De lekkerste vlees- en kaasgerechten proef je bij Koeien en Kaas
Van donderdag 24 maart t/m zondag 3 april organiseren wij de voorjaarseditie van de Alphens Restaurantweek. Elf dagen lang serveren restaurants de lekkerste meergangen menu’s. Bij Koeien en Kaas serveren ze de lekkerste vlees- en kaasgerechten uit de regio.
Koeien en Kaas is gevestigd op een prachtige locatie aan het water. Het bijzondere interieur mag er ook wezen – het restaurant ademt de sfeer van een ambachtelijke slagerij met veel oog voor detail. De gedeeltelijk bakstenen muren en authentieke balken, in combinatie met het tot in detail uitgewerkte interieur zorgen voor het totaalplaatje als decor voor een perfecte avond uit.
En dan hebben we het nog niet eens gehad over de heerlijke gerechten! Koeien en Kaas werkt met prachtige producten – de kwaliteit en de pure smaak van het ingrediënt bepalen het eindresultaat. Bovendien werkt Koeien en Kaas met topproducten waarvan de herkomst bekend is, het liefst van lokale boeren. Kortom, je proeft de passie voor pure smaken. Ervaar het tijdens de Alphens Restaurantweek.
Passie voor smaken
Koeien en Kaas biedt een smakelijk driegangen keuzemenu aan tijdens de Alphens Restaurantweek voor slechts € 35.
Als eerste is het tijd voor het voorgerecht. Hierbij kun je kiezen uit handgeslagen carpaccio met grana padano, pestomayonaise, rucola en pittenpix; huisgerookte zalm met avocado créme, mizuna, bosui en crostini’s; salade boerentrots met little gem, mizuna, rucola, druiven, zongedroogde tomaat en honing-tijmdessing; of een proeverij met het beste uit de keuken van Koeien en Kaas.
Voor het hoofdgerecht kun je kiezen uit vlees, vis of vega. Ga voor de kogelbiefstuk van 200 gram, geserveerd met coleslaw, frites en bijpassende sauzen. Liever zin in een burger? Dat kan. Op het menu staat ook een smakelijke Koeien en Kaas burger, een 100% runderburger met little gem, pickles, zoete ui en bbq saus. Like it cheesy? Neem er dan Goudse of cheddarkaas bij. Daarnaast kun je ook nog kiezen uit een grain-fed ribeye van 250 gram, geserveerd met coleslaw, frites en bijpassende sauzen; een Goudse kaasfondue, geserveerd met vloerbrood, krieltjes, tomaatjes, komkommer, roodlof, paprika en wortel; of kabeljauw met baby spinazie, gepofte tomaatjes en hollandaise-dillesaus.
Tot slot is het tijd voor een dessert. Zoetekauwen kunnen kiezen voor de huisgemaakte New York cheesecake met huisgemaakte curd en een bolletje bananenijs; of voor de oreo trifle met vanillemouse, oreo crumble en chocoladesaus. Yum! Liever iets hartigs om de avond af te sluiten? Kies dan voor een gevarieerd kaasplankje met drie kazen, kletzenbrood en huisgemaakte chutney.
Alphens Restaurantweek
Van donderdag 24 maart t/m zondag 3 april leggen diverse restaurants uit Alphen en omgeving jou weer in de watten met een heerlijk meergangendiner. Geniet van de lekkerste gerechten bij één van de deelnemende restaurants. Je kunt kiezen uit verschillende prijsklassen, dus er zit altijd iets tussen dat bij jou past! Dineer bij jouw favoriete restaurant of kies juist eens voor wat anders. Het kan allemaal tijdens de Alphens Restaurantweek.
Ga jij voor koeien of kaas? Reserveer snel op www.alphensrestaurantweek.nl. Hier kun je ook de menukaarten en andere deelnemers terugvinden.