Restaurant 's Molenaarsbrug

Dé gastheer van Alphen aan den Rijn gaat met pensioen

Denk je aan ’s Molenaarsbrug, dan denk je aan Fritz Brandstätter! Hij is ondenkbaar uit het beeld van 's Molenaarsbrug de afgelopen vijf jaar. Na meer dan 40 jaar werkzaam te zijn geweest in de horeca gaat Fritz met pensioen.

Hij begon zijn horeca carrière in Oostenrijk, om vervolgens verliefd en wel in Nederland aan de slag te gaan. Je zou hem ook kunnen herkennen uit zijn tijdperk bij Avifauna of Alfreds. De passie voor zijn werk, heeft hem al die jaren staande weten te houden.

"Ik denk dat menig mens kan beamen, dat hij ook zeker een visitekaartje is geweest voor zijn gasten. Altijd met veel plezier en een grote glimlach stond hij op de werkvloer", verteld Jeanine. Na al die mooie jaren, sluit Fritz op 24 december zijn horeca carrière af en gaat hij genieten van een welverdiend pensioen.

"Voortreffelijke gastheer"

Ook op Facebook laten gasten blijken dat Frits gemist zal worden. "Vakman! Jammer dat Fritz met pensioen gaat, maar het is hem van harte gegund", laat iemand weten. "Voortreffelijke gastheer die gaan we missen", aldus een ander. Ondanks het gemis wordt hem een fijn pensioen gewenst. "Ga heerlijk genieten van al je vrije tijd, Fritz!"

Berichtje van Fritz

"De beslissing om te stoppen was best moeilijk. Het is niet omdat het moet, maar omdat het kan. Ik zal wat vaker richting Oostenrijk gaan, naar mijn ouders", begint Fritz. "Verder ga ik genieten van mijn gezin. Ik heb een prachtige kleindochter en het tweede kleinkind is onderweg. Ik ga mijn collega's en gasten echt missen. 44 jaar in de horeca is niet niks. Het 'weekend' gevoel en de 'feestdagen' worden nieuw voor mij."

"Dus als je nog wilt genieten van zijn gastvrijheid en liefde voor het vak, dan weet je hem vast wel te vinden", sluit Jeanine af.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Onderwijs en opvang vandaag 12:56

Vijf mbo-scholen werken voortaan samen: Leven Lang Ontwikkelen van groot belang voor de arbeidsmarkt

De mbo-scholen Albeda, Da Vinci, mboRijnland, Mondriaan en Zadkine gaan samenwerken op het terrein van ‘Leven Lang Ontwikkelen’. Daartoe ondertekenden zij op 31 januari in Den Haag een intentieovereenkomst. Met de ondertekening spreken zij af zich gezamenlijk in te spannen om de arbeidsmarkt te voorzien van goed (bij) geschoold personeel, nu en in de toekomst.

Advertorial Evenementen vandaag 11:09

Super Bowl Sunday bij Sportsbar Alphen in de Esports Game Arena

Het is jaarlijks Amerikaans fenomeen: de Super Bowl. De kampioen van de American Football Conference speelt in de nacht van 12 op 13 februari tegen de winnaar van de National Football Conference. Bij de Game Arena kun jij terecht om dé American football wedstrijd van het jaar te zien.

Werkzaamheden vandaag 09:24

Rijndijk-Oost vanaf vandaag ruim een half jaar afgesloten

Alphenaren opgelet! Rijd jij dagelijks over de Rijndijk-Oost naar school of werk? Dan zul je de komende maanden om moeten rijden. Vanaf maandag 6 februari zal de Rijndijk-Oost voor zeven maanden afgesloten zijn vanwege onderhoudswerkzaamheden.

Sport vandaag 08:09

Alphense Boys: Mooie driepunter tegen club uit linkerrijtje

De zondag vierde Divisie A een duidelijk linker- en een duidelijk rechterrijtje. Het lukte Alphense Boys (rechterrij) nog niet om de volle winst te behalen tegen een ploeg uit de linker rij, tot vandaag. Op De Bijlen werd RKAVV met 2-0 verslagen.