Help elkaar Helpen vol enthousiasme nieuwe jaar in

Help Elkaar Helpen en stichting SLIMM zijn het nieuwe jaar begonnen met een nieuwe voorzitter, Harold Koelemij. Hij neemt de hamer over van Peter van Harskamp. Hiermee gaat de sympathieke organisatie ook een nieuwe fase in.

De oude naam Alphenaren voor Alphenaren wordt niet meer gebruikt. Voortaan wordt alleen met de naam "Help Elkaar Helpen" naar buiten getreden. Het doel van de organisatie is steun bieden aan gezinnen en personen. die het minder hebben. Alleen in Alphen aan den Rijn zijn er al 2000 kinderen van gezinnen, die een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken. 

Help elkaar Helpen heeft de afgelopen jaren een aantal van hen kunnen ondersteunen. Zowel de oude voorzitter Peter, als de nieuwe voorzitter Harold gaven tijdens de nieuwjaarsbrunch aan, zich samen met de andere vrijwilligers ook de komende jaren maximaal te willen inzetten. 

Naast het bestrijden van stille armoede wil Help Elkaar Helpen (HEH) ook aandacht schenken aan eenzaamheid. Met de GrandBazar, een eigen kringloopwinkel aan de Ouverturestraat worden fondsen geworven, waarmee ondermeer activiteiten worden georganiseerd voor ouderen, kinderen, statushouders en anderen die in een gedwongen isolement leven. De organisatie heeft inmiddels verschillende locaties in de wijken waar activiteiten plaatsvinden. Afgelopen jaar kregen ook 50 kinderen een heerlijk dagje uit naar ondermeer Avifauna en de film. 

Naast de verdiensten uit de winkel en het recyclen van materiaal, ontvangt de stichting geld van donateurs en sponsorgelden van een aantal gerenommeerde en maatschappelijk betrokken lokale bedrijven.   

Voor meer info: http://helpelkaarhelpen.nl/

 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Muziek vandaag 16:32

Berget Lewis treedt op tijdens Sama Sama Maluku Festival

Met haar krachtige en betoverende stem, bekend als de "Queen of Soul", zal Berget Lewis optreden op het Sama Sama Maluku Festival op 7 juli 2024. Dit grootste Molukse festival in Nederland vindt plaats op het festivalterrein aan de Zegerplas in Alphen.

Kinderen vandaag 14:36

Inschrijving Huttenbouw opent op woensdag 1 mei!

Ahoy, piraten! Het belooft weer een groot feest te worden, want de 51e editie van de Huttenbouw staat voor de deur, en dit jaar kunnen jullie op avontuur als echte piraten! Dit jaar vindt het evenement plaats van maandag 12 tot en met vrijdag 16 augustus. Kinderen van 4 tot en met 14 jaar kunnen zich vanaf woensdag 1 mei aanmelden.

Maatschappelijk vandaag 10:02

Actiegroep World Servants Alphen aan den Rijn ondersteunt Voedselbank

De Actiegroep World Servants Alphen aan den Rijn heeft onlangs de handen ineengeslagen met de plaatselijke voedselbank, in een poging om niet alleen wereldwijd, maar ook lokaal impact te maken. Tijdens hun recente paasactie heeft de actiegroep niet alleen fondsen verzameld voor hun buitenlandse projecten, maar ook geld ingezameld ten behoeve van de voedselbank. Op deze manier hoopt de groep een helpende hand te bieden aan degenen die het het hardst nodig hebben, hier in ons eigen dorp.