Advertorial Politiek

D66 kiest voor volwaardig theater en moderne bibliotheek

Alphen aan de Rijn is een fijne gemeente om te wonen en te recreƫren. Daar horen wat ons betreft goede culturele voorzieningen bij. Cultuur is onmisbaar voor een prettige en leefbare gemeente, het wordt meetbaar aantrekkelijker en mensen worden er gelukkiger van. Daarom kiezen wij vol voor theater Castellum en een moderne bibliotheek.

Het Castellum theater is een onmisbare voorziening voor Alphen aan den Rijn. De gemeente moet na jarenlang voor een dubbeltje op de eerste rij te hebben gezeten nu investeren in een financieel gezonde toekomst van het theater. D66 ziet het theater Castellum als een podium van de stad en het heeft een belangrijke positie in het levendig houden en maken van het Alphense centrum. Castellum is niet alleen vóór, maar ook ván alle Alphenaren en we streven daarom naar een intensiever gebruik van het gebouw.  Waar bijvoorbeeld ook meer ruimte zou kunnen zijn voor jongerenactiviteiten en een oefenruimte voor lokale bandjes. Maar welke activiteiten er ook plaatsvinden, Castellum moet ook de oorspronkelijke functies blijven bieden: een volwaardig theater en bioscoop. 

Moderne bibliotheek
Over de bouw en de locatie van de bibliotheek zijn nu besluiten genomen. Het gaat in een moderne bibliotheek niet alleen om boeken. Het gaat ook om het faciliteren van ontmoeting en het bieden van een studieomgeving. Ook vinden wij dat de nieuwe bibliotheek, net zoals het theater open moet staan voor de samenleving en inspeelt op behoeftes. Organiseer lezingen en stimuleer het debat. Daar zit wat ons betreft de toegevoegde waarde van de bibliotheek. 

Uitgiftepunten in de dorpen
In de dorpen van de gemeente Alphen aan den Rijn moeten voldoende uitgiftepunten zijn. Het moet voor iedere inwoner makkelijk zijn om een boek te lenen. Graag zien wij de uitgiftepunten van de bibliotheek verbonden worden aan bestaande gebouwen waar al andere maatschappelijke initiatieven plaatsvinden, zoals wijkcentra.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Cultuur gisteren 17:25

Expositie abstracte schilderijen Parkvilla foyer

Tot en met 5 januari 2020 exposeren Vera Pieterse en Bep Cherillo een deel van hun schilderijen in de foyer van Parkvilla in Alphen. De expositie bestaat uit schilderijen op doek met een abstracte stijl met soms daarin verborgen een realistische toets.

Gemeente gisteren 16:47

Scanauto controleert op betaald parkeren

Vanaf 2 december gaat Gemeente Alphen aan den Rijn een scanauto inzetten om te controleren of mensen betaald hebben voor het parkeren of een vergunning hebben.

Evenementen gisteren 16:08

Data van de Avond- en Dag LAURA zijn bekend

In 2020 vindt de 73e editie plaats van de fietsvierdaagse van de LAURA en de 51e editie van de avondfietsvierdaagse. De organisatie heeft de data van het evenement bekend gemaakt. Let op! De Dag Laura vindt in een andere week plaats.

Overige gisteren 15:22

Intertoys donatie-actie voor Jantje Beton van start

De donatie-actie van Intertoys voor Jantje Beton is van start gegaan. Tot en met 31 maart 2020 kun je bij de kassa van de Intertoys € 0,50 doneren aan Jantje Beton. De opbrengst komt ten goede aan projecten van Jantje Beton voor kinderen in kwetsbare posities.