Lucienne de Valk

De beste amateurdirigent van Alphen aan den Rijn? Dat is Rens van Renssen

Op een bloedheet Rijnplein namen afgelopen zaterdag negen kandidaten zonder orkestervaring plaats op de bok voor het Fanfare Promotie Orkest. Zij streden om de titel Alphense Maestro 2022. De trofee? Die ging naar Rens van Renssen.

Wie wordt de opvolger van Frangken Tuhumena, die in 2019 de Alphense Maestro won? Dat was de grote vraag die afgelopen zaterdag centraal stond. Zoals vorige edities was ook dit keer het Rijnplein het decor van de wedstrijd. Negen amateurdirigenten namen het op deze hete dag tegen elkaar op. Aan de jury, bestaande uit Joop Nijholt, Ingrid Slangen en Aubrey Snell, de taak om de kandidaten te beoordelen.

Tekst loopt door onder de foto

alphense maestro 2022 2.jpg

Omstebeurt verschenen Erik van Zuylen, Jan van den Bosch, Dirk Scholte, Rens van Renssen, Naomi Snell, Thérèse Jacobs, Dick van Smirren, Arjan Wille en Heleen Vermeulen op de bok. Helemaal blanco gingen zij er niet in. Vooraf hadden alle kandidaten namelijk wel een workshop dirigeren gekregen van Lucienne de Valk, de vaste dirigent van het Fanfare Promotie Orkest.

Al snel werd duidelijk dat de amateurdirigenten enthousiast en vol plezier te werk gingen. Maar wie gaan er door naar de finale? Het juryoordeel: Rens van Renssen, Dirk Scholten en Thérèse Jacobs zijn door. De andere deelnemers worden gedeeld vierde. “De één wat meer dan de ander”, grapte presentator Rob Buisman, zelf deelnemer en finalist van de eerste editie van de Alphense Maestro.

In de finale dirigeerden alle drie de finalisten nogmaals hun lied en ook allemaal hetzelfde werk: Lord of the Dance. Daarna was het wachten op het verlossende woord van de jury: wie wordt bekroond tot de beste amateurdirigent van Alphen aan den Rijn? Uiteindelijk was het Rens van Renssen, leerkracht basisonderwijs bij PCB De Rank, die Frangken Tuhumena opvolgt als Alphense Maestro.

alphense maestro 2022.jpg

Alle Maestro’s bij elkaar, met de winnaar in het midden en beide medefinalisten aan zijn linker- en rechterzijde. Foto: Lucienne de Valk


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Weer in Alphen vandaag 14:12

Komend weekend veel vallende sterren te zien

Je hebt er vast wel eens van gehoord, vallende sterren! Kleine lichtflitsjes die met hoge snelheid door de lucht, de ene feller en groter dan de ander. Deze vallende sterren worden veroorzaakt door stofdeeltjes uit de ruimte die met hoge snelheid de dampkring van onze Aarde binnendringen, en vervolgens opbranden. Met als gevolg, een lichtflits! 

Advertorial Overige vandaag 11:08

Bramsoosboot wegens succes herhaald

Genieten op het water met een overheerlijk frietje? Dat kan! Brugwachtertje aan den Rijn en Overbuurman Bram Ladage varen opnieuw met de BramSoosboot.