Kroes en Partners
Blog Economie

De waarde van geld…

Inflatie, iedereen wordt erdoor geraakt. Ronduit zorgelijk zou de positie van studenten zijn. Het bier wordt namelijk ook alsmaar duurder. Ze zitten toch al in de hoek waar de klappen vallen met de studieschuld die ze opbouwen. De vraag is, komen ze al dit leed ooit te boven of moeten we al spreken van een verloren generatie.

In de krant was onlangs te lezen dat een studente verbolgen was dat ze aan haar maximale studieschuld zat en niets meer bij kon lenen. Ja, mevrouw was al jaren (te) lang aan het studeren en dreigde nu in een sociaal isolement te geraken, nu ze niet meer met haar vriendinnen een terrasje kan pakken. Het was niet in haar opgekomen dat wellicht het overmatig terrasbezoek en het daarmee gepaard gaande, even zo overmatige wijngebruik, had bijgedragen aan haar penibele financiële situatie.

Hoe anders was het met de student die ruiterlijk toegaf dat hij zijn studiefinanciering er doorheen gejast had met zijn vrienden al gamend op de zolderkamer waar het bier rijkelijk vloeide. Een ander op zijn beurt had zijn studiefinanciering in de bitcoins gestopt maar was net op het verkeerde moment ingestapt. Zoek een baantje zou je zeggen. Terwijl op datzelfde terras er een schrijnend gebrek is aan personeel, zitten de jongens en meisjes liever op het terras dan dat ze erop werken. En ja werken, werken, dat deed zijn vader al, had een student smalend gezegd. Hij kijkt wel uit, zou zomaar eens te veel vrije tijd kunnen gaan kosten. En bovendien zijn ouders hadden het financieel prima voor elkaar dus op de lange termijn zat dat wel goed.

In de praktijk houd ik mij dagelijks bezig met het adviseren van cliënten om hun, in hun arbeidzame leven zorgvuldig opgebouwde vermogen, uit de handen van de fiscus te houden. Steeds vaker spreek ik ook klanten die zich ook zorgen maken of hun bloedjes van kinderen wel verantwoord om kunnen gaan met het door hen te erven geld. Daarbij komt dat het leukste van geld het uitgeven daarvan is en het allermooiste is het uitgeven van geld van een ander.

In de wetenschap dat het kind te zijner tijd over een flinke erfenis kan beschikken zal het aantal vrienden dat graag bereid is te helpen met het uitgeven daarvan, naar verwachting groeien. Uiteraard gaat iedere vergelijking met uw kinderen mank maar ja, het ene kind ziet wellicht beter de waarde van geld dan het andere kind. Het is soms te overwegen de erfenis onder bewind te stellen in je testament. Daarbij kan iemand uw (klein)kind, maar ook het door u nagelaten vermogen een beetje in de gaten houden…


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Evenementen vandaag 09:15

Danjil op Sama Sama Maluku Festival

De in Alphen geboren Danjil Tuhumena is allang geen onbekende meer in onze regio. De carrière van Danjil begon als 3-jarige drummer in de familie band ‘The Family Song’. Na het veel te vroege overlijden van vader Marcus Tuhumena stopte The Family Song en is Danjil zijn muzikale weg blijven volgen.

Politiek gisteren 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement gisteren 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie gisteren 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.