschiedenis en veel verschillende danslessen voor elk niveau en voor elke leeftijd.

Voor meer informatie, het volgen van een proefles en inschrijven, kijk op www.parkvilla.nl  


Meer nieuws

Van 0 naar 20 vandaag 18:41

Van 0 naar 20: het weer

Tja, kijk naar buiten en je weet het eigenlijk al. Het is herfst. En dat betekent regen, wind en lage temperaturen. Maar ja, dat schema blijft roepen. En omdat de 20 van Alphen al in maart gelopen gaat worden, zullen Stefan en Mitchell toch moeten blijven trainen. Motivatie vinden dus!

Advertorial Economie vandaag 17:15

Wouter Sjerp: hét juiste advies voor jouw hypotheek

Voor vele Alphenaren zal dit gezicht of deze naam wel bekend klinken. De goedlachse Wouter, geboren en getogen in Alphen aan den Rijn, heeft menig dorpsgenoot al voorzien van juist advies qua hypotheek. En nu pakt hij dat nog beter aan. Hij is dé hypotheekspecialist van Alphen.

Blog Op reis met Naomi vandaag 15:26

Op reis met Naomi: Unleash the Power Within

Deze week ben ik even wat later, wat komt door mijn 4-daagse online evenement ‘UPW’ (Unleash the Power Within) van Tony Robbins, waarin ik vier dagen volledig ondergedompeld ben in persoonlijke ontwikkeling. Concrete handvatten, bijzondere en leerzame verhalen, mooie meditaties, diepe inzichten, vele realisaties, verbinding; met mijzelf en met andere deelnemers (11.000 uit maar liefst 139 landen!).