Advertorial Politiek

D66 kiest voor volwaardig theater en moderne bibliotheek

Alphen aan de Rijn is een fijne gemeente om te wonen en te recreëren. Daar horen wat ons betreft goede culturele voorzieningen bij. Cultuur is onmisbaar voor een prettige en leefbare gemeente, het wordt meetbaar aantrekkelijker en mensen worden er gelukkiger van. Daarom kiezen wij vol voor theater Castellum en een moderne bibliotheek.

Het Castellum theater is een onmisbare voorziening voor Alphen aan den Rijn. De gemeente moet na jarenlang voor een dubbeltje op de eerste rij te hebben gezeten nu investeren in een financieel gezonde toekomst van het theater. D66 ziet het theater Castellum als een podium van de stad en het heeft een belangrijke positie in het levendig houden en maken van het Alphense centrum. Castellum is niet alleen vóór, maar ook ván alle Alphenaren en we streven daarom naar een intensiever gebruik van het gebouw.  Waar bijvoorbeeld ook meer ruimte zou kunnen zijn voor jongerenactiviteiten en een oefenruimte voor lokale bandjes. Maar welke activiteiten er ook plaatsvinden, Castellum moet ook de oorspronkelijke functies blijven bieden: een volwaardig theater en bioscoop. 

Moderne bibliotheek
Over de bouw en de locatie van de bibliotheek zijn nu besluiten genomen. Het gaat in een moderne bibliotheek niet alleen om boeken. Het gaat ook om het faciliteren van ontmoeting en het bieden van een studieomgeving. Ook vinden wij dat de nieuwe bibliotheek, net zoals het theater open moet staan voor de samenleving en inspeelt op behoeftes. Organiseer lezingen en stimuleer het debat. Daar zit wat ons betreft de toegevoegde waarde van de bibliotheek. 

Uitgiftepunten in de dorpen
In de dorpen van de gemeente Alphen aan den Rijn moeten voldoende uitgiftepunten zijn. Het moet voor iedere inwoner makkelijk zijn om een boek te lenen. Graag zien wij de uitgiftepunten van de bibliotheek verbonden worden aan bestaande gebouwen waar al andere maatschappelijke initiatieven plaatsvinden, zoals wijkcentra.


Meer nieuws

Politiek gisteren 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement gisteren 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie gisteren 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk gisteren 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!