Bibliotheek Rijn en Venen
Advertorial Kinderen

De Nationale Voorleesdagen bij Bibliotheek Rijn en Venen

Voorlezen is leuk én belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Daarom vinden De Nationale Voorleesdagen plaats van 24 januari tot en met 3 februari. Bibliotheek Rijn en Venen organiseert verschillende voorleesactiviteiten, je ontvangt het voorleesknuffeltje als je lid wordt, en de Bibliotheek deelt elke dag een boekentip uit de Prentenboeken Top 10 van 2024!

Activiteiten in de Bibliotheek

Tijdens De Nationale Voorleesdagen organiseert Bibliotheek Rijn en Venen allerlei activiteiten rondom voorlezen voor je (klein)kind. Op woensdag 24 januari is de aftrap met het Nationale Voorleesontbijt in verschillende vestigingen, waar burgemeesters voorlezen uit het Prentenboek van het Jaar: Help! Een verrassing! Ook is er voorleespoppenkast, zijn er voorleesfeestjes voor peuters en kleuters en komt Pépé Smit, schrijfster en illustrator van Fred het hert op bezoek. Aanmelden kan via de activiteitenagenda op de website van Bibliotheek Rijn en Venen: https://www.bibliotheekrijnenvenen.nl/

Help! Een verrassing!

Help! Een verrassing! is uitgeroepen tot Prentenboek van het Jaar en gaat over vos August. Hij houdt niet van verrassingen. Hij bedenkt de meest verschrikkelijke situaties waarmee eekhoorn Suus hem zou kunnen verrassen. Maar de werkelijkheid pakt anders uit… Wil jij hieruit voorlezen? Of lees je liever voor uit een van de andere boeken uit de Prentenboeken Top 10? De Bibliotheek deelt elke dag een boekentip via social media en op de website.

Gratis bibliotheekabonnement

Wist je dat iedereen tot 25 jaar gratis een bibliotheekabonnement kan aanvragen? Kom tijdens de Nationale Voorleesdagen met jouw kind (0 tot 6 jaar) naar de Bibliotheek en ontvang bij je inschrijving de leuke voorleesknuffel cadeau (zolang de voorraad strekt)!


Meer nieuws

Advertorial Algemeen gisteren 18:12

De hele zomervakantie de beste kinderfilms bij Castellum!

Vier je zomervakantie met Tante Rita! De familie Dubbel doet mee aan een chocoladewedstrijd, maar door problemen in de chocolaterie moeten ze verhuizen naar een camping. Wanneer de kakkineuze Ria Bakzeil hoort van hun deelname, gebeuren er vreemde dingen en lijkt het alsof de familie gesaboteerd wordt.

Algemeen gisteren 14:02

Veiligheidsdag 2024: Kom naar Fort Alpha voor een spannende uitdaging

Op zaterdag 31 augustus 2024 staat Alphen aan den Rijn in het teken van de jaarlijkse Veiligheidsdag. Dit evenement vindt o.a. plaats bij Fort Alpha en biedt tussen 11:00 en 14:00 uur tal van activiteiten voor jong en oud. Een van de hoogtepunten is de uitdagende stormbaan, waar deelnemers de kans krijgen om de snelste tijd neer te zetten en een bijzondere prijs te winnen.

Algemeen gisteren 12:03

Jeugdleden Castellum doen verdienstelijk mee aan NK Beachvolleybal

In het weekend van 6 en 7 juli vond het NK Jeugd Beachvolleybal plaats bij Irene Beach in Bilthoven en Zomerkade in Huizen. In totaal streden 136 teams in diverse leeftijdscategorieën om de felbegeerde titel: Nederlands Kampioen! Daarbij waren ook 3 jeugdleden van Castellum aanwezig die verdienstelijk meestreden om de medailles.

Algemeen 23 jul. 2024 13:36

Natuurmomenten doet oproep voor betere waterkwaliteit

In Nederland is de waterkwaliteit een toenemend probleem, en ook in Alphen aan den Rijn hebben wij te maken met de gevolgen van slechte waterkwaliteit. Natuurmonumenten roept inwoners daarom op om de petitie voor schoon water te tekenen.