Bibliotheek Rijn en Venen
Advertorial Kinderen

De Nationale Voorleesdagen bij Bibliotheek Rijn en Venen

Voorlezen is leuk én belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Daarom vinden De Nationale Voorleesdagen plaats van 24 januari tot en met 3 februari. Bibliotheek Rijn en Venen organiseert verschillende voorleesactiviteiten, je ontvangt het voorleesknuffeltje als je lid wordt, en de Bibliotheek deelt elke dag een boekentip uit de Prentenboeken Top 10 van 2024!

Activiteiten in de Bibliotheek

Tijdens De Nationale Voorleesdagen organiseert Bibliotheek Rijn en Venen allerlei activiteiten rondom voorlezen voor je (klein)kind. Op woensdag 24 januari is de aftrap met het Nationale Voorleesontbijt in verschillende vestigingen, waar burgemeesters voorlezen uit het Prentenboek van het Jaar: Help! Een verrassing! Ook is er voorleespoppenkast, zijn er voorleesfeestjes voor peuters en kleuters en komt Pépé Smit, schrijfster en illustrator van Fred het hert op bezoek. Aanmelden kan via de activiteitenagenda op de website van Bibliotheek Rijn en Venen: https://www.bibliotheekrijnenvenen.nl/

Help! Een verrassing!

Help! Een verrassing! is uitgeroepen tot Prentenboek van het Jaar en gaat over vos August. Hij houdt niet van verrassingen. Hij bedenkt de meest verschrikkelijke situaties waarmee eekhoorn Suus hem zou kunnen verrassen. Maar de werkelijkheid pakt anders uit… Wil jij hieruit voorlezen? Of lees je liever voor uit een van de andere boeken uit de Prentenboeken Top 10? De Bibliotheek deelt elke dag een boekentip via social media en op de website.

Gratis bibliotheekabonnement

Wist je dat iedereen tot 25 jaar gratis een bibliotheekabonnement kan aanvragen? Kom tijdens de Nationale Voorleesdagen met jouw kind (0 tot 6 jaar) naar de Bibliotheek en ontvang bij je inschrijving de leuke voorleesknuffel cadeau (zolang de voorraad strekt)!


Meer nieuws

Advertorial Thuiszorg gisteren 16:39

WIJdezorg, Habion en Vastgoed Zorgsector gaan samenwerken in Verde Vista

Zorgorganisatie WIJdezorg, woningcorporatie Habion en belegger in duurzame huisvesting Vastgoed Zorgsector slaan de handen ineen voor de toekomstige bewoners van Verde Vista in Zoeterwoude. Hiervoor hebben ze op vrijdag 16 februari een intentieovereenkomst ondertekend. De inzet is om op deze locatie een woonvorm voor ouderen te realiseren waarbij een actieve woon- en leefgemeenschap gevormd wordt.

Justitie gisteren 14:05

Alphense letselschadejurist beschuldigd van vervalsen handtekeningen in Ridderhof schietpartij-zaak

Alphense letselschadejurist Orlando K. zou handtekeningen hebben vervalst van (ex-)cliënten die betrokken waren bij het Ridderhof schietdrama in 2011. Het Openbaar Ministerie (OM) beweert dat K. straf verdient voor het vermeende vervalsen, waardoor hij zelf een hogere vergoeding zou hebben gekregen. De Alphenaar ontkent de beschuldigingen en beweert dat er geen sprake is van vervalsing.

Politie en handhaving gisteren 11:42

Politie zoekt dringend naar vermiste Alphenaar

De politie is dringend op zoek naar Maarten Dickhoff, een 44-jarige man uit Alphen aan den Rijn die sinds 24 januari vermist is. Hij werd voor het laatst gezien in de omgeving van Gent, België.

Politie en handhaving gisteren 10:28

Politie Alphen waarschuwt voor valse telefoontjes

De afgelopen periode heeft de politie herhaaldelijk meldingen ontvangen van burgers die vreemde telefoontjes ontvangen. De meldingen betreffen telefoontjes waarbij de beller zich voordoet als een politieagent. Tijdens deze gesprekken wordt beweerd dat de persoon in kwestie gelinkt is aan criminele activiteiten, met name woninginbraken.

Advertorial Overige gisteren 09:17

Nieuwe cursus over iconische filmcomponisten bij Parkvilla

Hoe kijk je naar Once Upon a Time in the West als je de filmmuziek weglaat? Wordt de spanning van een film als Jaws niet een stuk minder wanneer je die onheilspellende bastonen niet hoort? Filmmuziek is een onlosmakelijk onderdeel van onze filmbeleving. Het versterkt emoties en geeft de beelden een extra laag. De juiste combinatie van melodieën, harmonieën en ritmes roepen bij ons spanning, vreugde, verdriet of angst op. Filmexpert Rudi de Boer neemt je vanaf 11 maart in 4 colleges mee in de magische wereld van de filmmuziek.