Josh Walet
Advertorial Cultuur

De Parkvilla Zomerweken komen eraan

Niemand hoeft zich deze zomervakantie te vervelen. Tijdens de Parkvilla Zomerweken is er genoeg te doen in en om het mooie monumentale pand van Parkvilla.

Een klassiek kinderconcert, zomercursussen, talloze inspirerende workshops voor jong en oud, dans driedaagse en leuke kinderfilms staan op de planning. Vrijdag 16 juli vindt de officiële aftrap van de Parkvilla Zomerweken plaats met wethouder Erik van Zuylen en de swingende muziek van Latin duo Maaike van Zetten & Álvaro Rovira Ruiz.

“Er zijn veel nieuwe cursussen en workshops dit jaar”, vertelt Maaike van Zetten, coördinator cursussen. “Een masterclass portretteken van Yvette Bavelaar, bekend van Sterren op het doek, een coole workshop tape-art voor tieners, vanaf 8 jaar is er de fashion design Summercamp inclusief catwalkles. De 5-daagse cursus Samen fotograferen is ook een aanrader, samen met de Kosmos in aquarel op twee zondagochtenden en de Zomerweek gemengde technieken, waar je elke dag wordt uitgedaagd je grenzen te verleggen. Ook zijn er weer danslessen, en voor kinderen de workshop Waterkunst en Studio Puinhoop.”

Theater & film

Op 18 juli komen saxofoniste Aubrey Snell en pianist Tobias Borsboom naar Parkvilla. Zij geven een klassiek kinderconcert vanaf 4 jaar en laten kinderen op een speelse manier kennismaken met muziek en instrumenten.

Verder draaien, naast het regulier filmaanbod, de kinderfilms: Sia, de rebelse bosfee, Wolfwalkers en Dropje. Kijk voor het complete aanbod, informatie en kaarten op www.parkvilla.nl.

Parkvilla Kosmos in aquarel.jpg


Meer nieuws

Weekoverzicht vandaag 16:35

Het nieuws van week 29 samengevat in het Alphens.nl weekoverzicht

Wat speelde er afgelopen week in Alphen? Van nieuwe locaties voor de Alphense kermissen en vernielingen bij de Kinderboerderij Bospark tot aan een scheur in de Koningin Julianabrug en de opening van Boekhandel Haasbeek in hun nieuwe pand. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht.

Advertorial Wonen en bouwen vandaag 15:20

Zelfstandig wonen met een lichamelijke handicap? Dat kan

Verspreid over de flat Stortemelk heeft Woonforte vijftien bijzondere appartementen: de Fokuswoningen. Een Fokuswoning is een aangepaste, gelijkvloerse en rolstoeldoorgankelijke woning, die je huurt van de woningcorporatie.

Werken vandaag 14:03

Het nieuwe vacature aanbod van week 29

Op zoek naar leuke baan? Of zoek je een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen. Wij hebben onze eigen vacaturepagina. Daar vind je diverse soorten vacatures in verschillende branches. Ben jij nieuwsgierig naar het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen? Lees dan snel verder.

Romeinen vandaag 12:00

ROMEINEN Fabrica

Het eerste Alphense castellum is gebouwd in 'the middle of nowhere'. Langs een rivier ingeklemd tussen het land en het water. Albaniana ligt in een smalle corridor met als dichtstbijzijnde Romeinse legerbases Velsen en Vleuten. Dat betekent dat de mannen de eerste jaren op zichzelf zijn aangewezen.