De laatste maanden worden een feestje voor FIJN Wijn & Foodbar

De eigenaren van FIJN - Wijn & Foodbar stoppen ermee. Dit jaar zullen zij de deuren van hun restaurant sluiten, maar niet voordat zij de boel feestelijk achterlaten. “We hebben dit besloten met pijn in ons hart, maar wel met opgeheven hoofd en enthousiasme voor nieuwe mogelijkheden”, vertellen Martijn en Daisy, eigenaren van FIJN.

Een paar jaar geleden openden Martijn en Daisy de deuren van FIJN aan de Hooftstraat in Alphen. Ze kochten het pand in de tijd dat het Thorbeckeplein volop in ontwikkeling was en dat er qua horeca alleen nog maar plannen waren voor een La Place in het Nutsgebouw. Dit is echter anders gelopen, er is ontzettend veel horeca bij gekomen. “We hebben het (met alle ondernemers) ontwikkeld tot een prachtig plekje aan de Rijn. We hebben in Alphen aan zoveel mooie dingen mee mogen werken en heel veel FIJNe mensen ontmoet, wat dat betreft hebben we genoten de laatste jaren.”

“We hebben het getroffen; het team waar we mee gestart zijn, bestond stuk voor stuk uit toppers en ook het huidige team is geweldig; bevlogen en betrouwbaar. Helaas is het de laatste tijd wel lastig om personeel te krijgen die ons zo nu en dan eens kan ontlasten, de horeca kampt met grote tekorten aan collega’s”, vertelt Daisy. “Daardoor werk je 6 dagen per week van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat."

Martijn staat aan de vooravond van nieuwe uitdagingen en Daisy zit al jaren op Schiphol als luchtverkeersleider. Waar deuren sluiten, gaan er ook weer nieuwe deuren open, die naar eigen zeggen beter passen bij hun gezin en hun privéleven. “Dit biedt zeker mooie vooruitzichten, dus daar kijken we erg naar uit.”

De sluitingsdatum van FIJN is nog niet bekend. “We organiseren de Run - Wine - Dine met de 20 van Alphen in samenwerking met Pursue PT. En we nemen ook zeker deel aan de Alphens Restaurantweek eind maart, dan kan iedereen nog eens proeven hoe goed Martijn kan koken. Uiteraard eindigen we met een knalfeest zoals iedereen van ons gewend is", aldus Daisy.

Het pand van het restaurant staat inmiddels te koop.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca vandaag 19:50

Nieuw: Maggie goes Bananas!

Maggie Blue vond dat het tijd was voor wat nieuws in Alphen, en heeft iets ondeugends gedaan… Namelijk het hele concept omgegooid! Wacht, wat?

Alphens Restaurantweek vandaag 18:38

Alphens Restaurantweek: Een beregoed menu van De Beren

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 Augustus kun je genieten van de lekkerste meergangenmenu’s speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Vandaag de beurt aan restaurant De Beren.

Overige vandaag 16:46

Nieuw in de Raadhuisstraat: Fab Hair

Waar je de kapsalon voorheen kon vinden boven Gaaf in de Julianastraat, verwelkomen eigenaressen van Fab Hair, Michelle en Pascale, je vanaf 1 september graag in de Raadhuisstraat!

Advertorial Overige vandaag 15:01

Feestje? Sebastiaan ijs komt bij je scheppen!

Veel mensen kennen als de weg naar Sebastiaan ijs. Maar… ze kennen daar ook de weg naar jou! Deze zomer heeft ijssalon Sebastiaan namelijk een zomerse actie met de ijs Tuk Tuk: de Schep & Go-actie!

De Heerlijkheid van Alfen vandaag 13:42

Feestelijke presentatie ‘De Heerlijkheid van Alfen’

Op zondag 6 september van 13.00 tot 16.00 uur worden de beleefroutes van ‘De Heerlijkheid van Alfen’ gepresenteerd tijdens een historisch feestje in Cultuurcentrum Parkvilla en Park Rijnstroom. 

Verkeer en vervoer vandaag 12:57

Verbreden fietspad Prins Bernhardlaan Alphen aan den Rijn

Het fietspad langs de Prins Bernhardlaan, tussen de Albert Schweitzerbrug en de Prinses Irenelaan in Alphen aan den Rijn wordt verbreed. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd vanuit het actieplan “Fiets” om tweerichtingsfietspaden langs de hoofdwegen aan te leggen en/of te verbeteren.