Josh Walet

Dit zijn de resultaten uit de corona teststraten in de regio

Sinds 1 juni mag iedereen in Nederland met klachten zich laten testen op het coronavirus. Tussen 1 juni en 15 juni zijn er 113.800 testen afgenomen bij de speciaal ingerichte GGD locaties. Maar hoe was dat de afgelopen week? En wat zijn de resultaten in onze gemeente?

Sinds 1 juni kan iedereen met klachten zich aanmelden voor een coronatest via het landelijke nummer 0800-1202. Eerder liet GGD Hollands Midden weten dat er in de eerste twee weken 113.800 testen werden afgenomen in de teststraten in de regio. In de week van 15 tot en met 21 juni zijn er in totaal 3259 coronatesten afgenomen in de regio Hollands Midden. Hiervan hebben 50 personen corona, waaronder 1 kind onder de 11 jaar. In totaal bleek 1,6% van het aantal testen positief. Dat is een half procent minder dan vorige week. De overgrote meerderheid heeft dus geen corona. Bij de teststraat aan de Euromarkt in Alphen zijn er de afgelopen week 439 testen afgenomen. Ook is er één besmetting ingetrokken.

Geen nieuwe coronaclusters

Er zijn geen nieuwe coronaclusters ontstaan, iets waar GGD Hollands Midden eerder wel bang voor was. Coronaclusters komen voor wanneer een persoon met corona met veel andere personen contact heeft gehad en zich hierbij niet aan de hygiënemaatregelen heeft gehouden. Die personen hebben op hun beurt vaak ook weer contact gehad met anderen. Op die manier krijgt corona de kans zich snel te verspreiden.

GGD Hollands Midden: “Bij 3 of meer besmettingen binnen één groep, zoals een school of bedrijf, spreken wij van een cluster. In de week van 1-7 juni rapporteerden wij clusters in Gouda (1) en Katwijk (2). Deze clusters hebben geen nieuwe besmettingen opgeleverd en vormen inmiddels ook geen bedreiging meer. Het onderzoek naar deze clusters is dan ook officieel afgerond.”

Uit het bron- en contactonderzoek van GGD Hollands Midden blijkt dat de nieuwe besmettingen niet binnen een groep zijn ontstaan. Er zijn dan ook geen nieuwe clusters, iets waar GGD Hollands Midden erg blij mee is. “Wij zijn blij dat er afgelopen week geen nieuwe clusters zijn ontstaan, het goed gaat op de scholen en dat de percentages positieve testen laag blijven. Toch blijft het belangrijk dat iedereen zich aan de gedragsregels houdt. Want alleen samen krijgen we corona onder controle.”


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 20:01

MINERVA Theater

Er moet opnieuw geld worden bijgelegd bij Theater Castellum. Nu gebeurt dat elk jaar, dus we hoeven hier niet verbaasd over te zijn. Deze keer al helemaal niet, want het is een gevolg van de coronacrisis. Iedereen staat nu in het rood speciaal in de culturele sector.

Voor Kinderen gisteren 17:21

Culturenplein op het Topaasplantsoen feestelijk geopend

Onder toeziend oog van veel publiek is op vrijdagmiddag 10 juli het Culturenplein aan het Topaasplantsoen in Alphen geopend. Wethouder Gert-Jan Schotanus was aanwezig bij de onthulling van het bord.

Overige gisteren 16:08

Goedkeuring Zorgunit voor Maarten van den Bergh

Maarten van den Bergh, woonachtig in Alphen, liep vorig jaar een hoge dwarslaesie op bij een ongeluk. Sindsdien staat zijn wereld op zijn kop. Maar nu is er goed nieuws voor Maarten: er is overeenstemming bereikt over het plaatsen van een zorgunit.

Overige gisteren 15:12

Scootmobielruimte voor bewoners aan de Aardster

Voorheen moesten de bewoners van de Aardster in Alphen hun scootmobiel in de galerij stallen, maar daar komt verandering in. Vanaf volgende week kunnen zij namelijk gebruikmaken van een nieuwe scootmobielruimte naast het gebouw.