Lucienne de Valk

De beste amateurdirigent van Alphen aan den Rijn? Dat is Rens van Renssen

Op een bloedheet Rijnplein namen afgelopen zaterdag negen kandidaten zonder orkestervaring plaats op de bok voor het Fanfare Promotie Orkest. Zij streden om de titel Alphense Maestro 2022. De trofee? Die ging naar Rens van Renssen.

Wie wordt de opvolger van Frangken Tuhumena, die in 2019 de Alphense Maestro won? Dat was de grote vraag die afgelopen zaterdag centraal stond. Zoals vorige edities was ook dit keer het Rijnplein het decor van de wedstrijd. Negen amateurdirigenten namen het op deze hete dag tegen elkaar op. Aan de jury, bestaande uit Joop Nijholt, Ingrid Slangen en Aubrey Snell, de taak om de kandidaten te beoordelen.

Tekst loopt door onder de foto

alphense maestro 2022 2.jpg

Omstebeurt verschenen Erik van Zuylen, Jan van den Bosch, Dirk Scholte, Rens van Renssen, Naomi Snell, Thérèse Jacobs, Dick van Smirren, Arjan Wille en Heleen Vermeulen op de bok. Helemaal blanco gingen zij er niet in. Vooraf hadden alle kandidaten namelijk wel een workshop dirigeren gekregen van Lucienne de Valk, de vaste dirigent van het Fanfare Promotie Orkest.

Al snel werd duidelijk dat de amateurdirigenten enthousiast en vol plezier te werk gingen. Maar wie gaan er door naar de finale? Het juryoordeel: Rens van Renssen, Dirk Scholten en Thérèse Jacobs zijn door. De andere deelnemers worden gedeeld vierde. “De één wat meer dan de ander”, grapte presentator Rob Buisman, zelf deelnemer en finalist van de eerste editie van de Alphense Maestro.

In de finale dirigeerden alle drie de finalisten nogmaals hun lied en ook allemaal hetzelfde werk: Lord of the Dance. Daarna was het wachten op het verlossende woord van de jury: wie wordt bekroond tot de beste amateurdirigent van Alphen aan den Rijn? Uiteindelijk was het Rens van Renssen, leerkracht basisonderwijs bij PCB De Rank, die Frangken Tuhumena opvolgt als Alphense Maestro.

alphense maestro 2022.jpg

Alle Maestro’s bij elkaar, met de winnaar in het midden en beide medefinalisten aan zijn linker- en rechterzijde. Foto: Lucienne de Valk


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Sport gisteren 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen gisteren 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek gisteren 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige gisteren 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.