Barbara Koppe
Advertorial Politiek plein

D66 Alphen aan den Rijn lanceert verkiezingsprogramma: "Wij laten iedereen vrij, maar niemand vallen"

Twee maanden voor de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart heeft D66 Alphen aan den Rijn haar verkiezingsprogramma gelanceerd. Onder de titel ‘Wij laten iedereen vrij, maar niemand vallen’ richten de sociaalliberalen zich op een aantal belangrijke pijlers.

Het bouwen van koop- en (sociale)huurwoningen en het daadwerkelijk vergroten van duurzaamheid, een aantrekkelijk ondernemersklimaat, cultuur die toegankelijk is voor alle bevolkingsgroepen en uitbreiding van onderwijsvoorzieningen hebben hoge prioriteit. De pijlers die D66 kiest, worden in het verkiezingsprogramma naar concrete en meetbare doelen vertaald.

Lijsttrekker Gert van den Ham benadrukt: "Zowel politieke daadkracht als een goede gemeentelijke organisatie is vereist om tot echte actie en resultaten te komen. Daar ligt de basis. Niet roepen vanaf de zijlijn, maar initiatief tonen. En durf tonen, om in samenspraak met partijen in de samenleving deze initiatieven daadwerkelijk uit te voeren."

De pijlers van D66

Waar wonen we?

D66 kiest voor bouwen aan de randen van de gemeente. Ze wil bouwen in de bebouwde kom zo beperkt mogelijk houden en stelt als voorwaarde dat de (groene) leefomgeving van bestaande dorpen en wijken niet mag worden aangetast.

Duurzaamheid heeft prioriteit 

Duurzaamheid krijgt alle aandacht. Dit betekent concreet dat gratis parkeren in het centrumgebied er niet komt. Windmolens worden geplaatst op de juiste plekken. Natuur in Alphen blijft behouden en wordt zelfs uitgebreid. Daarnaast heeft de gemeente zelf een voorbeeldfunctie, bijvoorbeeld voor onderhoud en duurzame ontwikkeling van haar eigen bestaande en nieuwe gebouwen.

Ondernemers staan centraal   

D66 vindt een aantrekkelijk ondernemersklimaat van groot belang voor Alphen. Onder andere vanwege de werkgelegenheid die het genereert. Zo min mogelijk (gemeentelijke) bureaucratie voor ondernemers is het D66 uitgangspunt: "De ondernemers staan centraal in Alphen, niet de regels."

D66 focust ook op ondersteuning van ‘startups’ en ZZP’ers en wil meer en sterkere MBO-studierichtingen, omdat uitbreiding van het beroepsgericht onderwijs bijdraagt aan de versterking van het Alphense ondernemersklimaat. De vestiging van dependances van hogescholen, ook een D66 plan, draagt hier eveneens aan bij.

Cultuur voor iedereen     

Cultuur moet leven in Alphen, aldus D66. Een goed cultureel klimaat in Alphen aan den Rijn, inclusief, voor alle bevolkingsgroepen, is leidend voor D66. Kirsti van Dam, nummer drie op de kandidatenlijst, benadrukt dat "Theater Castellum een spilfunctie moet vervullen met veel ruimte voor een diversiteit aan theater- en muziekvoorstellingen."

Zorg en welzijn: steun voor wie het nodig heeft   

Het welzijn van alle Alphenaren, in alle dorpen en wijk, dat is waar het bij D66 om gaat. Veel inwoners hebben daar weinig steun van de gemeente bij nodig en zijn zelfredzaam. Maar Maurits de Vries, nummer twee op de kandidatenlijst, benadrukt dat ‘iedereen in een moeilijke situatie kan terechtkomen. Mensen komen er zelf niet meer uit en hebben effectieve hulp nodig en gewoon ook het recht op een nieuw perspectief. Onze slogan: ‘wij laten iedereen vrij, maar niemand vallen’, past bij uitstek op het terrein welzijn en zorg.’

Het volledige verkiezingsprogramma van D66 Alphen aan den Rijn lees je hier.


Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 09:16

Vleugel PI ontruimd vanwege brand in cel

In de penitentiaire inrichting aan de Eikenlaan in Alphen aan den Rijn is maandagochtend brand uitgebroken in een cel. Uit voorzorg werd de vleugel ontruimd.

Weekoverzicht gisteren 17:02

Het nieuws van week 22 lees je in het Alphens.nl weekoverzicht

Wat speelde er afgelopen week in Alphen aan den Rijn? Van een geslaagde editie van het Zomerspektakel aan het Meer en een zwaargewonde agent na valse melding tot aan een verhitte bijeenkomst over de opvang van vluchtelingen. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht.

Advertorial Kunst en Cultuur gisteren 15:34

CinePlus in Castellum

Elke woensdag én iedere eerste donderdag en derde dinsdag van de maand nemen enthousiaste filmliefhebbers van 50+ plaats in de bioscoopstoelen van Castellum. Tijdens de CinePlus worden speciaal geselecteerde kwaliteitsfilms vertoond, waar bezoekers van kunnen genieten na een gastvrij ontvangst met een kopje koffie/ thee en wat lekkers.