D66
Advertorial Politiek plein

D66: zorg en ondersteuning moet menselijk maatwerk zijn in Alphen aan den Rijn

D66 vindt dat de begrippen ‘dichtbij, toegankelijk, laagdrempelig en flexibel’ centraal moeten staan bij het organiseren van zorg en ondersteuning in de gemeente Alphen aan den Rijn.

"Inwoners die behoefte hebben aan ondersteuning of zorg moeten zich niet alleen kunnen melden in het gemeentehuis, maar ook in de wijk- en buurthuizen. Dit vraagt flexibiliteit en doorzettingsvermogen van de gemeente, zeker als het gaat om zorgvragen die niet binnen één wet passen."

Maatwerk waar nodig

Iedereen kan in een situatie terecht komen waarin grip op het leven is verminderd of verdwenen. Mensen komen er dan zelf niet meer uit. Maurits de Vries, raadslid en nummer 2 op de kandidatenlijst, stelt: "Steun bieden in deze situatie, zodat mensen zelf weer de regie kunnen pakken, is belangrijk om geluk en levensplezier te ervaren."

D66 vindt dat iedereen recht heeft op een nieuw perspectief en vindt het belangrijk dat inwoners zeggenschap hebben en houden over hun persoonlijke situatie. "De ondersteuning en hulpverlening die de gemeente organiseert, moet aansluiten op wat mensen zelf kunnen en zal altijd aanvullend zijn. De gemeente heeft de opdracht samen met de inwoner een oplossing te zoeken die in zijn situatie de meest optimale is. Dat vraagt om maatwerk."

Menselijke maat

De vraag naar ondersteuning en zorg past vaak niet precies in één wet, of in een bepaalde leeftijdscategorie. D66 wil voorkomen dat inwoners tussen wal en schip vallen, omdat hun problematiek niet precies in een hokje past. "We zorgen daarvoor door professionals veel ruimte te geven zodat er besluiten genomen kunnen worden op basis van menselijke maat. Dreigen inwoners wel tussen wal en schip te belanden, dan moet de gemeente het initiatief nemen om een doorbraak te forceren."


Meer nieuws

Straatraadsels gisteren 13:56

Waar komt de naam van het ‘Rooie Dorp’ vandaan?

Het is misschien wel één van de meest bekende wijken in Alphen aan den Rijn: het Rode Dorp, in de volksmond ook wel ‘Rooie Dorp’ genoemd. Maar hoe komt deze Alphense wijk eigenlijk aan zijn naam?

De sfeer van het Zomerspektakel gisteren 12:31

Van Koninginnedag tot slot-act op het Zomerspektakel: het verhaal van Helemaal Top

In 2017 stond Helemaal Top voor het eerst op het podium van het Zomerspektakel aan het Meer, een hele eer voor het trio. Nu, zes jaar later, mag de band de zondagavond afsluiten. We spreken Toine Kremer over de essentie van Helemaal Top, hun optredens bij het Zomerspektakel en de voorbereiding op het komende festivalseizoen.

Advertorial Activiteiten voor kids gisteren 10:58

Ontmoet Bob de Bouwer bij winkelcentrum De Aarhof

Het succes van Bob de Bouwer kent geen grenzen en is razend populair bij kinderen zowel in Nederland als in de rest van Europa. Overal waar Bob de Bouwer verschijnt loopt het storm. De televisieheld zal ook in Alphen komen. Op 3 juni komt Bob de Bouwer naar winkelcentrum De Aarhof.