Alphens

De vakantie van Brigitte kon niet doorgaan vanwege fout in CoronaCheck-app: “Ik ben woest”

Het probleem dat mensen die hersteld zijn van corona en één vaccinatie hebben gehad geen bewijs aan kunnen maken in de CoronaCheck-app, duurt al weken. Er zijn dan ook nog steeds mensen die hierdoor tegen problemen aanlopen. Zo ook de Alphense Brigitte, die hierdoor zelfs haar vakantie heeft moeten annuleren.

Met de CoronaCheck-app bewijs je dat je gevaccineerd bent, dat je negatief op corona getest bent of dat je recent al corona gehad hebt. Je kan de app vervolgens gebruiken voor toegang tot bepaalde locaties en om internationaal te reizen. In sommige gevallen verloopt dit echter nog niet helemaal vlekkeloos.

Geen groen vinkje

Mensen die corona hebben gehad en hiervan hersteld zijn, hoeven maar één keer gevaccineerd te worden. Veel van deze mensen kregen vorige maand echter nog geen groen vinkje in de app, en dus ook geen QR-code om mee te reizen. Voor een deel van deze groep werd dit probleem vervolgens verholpen, maar nog niet voor iedereen, zo bleek begin juli. Volgens het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zou het gaan om gegevens die bij de bron moeten worden verbeterd.

Dat er nog altijd mensen zijn die ervaren dat het niet werkt, blijkt uit het verhaal van de Alphense Brigitte. Doordat er niet op tijd een aanpassing kon worden gedaan in haar gegevens, ziet zij nog altijd geen groen vinkje in de CoronaCheck-app. Hierdoor heeft zij woensdag noodgedwongen moeten besluiten om haar vakantie te annuleren. Zij is dan ook woest over de gang van zaken.

Van het kastje naar de muur

Ze had er zo naar uitgekeken, even lekker acht dagen ertussenuit voor een vakantie naar Duitsland. Met zijn vieren even lekker tot rust komen. Maar dat liep helaas anders. “Drie weken lang heb ik uren aan de telefoon gehangen met de GGD om te regelen dat er een simpele aanpassing werd gedaan, maar nee. Vanwege het wanbeleid dat ze daar voeren werd ik van het kasje naar de muur gestuurd en heb ik uiteindelijk mijn vakantie moeten annuleren. Woest ben ik.”

Ze vervolgt: “Na uren en uren bellen en tientallen mensen gesproken te hebben, kreeg ik uiteindelijk de juiste persoon aan de telefoon. Hij vertelde me alleen doodleuk dat hij niks voor me kon doen. Volgens hem moest ik 48 uur voor vertrek nog eens bellen.” Daar had Brigitte echter geen goed gevoel bij. Daarom besloot ze eerder opnieuw te bellen. “Door een spoedticket aan te maken zou er sneller antwoord komen, maar dat bleek een verkeerd antwoord te zijn.”

Dat resulteerde in nóg meer telefoontjes naar de GGD. “Weer bellen, nog een keer uitleggen. En elke keer kreeg ik het antwoord dat ze er niks aan konden doen. Behoorlijk frustrerend”, stelt Brigitte. Uiteindelijk kon er een uitzondering gemaakt worden en werd er een tweede spoedticket aangemaakt, maar op tijd antwoord kreeg ze niet. “Uiterlijk woensdag moesten we de knoop doorhakken. Aangezien het toen nog niet geregeld was hebben we onze vakantie maar geannuleerd. Heel vervelend, want de drie personen waarmee ik op vakantie zou gaan zijn hierdoor ook gedupeerd.”

Wanbeleid

Brigitte weet ook waar het mis is gegaan bij de registratie van haar gegevens. “Eerst had ik twee vaccinatieafspraken staan. De eerste prik heb ik in mei gehad, maar vlak daarna werd bekend dat als je corona hebt gehad, één prik ook voldoende is. Zelf heb ik vorig jaar in oktober corona gehad, dus die tweede prikafspraak kwam daardoor te vervallen. Blijkbaar kan het systeem dat soort wijzigingen niet aan.”

De Alphense spreekt van een wanbeleid. “Het is echt dramatisch waar ze daar mee bezig zijn. Ze sturen je gewoon het bos in. Ik ben echt onwijs boos geworden. Die medewerkers kunnen er persoonlijk natuurlijk niks aan doen, maar het is gewoon wanbeleid. Eén groot drama.” En Brigitte is lang niet de enige die te maken heeft met dit probleem. “Mijn neefje wil binnenkort ook op vakantie, maar hij heeft hetzelfde probleem als ik. Ook hij wordt van het kastje naar de muur gestuurd.”

Inmiddels is er gelukkig wel een kleine opsteker. “Donderdag hebben ze halverwege de middag voor elkaar gekregen dat er een papieren versie mijn kant op komt met het bewijs dat ik hersteld ben van corona en één keer gevaccineerd ben. We hebben daardoor nog wel last minute wat kunnen boeken naar Oostenrijk, maar in de CoronaCheck-app staat het nog altijd niet goed.”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Kunst en Cultuur gisteren 15:08

Onthaasten met klei bij Parkvilla

Met klei kun je alle kanten op. Je creëert iets in een ruimtelijke vorm en met een beetje techniek ben je vrij om van alles te maken. Van fijn sieraad tot een meubel. “Tijdens de cursus keramiek hebben wij ook wel eens krukje gemaakt van klei en dat was echt zo stevig dat je erop kon zitten”, vertelt Parkvilla docente Beatrijs van Rheeden.

Werken gisteren 13:37

Het nieuwe vacature aanbod van week 37

Op zoek naar leuke baan? Of zoek je een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen. Wij hebben onze eigen vacaturepagina. Daar vind je diverse soorten vacatures in verschillende branches. Ben jij nieuwsgierig naar het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen? Lees dan snel verder.

Romeinen gisteren 12:00

ROMEINEN Metaalwerk

In het Alphense castellum Albaniana zijn veel metalen voorwerpen gevonden. Onder meer in de fabrica, de extreem grote werkplaats. Daar werd zeker metaal bewerkt, want er zijn haarden en bewerkingsafval aangetroffen. Maar ook op het castellumterrein en in de oeverzone zijn metalen onderdelen gevonden.

Advertorial Sport gisteren 09:22

OldStars waterpolo van start in Alphen aan den Rijn

Op donderdag 23 september kunnen ouderen uit Alphen aan den Rijn en omstreken gratis kennismaken met OldStars waterpolo bij het Zwembad en Buurthuis Aquarijn. De clinic staat onder leiding van Robin van Galen; voormalig bondscoach van het Nederlands Waterpolo mannenteam.