De laatste maanden worden een feestje voor FIJN Wijn & Foodbar

De eigenaren van FIJN - Wijn & Foodbar stoppen ermee. Dit jaar zullen zij de deuren van hun restaurant sluiten, maar niet voordat zij de boel feestelijk achterlaten. “We hebben dit besloten met pijn in ons hart, maar wel met opgeheven hoofd en enthousiasme voor nieuwe mogelijkheden”, vertellen Martijn en Daisy, eigenaren van FIJN.

Een paar jaar geleden openden Martijn en Daisy de deuren van FIJN aan de Hooftstraat in Alphen. Ze kochten het pand in de tijd dat het Thorbeckeplein volop in ontwikkeling was en dat er qua horeca alleen nog maar plannen waren voor een La Place in het Nutsgebouw. Dit is echter anders gelopen, er is ontzettend veel horeca bij gekomen. “We hebben het (met alle ondernemers) ontwikkeld tot een prachtig plekje aan de Rijn. We hebben in Alphen aan zoveel mooie dingen mee mogen werken en heel veel FIJNe mensen ontmoet, wat dat betreft hebben we genoten de laatste jaren.”

“We hebben het getroffen; het team waar we mee gestart zijn, bestond stuk voor stuk uit toppers en ook het huidige team is geweldig; bevlogen en betrouwbaar. Helaas is het de laatste tijd wel lastig om personeel te krijgen die ons zo nu en dan eens kan ontlasten, de horeca kampt met grote tekorten aan collega’s”, vertelt Daisy. “Daardoor werk je 6 dagen per week van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat."

Martijn staat aan de vooravond van nieuwe uitdagingen en Daisy zit al jaren op Schiphol als luchtverkeersleider. Waar deuren sluiten, gaan er ook weer nieuwe deuren open, die naar eigen zeggen beter passen bij hun gezin en hun privéleven. “Dit biedt zeker mooie vooruitzichten, dus daar kijken we erg naar uit.”

De sluitingsdatum van FIJN is nog niet bekend. “We organiseren de Run - Wine - Dine met de 20 van Alphen in samenwerking met Pursue PT. En we nemen ook zeker deel aan de Alphens Restaurantweek eind maart, dan kan iedereen nog eens proeven hoe goed Martijn kan koken. Uiteraard eindigen we met een knalfeest zoals iedereen van ons gewend is", aldus Daisy.

Het pand van het restaurant staat inmiddels te koop.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie vandaag 20:13

MINERVA Framen

Lig ik dus half in m'n blootje op een massagetafel. Moet ik uitleggen wat framen is. Voor wie het ook niet precies weet: framen is iets op een bepaalde manier voorstellen. Meestal niet met de bedoeling om dat feitelijk te doen of op een leuke positieve manier.

Advertorial Horeca vandaag 17:25

's-Molenaarsbrug pakt uit met een nieuwe menukaart

Ieder seizoen bereiden de chefs van restaurant ’s-Molenaarsbrug nieuwe specialiteiten voor op de menukaart. De nieuwe menukaart is deze week ingegaan, niet alleen voor het diner, maar ook voor de lunch kun je terecht voor heerlijk nieuwe gerechten.

Overige vandaag 16:42

Verhuizing Hondenspeelplaats laat op zich wachten

Er heerst een gevoel van irritatie en frustratie bij De Alphense Hondenbezitter. Zij moeten nog langer wachten voordat zij de nieuwe locatie voor de Hondenspeelplaats in gebruik kunnen nemen.

Sport vandaag 15:54

WV Avanti-renners naar NK veldrijden

Zaterdag 25 januari wordt in Moergestel het NK veldrijden verreden voor kinderen van 8 tot en met 14 jaar. Een aantal leden van WV Avanti zullen ook deelnemen aan het NK.

Overige vandaag 15:11

Dakar Rally zit er bijna op voor Tim en Tom Coronel

Het einde is zicht van de Dakar Rally 2020. Het was niet eenvoudig voor Tim en Tom Coronel om het bivak van de een-na-laatste etappe te halen. Vooral de marathonstage was pittig voor de tweeling. Voor het eerste deel van de marathon kwamen de broers er niet geheel onbeschadigd uit.

Advertorial Cultuur vandaag 14:37

Vier het Theaterweekend met Beer in Castellum!

Tijdens het Nationale Theaterweekend organiseert Castellum in samenwerking met Jeugdtheaterhuis Zuid-Holland een bereleuke theaterdag! Voor maar € 10* zie je de spannende voorstelling Beer (7+) en zijn er allerlei activiteiten te beleven!