D66

D66: zorg en ondersteuning moet menselijk maatwerk zijn in Alphen aan den Rijn

D66 vindt dat de begrippen ‘dichtbij, toegankelijk, laagdrempelig en flexibel’ centraal moeten staan bij het organiseren van zorg en ondersteuning in de gemeente Alphen aan den Rijn.

"Inwoners die behoefte hebben aan ondersteuning of zorg moeten zich niet alleen kunnen melden in het gemeentehuis, maar ook in de wijk- en buurthuizen. Dit vraagt flexibiliteit en doorzettingsvermogen van de gemeente, zeker als het gaat om zorgvragen die niet binnen één wet passen."

Maatwerk waar nodig

Iedereen kan in een situatie terecht komen waarin grip op het leven is verminderd of verdwenen. Mensen komen er dan zelf niet meer uit. Maurits de Vries, raadslid en nummer 2 op de kandidatenlijst, stelt: "Steun bieden in deze situatie, zodat mensen zelf weer de regie kunnen pakken, is belangrijk om geluk en levensplezier te ervaren."

D66 vindt dat iedereen recht heeft op een nieuw perspectief en vindt het belangrijk dat inwoners zeggenschap hebben en houden over hun persoonlijke situatie. "De ondersteuning en hulpverlening die de gemeente organiseert, moet aansluiten op wat mensen zelf kunnen en zal altijd aanvullend zijn. De gemeente heeft de opdracht samen met de inwoner een oplossing te zoeken die in zijn situatie de meest optimale is. Dat vraagt om maatwerk."

Menselijke maat

De vraag naar ondersteuning en zorg past vaak niet precies in één wet, of in een bepaalde leeftijdscategorie. D66 wil voorkomen dat inwoners tussen wal en schip vallen, omdat hun problematiek niet precies in een hokje past. "We zorgen daarvoor door professionals veel ruimte te geven zodat er besluiten genomen kunnen worden op basis van menselijke maat. Dreigen inwoners wel tussen wal en schip te belanden, dan moet de gemeente het initiatief nemen om een doorbraak te forceren."


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Fase 2, lees je mee?! vandaag 16:41

Brick by brick

Steen voor steen is het laatste huis in het rijtje gesloopt. Afgepeld als een ui. Tijdens de sloop van het laatste huis heb ik de hele dag in de stress gezeten omdat ik aan het werk was (dus niet thuis). Gelukkig is alles goed gegaan.

Politiek plein vandaag 15:58

Toekomstvisie voor De Werf als broedplaats

Dit jaar nog komt er een toekomstvisie voor De Werf, waarin het uitgangspunt is opgenomen dat de locatie de functie van creatieve broedplaats moet hebben. Dat was de strekking van de overgenomen motie van GroenLinks tijdens de vergadering van de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn op 30 juni.

Advertorial Winkels vandaag 15:20

Tour de France winacties bij Gek van Fietsen

De Tour de France gaat weer beginnen: voor vele wielrenners de leukste tijd van het jaar. Om het feest compleet te maken, organiseert Gek van Fietsen tijdens de Tour verschillende winacties. Dus fietsliefhebbers, opgelet! Houd de sociale media van Gek van Fietsen in de gaten en wie weet win je een helm, Tour de France shirt of onderhoudskit.

Politiek plein vandaag 13:54

Marjon Verkleij CDA-lijsttrekker voor waterschapsverkiezingen Hoogheemraadschap van Rijnland

Afgelopen maart zwaaide Marjon Verkleij af als raadslid en fractievoorzitter van CDA Alphen aan den Rijn. In haar laatste raadsvergadering ontving Verkleij daarvoor een koninklijke onderscheiding. Een definitief afscheid van de politiek blijkt het niet te zijn: Verkleij is op 30 juni gekozen als CDA-lijsttrekker voor de Waterschapsverkiezingen van het Hoogheemraadschap van Rijnland.

Politiek vandaag 13:05

Speculatie in de Gnephoek moeilijk uit te leggen

Wethouder Gerard van As reageert in de Alphense gemeenteraad op de verdiensten voor projectontwikkelaars als de Gnephoekpolder wordt bebouwd. "Het ligt genuanceerder dan: wij gaan bouwen en zij lopen binnen."